petak, 24.03.2006.

Žozefova sestra, Ziranija


... Ziranija je meni bila učitelj. Takvu silnu energiju je širila i mene podstačinjala na ćutanje. Mudro, proračunato, silno žensko ćutanje. Ona je zapravo odašiljala energiju velikog učitelja, iako možda to ni sama nije znala u toj meri. Ja sam uvek u njenom prisustvu osećala tu energiju i takvu sam je prihvatala. Energija svega što je ona ikada radila, skupljala se u tim trenucima, i kao oblak iznad moje glave polako se instalirala. Receptori moga bića registrovali su i mikro kretnje.
I tako bi se to povremeno ponavljalo...


Evo. Malo sam promenio način pisanog izražavanja. Ne znam šta mi se tačno dešava, izgleda kao da sam pao pod lokal-patriotsko stanje klizišta.
Srećom, kratko je trajalo.
Možda menjam pol? Kao da sam, femina?!
U najmanju ruku, tako bih pisao kad bih bio žena - Ostapina Benderš.

- 01:04 - Komentari (3) - Isprintaj - #

subota, 11.03.2006.

Sednica se nastavlja, gospodo porotnici



U proteklih nekoliko meseci proslavila su se oba rodjendana druga Bendera. Putovalo se i u proslost i u buducnost, pa cak i u ovom vrlom trenutku zivot nije postao nista manje uzbudljiv.

Nekoliko svetskih drzava osetilo je sve prednosti bilateralnih poseta druga Bendera. Odmah nakon posete Parizu, prestali su klasni i etnicki sukobi; Neposredno po dolasku u Miami, poceo je Internacionalni filmski festival, a za nekoliko dana bogami i Miami fashion week; Po odlasku u Orlando, nista se nije desilo, osim sto je drug Bender zgutnuo lapo ptrija i bogami otisao u Universal Studio da mu ceo dan bude zlo i naopako.

Jos uvek traju paralelna posete Njujorku i Amsterdamu. Takozvana shattle diplomatija. U Njujorku se vreme provodi u insituciji visokog znacaja za medjunarodnu bezbednost, dok se u Amsterdamu ispija pivo, obara ruka i uglavnom zabedjuje sa lokalnim mornarima. Jedna od krupnijih posledica Benderove posete Holandiji je svakako i najnovija smrt u Sheveningenu.
Dakle, iz prethodnog posta videlo se da je drug Slobodan Milosevic bio vidno potresen nasom bilateralnom posetom Den Hagu.
Na Ostapovu opasku, direktno u oci optuzenom: “Led je krenuo, druze predsednice”, S.M. je kroz zube procedio: “Ovaj pas brzo uci i dobro laje.”

Ipak, nismo mu zeleli smrt dok ne isprica sve od A do She. A mozda ni tada. Kad je Viktor Siljenkovich mogao da oprosti Volodji Berzucovkom, zasto bih se i dalje ljutio na druga predsednika. Besmisleno je.


- 20:03 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>