Vizije

nedjelja, 26.06.2016.

Ništa ne možeš predvidjeti i ništa ne možeš uloviti, svaka predodžba samo je priviđenje, a sve vizije samo su bljeskovi. Ako ti se čini da si nešto ulovila za rep, ili da si pak nešto potpuno izgubila i s tim se pozdravila, doći će ti iza leđa i poškakljati te da ti se naruga. Odustani samo. Pusti. Gledaj oko sebe sa znatiželjom. Gledaj vani, pusti to što je unutra da kuha bez tvog stalnog nadzora. Neka unutrašnje krčkanje nadglasa okolina.

Iznimno je teško hodati okolo s takvom sviješću, okupanom suncem i vlagom. Nabujalom, punom vegetacije, životinjica, korova, nametnika, rojeva kukaca. Kako održati pažnju na ičem izvana od tog pustog cvrkutanja i zujanja?

Nemoj skoncentrirati cijeli svoj svijet na ovo što se događa sada, to su sve sitnice koje će s vremenom odlepršati ili potonuti i u nekom drugom momentu, vjerojatno i ne tako daleko, smijat ćeš im se. Nemoj ulagati toliko u trenutak, ne možeš istovremeno gutati prošlost i budućnost i gurati ih u sadašnjost s nastojanjem da ih sve skupa posložiš u neku, tebi smislenu priču. Pusti. Proći će.


<< Arhiva >>