Anti - Corruption Program Croatia

srijeda, 11.05.2011.

Ivo Josipović, Ivica Mudrinić, Ninoslav Pavić, Vladimir Smolec

IVO JOSIPOVIĆ, IVICA MUDRINIĆ,

NINOSLAV PAVIĆ, VLADIMIR SMOLEC


Pollitika.com by Papar1. U seriji blogova na ovom portalu objašnjavao sam spregu Balkanske Telekom Mafije i visoke politike.

2. Iznio sam svoja uvjerenja da je Balkanska Telekom Mafija nezakonito izvukla i oprala oko pet milijardi kuna kroz telekom sektor.

3. Svoja uvjerenja artikulirao sam kroz kaznene prijave ukupne vrijednosti dvije milijarde tri stotine i osamdeset devet milijuna kuna.

4. U više navrata izrazio sam uvjerenje da sada Balkansku Telekom Mafiju od kaznenog progona štiti trenutni Predsjednik Republike Ivo Josipović.

5. Jedan mali broj komentatora mojih blogova, iznosili su svoja mišljenja kako je imenovanje Ivice Mudrinića u gospodarski savjet logična posljedica funkcije koju Mudrinić obnaša te da Predsjednik nema nikakav interes štititi Balkansku Telekom Mafiju od kaznenog progona.

6. U ovom blogu korištenjem samo javno dostupnih izvora pokušati ću rekonstruirati sadržaje koji povezuju Ivicu Mudrinića i Ivu Josipovića. Postoje jasne indicije da je već ranije najkasnije 2007. godine formirana interesna grupacija koju predvodi kvartet Ivo Josipović, Ivica Mudrinić (T-HT), Ninoslav Pavić (EPH) i Vladimir Smolec (Digitel).

A1.

Štefan Fuele, 06.05.2011.

Uplitanje politike, ekonomski pritisak i nasilje prema novinarima tri su najveća problema koja prijete slobodi medija na zapadnom Balkanu i u Turskoj, smatra Štefan Fuele, europski povjerenik za proširenje.

"Ta tri problema predstavljaju napad na samu srž demokratskog sustava", izjavio je Fuele u Bruxellesu, na Konferenciji o slobodi medija u potencijalnim članicama Europske unije na kojoj se okupilo više od 400 sudionika, među kojima i predstavnici iz Hrvatske.


A2.

Peratović.blog, 16.2.2007.

16.2.2007. godine tri godine prije nego li će Ivo Josipović postati Predsjednik, Romano Bolković ostavio je komentar na blogu nezavisnog novinara Željka Peratovića u kojem se po prvi put spominje povezanost Josipovića, Mudrinića, Smoleca i Pavića koji su se prema njegovim navodima udružili radi kontrole tiskovina, marketinga, elektronskih medija i telekomunikacija.

Dakle: PAVIĆ, MUDRINIĆ, SMOLEC, JOSIPOVIĆ , to je škvadra koja posve drži taj INFOTAINMENT-BUSINESS: ne samo tiskovine, nego i marteting kao i elektronske medije i telekomunikacije.“ ( Infotainment )


Vaseljena.blog, 4.3.2007.

Dva tjedna kasnije sadržaj gore navedenog komentara sa peratovic.blog-a se pojavljuje u tekstu Romana Bolkovića na njegovom blogu vaseljena.blog.

Dakle van svake sumnje je činjenica da je tri godine prije nego li će Ivo Josipović početi obnašati dužnost Predsjednika, Romano Boloković javno objavio da postoji poslovna povezanost Ive Josipovića, Ivice Mudrinića, Ninoslava Pavića i Vladimira Smoleca.

U to doba uvjerljiva većina građana RH nije uopće znala da Ivo Josipović uopće postoji, a kamoli da bi on jednog dana uopće mogao biti kandidat za Predsjednika.


A3.

Ivica Đikić, 19.08.2001.

Afera Grupo

U tekstu Medijski stan tuđmanizma , Ivica Đikić iznosi svoja saznanja da je upravo Romano Bolković sudjelovao u distribuciji dokumenata o tajnome ortakluku moćne četvorke: njega je, naime, godinu dana prije izbijanja afere "Grupo" Miroslav Kutle opunomoćio za zastupanje svih svojih financijskih, ortačkih i poslovnih interesa, pa mu je zbog toga bila dostupna sva njegova poslovna dokumentacija.


A4.

Nacional, 29.12.2009.

O bliskosti Digitela i predsjedničkog kandidata Ive Josipovića posao je Nacional u tekstu: “ Zakulisne igre predsjedničkih izbora, Mračne tajne i spletke prvog kruga izbora

"Nakon što je izabran na stranačkim predizborima, Josipović se odlučio distancirati od SDP-a i posve samostalno formirati svoju ekipu. Spor je izbio kada je umjesto Ivana Račana i njegove PR-agencije pokušao angažirati snažnu marketinšku tvrtku Digitel. Josipović je smatrao da Račanova agencija nije sposobna "pokriti" cjelokupnu kampanju i pokušao je angažirati Digitel, ali Milanović na to nije pristao. Razlog je to što je Digitel u nekoliko navrata sudjelovao u HDZ-ovim kampanjama i Zoran Milanović je smatrao da nisu podobni, a ni pouzdani, voditi izbornu kampanju SDP-ova predsjedničkog kandidata. Budući da je SDP financirao glavninu Josipovićeve kampanje, oni su odlučili ignorirati stavove svog kandidata i odbaciti Digitel. Iako su javno tvrdili kako među njima nema nesporazuma, Josipović i Milanović su se zbog Digitela našli na suprotnim stranama."

O povezanosti Digitela i Josipovića piše se na više mjesta .


B1.

Radio 101. 17.06.2000.

17.06.2000. kao slušatelj javio sam se u emisiju Radia 101 u kojoj je gost bio tadašnje ministar gospodarstva Goranko Fižulić. Pustili su me da pričam barem deset minuta, a između ostaloga izjavio sam slijedeće: „Ivica Mudrinić s 25 milijuna kuna preko svoje tvrtke Digitel financira medije u Hrvatskoj, mediji su u vrlo lošoj situaciji, a to je vrlo veliki novac koji se daje medijima da bi mediji o Mudriniću i toj kliki pisali na jedan jako drugačiji način. 25 milijuna kuna je bez javnog natječaja preko tvrtke Digitel, otišlo medijima za potplaćivanje medija u Hrvatskoj.“

B2.

Ta izjava bila je povod da me Digitel tuži zbog klevete. Ja sam iznio obranu predložio izođenje dokaza i nakon toga Vladimir Smolec se više nikada nije pojavio na Sudu. Postupak je obustavljen.
Ovu anegdotu možete pročitati na mom blogu .

B3.

Kao dokaz da je u zakupu oglasnog prostora bilo najobičnijeg pranja novca obrana je dostavila dokaze da je nakon što je jedna od usluga HT-a ukinuta rješenjem državnog inspektora za telekomunikacije u medijima započela promidžba te usluge u trajanju od 7 tjedana.

Dokaze možete podići u PDF dokumentu ovdje .

Izvjesno je da je Romano Bolković napisao istinu kad je napisao da su se Josipović, Mudrinić, Pavić i Smolec još 2007.godine družili. Romano je definitivno insajder koji iz njemu znanih razloga svako malo pušta informacije van. Postavlja se pitanje što je tom skupu trebao Josipović?

Consigliere ?


Blogovi u kojima se objavljuju činjenice o povezanosti visoke politike i Balkanske Telekom Mafije:

Mladen Bajić, Pritužba, Ivo Josipović, pet milijardi kuna
734 milijuna kuna, Ivo Josipović, Ivica Mudrinić, Gašper Gaćina
Demonstracija moći Mudrinićeve mafije
Kaznena prijava Ivica Mudrinić – 417 milijuna kuna
Pošteno suđenje za Ivu Josipovića (drugi dio)
DORH mi želi oduzeti računalo zbog bloga o Josipoviću
Hrvatski Telekom, kaznena prijava, član uprave
Pošteno suđenje za Ivu Josipovića
Karamarko na platnom spisku Balkanske Telekom Mafije (drugi dio)
Karamarko na platnom spisku Balkanske Telekom Mafije
Balkanska Telekom Mafija pred istragom
Josipović i udar na ustavno-pravni poredak
Ivo Josipović, Mudrinić, HUP, Varšavska, spletkaroši i prevaranti
Ivo Josipović poslijednji Šuškov prijatelj
Veliki majstori prevara
Utjecaj korupcije na konkurentnost gospodarstva (Internet-turizam)
- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>