ethiopia

18.04.2006., utorak

Voštani Tupac u Madame Tussaud's muzeju

Tupac Amaru Shakur, jedna od najslavnijih osoba u svijetu rapa, je ovjekovječen voštanom figurom u svjetski poznatom muzeju Madame Tussaud's u Las Vegasu, gdje je bio i ubijen. Skulpura je razotkrivena 5. dana ovog mjeseca u svečanosti koja je počela u 11:00 sati.

Voštani portret Tupaca je radila Jeni Fairey, koja je prethodno za muzej napravila i portret Beyoncé. Skulptura se temelji na vrlo popularnom liku Tupaca bez majice sa maramom oko glave koji ponosno pokazuje svoje tetovaže. Osim Beyoncé, i Tupacova voštana skulptura će se pridružiti voštanim figurama drugih zvijezda koje su ostavile vječni trag na ovom svijetu, uključujući Princa, Jennifer Lopez, George Clooneyja, Elton Johna, Will Smitha, Lennyja Kravitza, James Browna, Elvis Presleyja i Shaquille O'Neala.

Voštana skulptura Tupaca je napravljena pomoću stotinjak fotografija i mjera koje je muzeju omogućila Afeni Shakur. Svaka od Tupacovih tetovaža je prvo bila ponovno nacrtana te pojedinačno ručno nacrtana na skulpturu. Bili su potrebni mjeseci da se skulptura dovrši, uključujući više od 700 sati rada i preko 330 funti (0,45 kg) gline. Cijela skulptura teži oko 55 funti.

U svrhu komemoracije 10. obljetnice Tupacove smrti, Madame Tussaud's razmišlja o slanju nove voštane skulpture na turneju malo kasnije ove godine. Kada se razgleda u muzeju u Las Vegasu, skulptura bi trebala obići galerije u New Yorku, Hong Kongu, Shanghaiu i Londonu prije no što se izloži u Tupac Amaru Shakur Center for the Arts (TASCA) u Atlanti na jedan mjesec, gdje bi trebala stići krajem ove počasne godine.

Skulptura je predstavljena skoro 10 godina poslije Tupacove smrti u Las Vegasu i biti će izložena sljedećih 300 godina.

<< Arhiva >>