padaj silo i nepravdo

ponedjeljak, 25.09.2006.

Ubijali curice jer je otac htio sina

http://www.vecernji-list.hr/newsroom/blackchronicle/638548/index.do



Autorica: Sandra Veljković


Gotovo tjedan dana nakon otkrića jezovitih čedomorstava u stanu obitelji Mutnjaković u Staroj Gradišci sve su glasnije priče da su se roditelji rješavali tek rođene djece samo zato što su djevojčice, i to na inzistiranje oca. Susjedi potvrđuju da je Krešimir Mutnjaković, koji sa suprugom Danijelom ima tri kćeri, žarko želio sina.
Nesiguran poligraf
Nevjerojatno im zvuči priča da policajac K. Mutnjaković o trudnoći svoje žene nije imao pojma. Sa zebnjom očekuju rasplet najnovije istrage prisjećajući se prvog slučaj čedomorstva Mutnjakovićevih iz 2004. Kako tada tijelo djeteta nije bilo nađeno, a K. Mutnjaković je prošao poligraf, istraga je obustavljena. Budući da su ovaj put tijela nađena, a poligrafom će opet ispitati oca, krivnja bi, po prirodi stvari, mogla pasti samo na majku.

Poligraf nije dokaz u pravom smislu, nego pomoćno sredstvo za eliminaciju; tek u sklopu mnogo indicija nešto znači. Ako je predočen sam, kao dokazno sredstvo na sudu na staklenim je nogama kaže umirovljeni policijski inspektor Branko Lazarević.

Nevjerojatno zvuči da je o zločinu u obitelji Mutnjaković policija obavijestila Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška tek u petak, tri dana nakon što su u stanu pronađeni ostaci mrtve novorođenčadi. Barem tako tvrdi ravnatelj Centra Branko Medulić. Sve te dane tri su djevojčice a najstarijoj je tek pet godina bile predane na skrb ocu koji u to vrijeme još nije prošao obradu i nije bio isključen kao suučesnik u stravičnim čedomorstvima.

B. Medulić kaže da će Centar tek sutra na teren poslati svoje djelatnike, "jer je vikend, a i situacija nije tako strašna jer su djeca kod bake, a i otac je pje dvije godine policija, sudstvo i socijalna skrb bolje obavili dužnost.

- 15:51 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>