petak, 12.12.2008.

Beijing 2008 vs Summer Athletics

Olimpijske igre su završile. Nama koji nismo imali priliku sudjelovati u tome ni na koji način ostaju ove dvije igre koje pokušavaju predočiti natjecanje kakvo smo imali prilike gledati tijekom ovog ljeta. Bilo samo da se želite prisjetiti sportskog ljeta ili se natjecati sami sa sobom kroz razne sportove, ove dvije prilično slične igre vam mogu u tome pomoći. Pri tome budite spremni na stvarno brzo i jako pritiskanje tipki i moguće gubljenje živaca ukoliko zbog zadnjeg nepravovremenog pritiska izgubite zlatnu medalju. Ako očekujete dobre rezultate, morat ćete trenirati čak i na računalu.

Naizmjenično pritiskanje tipki
Sve što trebate znati kako biste zaigrali ove igre je naizmjenično pritiskati zadane tipke. Osim toga imat ćete i tipku kojom ćete startati vašu utrku i to je sve. Negdje će biti potrebno pritiskati tipke u zadanome ritmu, ali ništa više ili teže vas ne očekuje. Tako igre više djeluju kao praćenje sportskog programa na televiziji uz vašu malu pomoć jer čak i ukoliko ne pogodite redoslijed tipki, animacija će se završiti do kraja uspješno. Summer Athletics u ovome ipak drži prednost. Kontrole su jednostavnije i lakše ih je, kako naučiti, tako i izvoditi tijekom natjecanja u kojem sudjelujete. Beijing 2008 ima vrlo neugodne kontrole koje su izravno prenesene sa konzole pa ćete tako i na računalu tijekom upoznavanja morati prepoznavati tipke sa kontrolera. Ukoliko imate mogućnost igranja Beijinga 2008 pomoću kontrolera, igranje će vam biti uvelike olakšano.
Mnoštvo disciplina je svakako pohvalno u obje igre. U disciplinama prednjači Beijing 2008 koji vam daje mogućnost sudjelovanja u natjecanjima od atletike, gimnastike preko plivanja i streličarstva sve do kajaka, kanua ili stolnog tenisa. Summer Athletics je ipak više koncentriran na atletiku kako ime igre i kaže. Tako imate osjećaj kao da imate više različitih igara zapakiranih u jednu. Ali nažalost, to će i ostati samo osjećaj jer se sve ove discipline razlikuju gotovo samo po grafici. Razlika će biti u načinu na koji ćete pritiskati tipke, a umjesto da vidite atletičara koji trči po stazi, preskače prepreke ili skače u vis, vidjet ćete plivača u olimpijskom bazenu ili biciklista.

Vrlo lijepo
Grafika je prilično bolja u Beijingu 2008. Modeli izgledaju vrlo lijepo, a već i pri ulasku u glavni izbornik pokazuje da se radi o ljepšoj igri. To ne znači da Summer Athletics ne izgleda lijepo, ali je jednostavno malo lošiji po pitanju grafike. Nažalost, obje igre vam neće dati previše vremena za uživanje u grafici. U trenutku vašeg skoka ili utrke, vi ćete morati obratiti pozornost na tipke, obraćati pažnju na snagu atletičara i slično, a za to vrijeme će vam sve animacije jednostavno proteći i sve što će vam ostati je moguće slavlje (ukoliko se pritom ne koncentrirate na rezultate drugih, računalno upravljanih atletičara). Ukoliko samo na trenutak pozornost prebacite na izgled igre, vrlo vjerojatno ćete propustiti akciju i izgubiti medalju. Prednost u kvaliteti zvuka bismo također dali Beijingu 2008.
Iako su ove dvije igre poprilično slične, neke osnovne razlike smo ranije nabrojali. Ono što najviše zamjeramo Beijingu 2008 je kontrola koja nije prilagođena računalu, a upravo je to Summer Athletics uspio lijepo ukomponirati u igru. Ukoliko mislite da se možete priviknuti na malo lošiju kontrolu i učenje pomoću tipki sa konzole, svakako bismo vam preporučili Beijing 2008. Ukoliko vam grafika nije jedino mjerilo za ovakav tip igre i mislite da je kontrola ono što je važno, Summer Athletics će vas svojom jednostavnošću oduševiti. Ako ste zainteresirani za natjecanje s vremenom i brzo pritiskanje tipki, ne možete pogriješiti niti sa jednom od dvije igre.

Beijing 2008 dicipline: 38 disciplina iz atletike, gimnastike, vodenih sportova, streličarstva, kombiniranih sportova i ostalog
Summer Athletics discipline: 26 disciplina iz atletike, vodenih sportova, streličarstva i biciklizma

| 11:05 | Komentiraj (0) | Print this! | #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Copyright © Ovo 100% niste znali - Design touch by: Tri mudraca

Komentari On/Off

  prosinac, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (156)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Ovo sigurno niste znali
Dali ste se ikada zapitali kako to funkcionira, od kud potiče, kako se radi ili izrađuje, kako raste ili živi. Tu ćete pronaći sve odgovore.

Pa uživajte,
Dragi posjetitelji
Nadam se da će svatko od Vas naći ovdje nešto zanimljivo,
U koliko Vas nešto posebno zanima, napišite mi to u komentarima, a ja ću za Vas to probati naći.

Offshore Jones Act
Offshore Jones Act Counter

Live visitor counter

free counters

Glasaj za moj blog na www.blogeri.hr