Osobna Promjena

nedjelja, 26.08.2012.

PRIHVAĆANJE-3 dio

Tehnika za prihvaćanje tijela

Razlog zašto ne živimo život kakav želimo,zašto ne ispunjavamo naše snove je taj što previše energije i vremena ulažemo da sakrijemo sve naše „negativnosti“ od svijeta kao i od sebe.

Zato nam tehnike kao Eft,Hipnoza pomažu da se pomirimo s nama samima,da prihvatimo sebe,promijenimo te slike misli o negativnosti i da tu životnu energiju umjesto na obranu koristimo za život,iskustvo,ispunjavanje snova.

Evo još jedne malene ali jako moćne tehnike koja će svakodnevnom upotrebom promijeniti vaše misli,osjećaje a samim time i cijeli svijet oko vas.

Preporuka je da se upotrijebi odmah nakon eft protokola za prihvaćanje,barem jednom dnevno.Kao i prethodna tehnika jednom je dovoljno,dvaput je odlično,triput je fenomenalno.i dalje stoji preporuka da se upotrebljava svakodnevno barem 22 dana.

Možda se čini naporno ali samo razmislite koliko vremena smo upotrebljavali stare načine ponašanja.Koliko godina su uz nas.Tako da je potrebno neko vrijeme da se stvore nove navike i ponašanja.Budimo strpljivi prema sebi,uporni i rezultati će doći.



Za ovu tehniku potrebno je malo prostora ispred vas.Izvodi se stojeći na nogama.

-Udahnite duboko,zadržite dah dok brojite do 3 i onda izdahnite kroz usta.Ponovite još jednom.Ovo opušta naše tijelo a što je tijelo opuštenije to smo više u kontaktu s unutarnjim ja i sve je manje otpora prema novim ponašanjima.

-Sada zatvorite oči i zamislite da ispred vas stoji idealna vi.Zamislite se u idealnom obliku tijela.Primijetite kako ta idealna vi stoji,kako diše,kako gleda.Primijetite lagani samouvjereni osmijeh na licu.Primijetite govor tijela.Primijetite kako se idealni vi ponaša u društvu..u obitelji..pred prijateljima..

-a sad zakoračite jednom nogom naprijed i uđite u tog idealnog vi.Uđite u njega,kao da navlačite odijelo.Osjetite kako se taj idealni vi osječa.Osjetite puls idealnog vi.Osjetite mirnoću,zadovoljstvo.Primijetite o čemu idealan vi razmišlja.Primijetite kako se ugodno osjeća u svom tijelu.Kako lagano,zadovoljno,sexy.Upijte što više možete tih osjećaja.

-sada razmislite o onome što vas čeka.Kakve obaveze imate obaviti,koje ljude trebate posjetiti,kakav posao trebate učiniti.Zamislite kako bi se u tim svim situacijama idealan vi ponašao?

Što bi činio?Što bi govorio?Kako bi se smijao?Zamislite komplimente na račun tijela i kako se ugodno osjećate dok ih primate.Zamislite se za stolom,pred objedom kako polako žvačete,polako i svjesno jedete.Zamislite kako ostavljate nešto u tanjuru i bacate.Upijte te osjećaje što više.Nek Vas ispune.

-Dajte tim osjećajima boju.Zatim neka vas preplavi ta boja.Unutra van.Zamislite da ste cijeli obasjani tom bojom,obavijeni kao da je štit oko vas.Zamislite da bilo kakva kritika se jednostavno odbija o taj štit.Primjetite koliko dobro i sigurno se osjećate.

-sada otvorite oči,udahnite i izdahnite polako,primijetite kako se dobro osjećate i krenite naprijed s vašim danom.



Umjesto zamišljanja idealnog vi možete zamisliti neku osobu kojoj se divite.Tad zamislite kako bi se ta osoba osjećala.Radi jednako dobro u oba slučaja.Ova tehnika jedino ne radi kad se ne izvodi.Dakle sve ostaje na vama.Kao i uvijek vi imate moč da učinite što god želite.Čak i ako ne učinite učinili ste.

Do slijedećeg čitanja.

- 20:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

  kolovoz, 2012 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Rujan 2012 (3)
Kolovoz 2012 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Blog za osobnu promjenu,zadovoljstvo i dostizanje osobne emocionalne slobode.Snaga je u nama,iskoristimo je sada!

Linkovi

  • http://free2changehr.wordpress.com/