Pagijevo carstvo

19.04.2007., četvrtak

Dijasporska ksenofobija nema granica

Prijatelj me prije nekoliko dana upozorio da mi se ime i prezime pojavilo na interesantnom mjestu na internetu. Na jednom forumu koji ima znakoviti topic: Za Dom i Hrvatsku, podtopic politika i, pazi sad ovo: peticija protiv M.P.Thompsona. Ono što je još najzabavnije, taj post je stavljen još 2004, za vrijeme njegovog velikog pohoda Hrvatskom.





Iskreno, ne pronalazim se ugroženim što sam na tom popisu, ne sjećam se da sam se zapisao na tu peticiju, ali bih se ponovno zapisao ako mi se pruži prilika. Ali, smeta me kontekst tog posta.

Naime, 2004. sudjelovao sam na dva Thompsonova koncerta u Zagrebu kao izvođač, dakle, ti isti ljudi koji ističu da sam neprijatelj Hrvatske skandirali su i pljeskali meni kao i Thompsonu (dobro, meni su pljeskali 20 sekundi koliko je trajao moj boravak na pozornici). Tada, kao i sad, ne vidim zašto ne bih nastupao za novac sa bilo kim. Isto tako, smatram da nije licemjerno da potpišem takvu peticiju makar nastupio s takvom osobom. Ta peticija nema veze s mojim političkim stavovima, već s činjenicom da ne volim exploataciju politike u glazbi i glazbe u politici, ne volim plagijate, ne volim licemjere. Ali, da me neki klinac koji se tek rodio dok sam ja sa svojim roditeljima živio na prvoj crti bojišnice naziva neprijateljem, to me malo smeta. No, s obzirom da dotična gospoda imaju problema s hrvatskim pravopisom, znam da im se ne može zamjeriti, jer su ograničene svijesti i uma.

Pošto meni vrag ne da mira, malo sam čačkao o čovjeku tko je postavio taj popis sa 3192 nesretnika koji su se usudili potpisati protiv njegove svetosti M.P.T.
Naravno, to je ponosni Hrvat iz dijaspore, konkretnije Kanade, dakle čovjek kojeg s Hrvatskom povezuje samo prezime i korijeni (geni kameni), dok mi svi ostali, koji smo bili svjedoci rata u Hrvatskoj protiv Hrvatske, koji uredno plaćamo porez i ostale daće, mi smo izdajnici.
Naravno, oni su veći kršćani od Pape.

Ma znate kaj?
Već sam umoran od te ljudske ograničenosti i gluposti.
Vrati mi moje autiće, kanticu i lopaticu, idem doma.
Mamaaaaaaaaaaaaaaaa!



- 11:32 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


prvi post
nurturing rebellion since 2004






R h Y t H m    T r I b E



Komentari On/Off

emajl: pagys_empire@yahoo.com

(K)links


A sada par crtica našeg sponzora:







eXTReMe Tracker