ponedjeljak, 05.11.2007.

Udarac šakom ili volim te...

Zašto žene trpe nasilje...ne sve, ali većina. Muževi ih udare jednom ili više puta, razbiju ih, a one lažu o tome govoreći da su pale ili da su negdje udarile...i ostaju s njima, ne odlaze nikuda. Da li je njihova ljubav prema njima tolika da će trpjeti ponižavanje, batine i razna psihička maltretiranja ili su jednostavno slabe da pobjegnu jer znaju da neće pronaći razumijevanje rodbine i prijatelja. Da li njihova ljubav prelazi granice ponižavanja, jer tko bi trpio udarce i maltretiranje...jedino onaj koji voli toliko da mu nije bitno ništa osim da je u blizini onoga koga vole čak i pod cijenu vlastitog zdravlja..ili se boje izgubiti nekakvu prividnu sigurnost doma i muža kao zaštitničku osobu.
A opet, odemo li na drugu stranu...na stranu napadača, što li se događa u njihovim glavama da se odvaže na takav čin, jer onaj koji tuče ženu, koja je u većini slučajeva slabija, nije ništa drugo nego slabić koji se boji suprostaviti se realnom svijetu, prema stvarnim problemima koji ga muče u životu, te se onda iskaljuje na slabijem od sebe. Nije da opravdavam nasilje kod njih, ali ne razumijem zašto pribjegavaju takvom činu..
Javnost uvijek burno reagira kada u dnevnim novinama ili vijestima izađe vijest da je neka žena pretrpjela nasilje, digne se hajka u cijeloj državi...kako je onda moguće da, kada se nasilje događa u našoj blizini, a da nije bilo na vijestima, okrećemo glavo kao da se to uopće ne događa...govorim o susjedima, ali i o članovima obitelji...kako je moguće da otac, godinu dana nakon što je pozvavši policiju spriječila da joj udari majku, predbaci to svojoj kćeri, kako nema niti malo grižnje savjesti prema svome činu, bilo onoma od prije godinu dana, tako i u slučaju toga predbacivanja.
A ti agresivci svoje napade i udarce stavljaju iza riječi: „to je bilo zbog toga što je volim“, a isti slučaj se ponavlja, svaki put sve gore...kakva to ljubav mora biti da digneš ruku na nekoga koga toliko voliš...ili su jednostavno tolike kukavice da se boje, ako već moraju šakama ispucati svoje frustracije, otići u obližnju dvoranu, naći prijatelja sličnog njima, staviti rukavice, ući u ring i „ispucati“ svoj bijes...

22:09 | Komentari (3) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.