petak, 05.12.2008.

Dali ste se zapitali......

Što sanjaju kreatori video igara?

Lucidni sanjari svoje iskustvo mogu iskoristiti u različite svrhe: za rješavanje problema te razvijanje kreativnih ideja poput stvaranja genijalnih video igara,

Ono što se noću zbiva u našim glavama važnije je nego što se mislilo. Snovi su, naime, način komunikacije između svjesnog i podsvjesnog.

Iako ne postoji uređaj koji bi znanstvenicima omogućio vidjeti sadržaj snova tijekom sna, svaka osoba razumije svoje snove bolje od ikoga.

Pa ako ste se ikada zapitali što sanjaju programeri video igara i jesu li igre plod njihove mašte ili možda snova, ovo je prilika da saznate pravu istinu.

Snovi postaju dio stvarnosti

Američki istraživači su proveli istraživanje o tome što sanjaju kreatori igara "Fable II", "Mirrors Edge" i "Alone In The Dark". Utječu li snovi na stvaranje nadasve zanimljivih likova u igrama ili ti plodovi mašte kreiraju njihove snove.

Svi kreatori igara slažu se u jednome. "Kada se na jednom projektu radi duže razdoblje, to postane dio vaše svakodnevice, ali i snova. Snovi o onome što radite postanu vaša stvarnost, a način na koji počinjete razmišljati o poslu, se promijeni", izjavio je kreator igre "Mirrors Edge" Tom Farrer.


Tvorci igrica u snovima često postaju junaci svojih igara
Također je dodao da je u svojim snovima znao postati junakom svojih igara, a jednom je čak sanjao kako odlazi na posao u odori jedne od junakinja svojih video igara.

U snovima postaješ akter svoga posla

Drugi genijalac u domeni kompjuterskih igara, dizajner igre "Alone In The Dark", Emile Morel, istaknuo je da u vrijeme razvoja određene igre zaista sanja jako mnogo, posebice snova u kojima on sam sudjeluje kao akter.

"U periodu kad smo razvijali igru Alone In The Dark sanjao sam da se nalazim u virtualnoj hali u kojoj inače na poslu provjeravamo karakteristike likova naših igara. U tom trenutku sam bio trener svih tih likova i to je bilo nezaboravno i pomalo čudno iskustvo", zaključio je Morel.

Lucidni snovi

Kako kažu sami istraživači, ovakve vrste snova nazivaju se lucidnim snom. Lucidni sanjari mogu iskusiti pustolovine iz mašte, poput odlaska na Mjesec, putovanja kroz vrijeme ili ratovanja protiv čudovišta u WoW-u, a da su pritom potpuno svjesni da sanjaju.

Biti u lucidnom snu već je samo po sebi uzbudljivo ljudima, a oni svoje iskustvo mogu iskoristiti u različite svrhe: za rješavanje problema ili za razvijanje kreativnih ideja poput stvaranja genijalnih video igara.

| 11:09 | Komentiraj (0) | Print this! | #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Copyright © Ovo 100% niste znali - Design touch by: Tri mudraca

Komentari On/Off

  prosinac, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (156)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Ovo sigurno niste znali
Dali ste se ikada zapitali kako to funkcionira, od kud potiče, kako se radi ili izrađuje, kako raste ili živi. Tu ćete pronaći sve odgovore.

Pa uživajte,
Dragi posjetitelji
Nadam se da će svatko od Vas naći ovdje nešto zanimljivo,
U koliko Vas nešto posebno zanima, napišite mi to u komentarima, a ja ću za Vas to probati naći.

Offshore Jones Act
Offshore Jones Act Counter

Live visitor counter

free counters

Glasaj za moj blog na www.blogeri.hr