HAVONA - SREDIŠNJI I BOŽANSKI SVEMIR

01 siječanj 2014

Image and video hosting by TinyPic

Savršeni i božanski svemir zauzima središte svega stvorenoga, on je vječna jezgra oko koje se ogromna tvorevinama vremena i prostora okreće. Raj je divovski nuklearni Otok apsolutne stabilnosti koja počiva nepomično u samom srcu veličanstvenoga vječnoga svemira. Ta središnja planetarna obitelj se zove Havona i daleko, daleko je od našeg lokalnog svemira. Ta tvorevina je ogromnih dimenzija i gotovo nevjerojatne mase, a sastoji se od jedne milijarde sfera neslućene ljepote i vrhunske raskoši, ali prava veličina ove ogromne tvorevine je zaista izvan shvaćanja i razumijevanje ljudskog uma.

To je jedna i jedina uređena, savršen, i uspostavljena agregacije svjetova. To je u potpunosti stvoren i savršen svemir, to nije evolucijski razvoj. To je vječna jezgra savršenstva, oko koje kruže beskrajne povorke svemira koji čine ogroman evolucijski eksperiment, smiona avantura Božijih Sinova Stvoritelja, koji žele da se dupliciraju u vremenu i reproduciraju u prostoru takav uzorak svemira, idealne božanske cjelovitosti, vrhovne konačnosti, krajnje stvarnosti, i vječnog savršenstva.

RAJSKO HAVONSKI SUSTAV

Od periferije Raja do unutarnje granice sedam nadsvemira postoji sljedećih sedam prostornih uvjeta i kretanja:

1. Zona srednjeg prostora u stanju mirovanja koja se pridaju Raju.

2. U smjeru kazaljke na satu povorka od tri Rajska i sedam krugova Havone.

3. Polu mirujuća prostorna zona razdvajanja krugova Havone od tijela tamne gravitacije
centralnog svemira.

4. Unutrašnji, suprotno od kretanja kazaljke sata, pojas tamnih gravitacijskih tijela.

5. Druga jedinstvena prostorna zona koja dijeli dvije prostorne staze tamne gravitacije tijela.

6. Vanjski pojas tamnih gravitacijskih tijela, okreće se u smjeru kazaljke na satu oko Raja.

7. Treća prostorna zona - polumirna zona- odvaja vanjski pojas tamnih gravitacijskih tijela iz
najdubljih krugovea sedam nadsvemira.

Milijarde svjetova Havone su raspoređeni u sedam koncentričnih krugova koji neposredno okružuje tri kruga Rajskih satelita. Tu je više od 35 milijuna svjetova unutarnjeg kruga Havone i preko 245.000.000 u najudaljenijim, s proporcionalnim brojevima intervencija. Svaki krug se razlikuje, no svi su savršeno uravnoteženi i izvrsno organizirani, a svaki je prožet specijaliziranim prikazom Beskonačnog Duha, jednog od Sedam Duhova krugova. Pored drugih funkcija ovaj bezličan Duh koordinira obavljanje nebeskih poslova tijekom svakog kruga.

Planetarni krugovi Havone ne preklapaju se; svoje svjetove slijede jedni za drugim u urednoj linearnoj procesiji. Centralnim svemirom kruže oko stacionarnog Rajskog Otoka u jedanoj velikoj ravnini, koja se sastoji od deset koncentričnih stabiliziranih jedinica - triju krugova Rajskih sfera i sedam krugova Havonskih svjetova. Fizički, treba smatrati Havonske i Rajske krugove da su svi jedno te isti sustav, njihovo razdvajanje je priznanje za funkcionalna i administrativna odvajanja.

Vrijeme se ne računa na Raju, slijed sukcesivnih događaja počiva u konceptu onih koji su autohtoni na centralnom Otoku. Ali vrijeme je povezano sa Havonskim krugovima i brojna bića, nebeskih i zemaljskih podrijetla borave na njima. Svaki Havonin svijet ima vlastito lokalno vrijeme, koje određuje njegov krug. Svi svjetovi u određenom krugu imaju istu duljinu godine, budući da su ravnomjerno raspoređeni oko Raja, a dužina tih planetarnih godina se smanjuje od krajnjeg do unutarnjeg kruga.

Osim Havonskog kruga vremena, postoji Rajsko Havonski standardni dan i druge vremenske oznake koje se utvrđuju prema sedam Rajskih satelita Beskonačnog Duha. Rajsko-Havonski standardni dan temelji se na dužinu vremena potrebnog da planetarna prebivališta prvog ili unutarnjeg kruga Havone dovrše jedan okretaj oko Rajskog Otoka, i iako su njihove brzine ogromne, zbog svoje situacije kretanja između tamno gravitacijskih tijela i divovskog Raja, to zahtijeva gotovo tisuća godina za ove oblasti da završe krug. Vi iz neznanja ste pročitali istinu koja počiva na izjavi "dan je kao tisuću godina, s Bogom, ali kao kad gledate u noć." Jedan Rajsko-Havonski dan je samo sedam minuta, tri i jednu osminu sekunde manji od tisuću godina današnje kalendarske godine Zemlje.

Ovaj Rajsko-Havonski dan je standardna mjera vremena za sedam nadsvemira, iako svaki održava vlastiti unutarnji vremenski standard.

Na periferiji ovog ogromnog centralnog svemira, daleko izvan sedmog pojasa Havonskih svjetova, nalazi se tamni vrtlog, nevjerojatan broj ogromanih tamno gravitacijskih tijela. Ove bezbrojne tamne mase jako se razlikuju od ostalih svemirskih tijela u mnogim pojedinostima, i u obliku su vrlo različite. Ova tamna tijela gravitacije niti reflektiraju niti apsorbiraju svjetlo, oni su nereaktivne fizičke energije svjetla, i one tako u potpunosti zaokruže i pokriju svemir Havonu kako bi ga sakrili od pogleda čak i blisko naseljenim svemirima vremena i prostora.

Veliki pojas tamnih gravitacijskih tijela je podijeljen u dva jednaka kruga po eliptičnom jedinstvenom prostornom prodoru. Unutarnji pojas se vrti suprotno; vanjski se vrti u smjeru kazaljke na satu. Ovi alternativni pravci kretanja, u kombinaciji s izvanrednim masama tamnih tijela, tako učinkovito izjednačavaju linije gravitacije Havone da su učinili centralni svemir fizički uravnoteženu i savršeno stabiliziranu kreaciju.

Unutarnja struktura tamnih gravitacijskih tijela je cijevasta u obliku koji se sastoji od tri kružne grupacije. Presjek ovog kruga će pokazuju tri koncentrična kruga približno jednake gustoće. Vanjski krug tamno gravitacijskog tijela su raspoređeni okomito, deset tisuća puta veći od unutarnjeg kruga. Okomiti promjer vanjskog kruga je pedeset tisuća puta veći od poprečnog promjera.

Intervenirajući prostor koji postoji između ova dva kruga gravitacije tijela je jedinstven po tome što ništa takvo ne postoji drugdje u svim područjima širokog svemira. Ova zona se odlikuje ogromnim pokretnim valovima okomitih pokreta prirode i prožet je djelovanjem ogromne energije nepoznatog reda.

Prema većini mišljenja, ništa kao što su tamna teška tijela centralnog svemira neće karakterizirati buduće evolucije u svemirskim razinama. Visoke civilizacije promatraju ove alternativne procese ogromnih gravitacijiskih uravnoteženih tijela kao jedinstvene u glavnom svemiru.

KONSTRUKCIJA HAVONE

Duhovna bića ne borave u maglovitom prostoru, oni ne obitavaju na eteričnim svjetovima, oni imaju prebivalište na stvarnim sferama materijalne prirode, svjetovi jednako stvarani kao i oni se na kojima žive smrtnici. Havonski svjetovi su stvarni i doslovni, premda se njihov doslovni sadržaj razlikuje od materijalne organizacije planeta sedam nadsvemira.

Fizičke stvarnosti Havone predstavljaju poredak energetske organizacije radikalno drugačije od bilo koje prevladavajuče u evolucijskim svemirima prostora. Havonske energije su trostruke, nadsvemirske jedinice energije-tvari sadrži dvostruki energetski naboj, iako je jedan oblik energije koji postoji pozitivne i negativne faze. Stvaranje centralnog svemira je trostruki (Trojstvo), stvaranje lokalnog svemira (direktno) je dvojako, od Sina Stvoritelja i Kreativnog Duha.

Materijal Havone sastoji se od organizacije točno tisuća osnovnih kemijskih elemenata i uravnoteženih funkcija sedam oblika energije Havone. Svaka od ovih osnovnih energija očituje sedam faza pobude, tako da žitelji Havone reagiraju na četrdeset devet različitih osjetilnih podražaja. Drugim riječima, gledano sa čisto fizičkog aspekta, starosjedioci iz centralnog svemira posjeduju četrdeset devet specijaliziranih oblika osjeta. Morontija osjetila imaju sedamdeset i više duhovnih redova reakcija, odgovori variraju u različitim vrstama bića oko 70-210.

Nitko od fizičkih bića iz centralnog svemira neće biti vidljiv žiteljima Zemlje. Niti bi bilo fizičkog podražaja tih dalekih svjetova koji bi pobudili reakciju grubih osjetilnih organa smrtnika zemlje. Ako bi smrtnik sa Zemlje mogao biti prenijet na Havonu, on bi bio gluh, slijep i potpuno bez osjetila u reakciji u svakom drugom smislu, a on bi samo mogao funkcionirati kao ograničeno samo-svjesno biće lišeno svih prostornih podražaja i svih reakcija na istu.

Postoje brojne fizičke pojave i duhovne reakcije ispoljene u centralnoj tvorevini koje su nepoznate se na svjetovima poput Zemlje. U cijelosti je osnovna organizaciji trostrukog stvaranja za razliku od dvostruke stvorene konstrukcije svemira vremena i prostora.

Svi prirodni zakoni su koordiniran na potpuno drukčijoj osnovi nego u dvo-energetskim sustavima razvijene kreacije. Cijeli centralni svemir je organiziran u skladu s trostrukim sustavom savršene i simetrične kontrole. Neprekidni Rajsko Havonski sustav se održava sa savršenom ravnotežom između sve kozmičke stvarnosti i svih duhovnih snaga. Raj, s apsolutnim razumijevanjem materijalne tvorevine, savršeno regulira i održava fizičku energiju ovog centralnog svemira. Vječni Sin, kao dio njegovog sveobuhvatnog duha shvaća, najviše savršeno održava duhovni status sviju koji žive na Havoni. Na Raju ništa nije eksperimentalano. Rajsko-Havonski sustav jedinica je kreativno savršenstvo.

Univerzalna duhovna gravitacija Vječnog Sina je nevjerojatno aktivana širom centralnog svemira. Sve vrijednosti duha i duhovnih osobnosti neprestano su privučeni prema unutarnjem prebivalištu bogova. To je intenzivan poriv prema Bogu i neizbježan. Ambicija da se dostigne Bog je jača u centralnom svemiru, ali ne zbog gravitacije duha, jača je nego u udaljenim svemirima zbog onih bića koja su u potpunosti produhovljena i postigla Havonu a time i više osjetljivi na sveprisutno djelovanje univerzalnog duha –privlačne gravitacije Vječnog Sina.

Isto tako Beskonačni Duh izvlači sve intelektualne vrijednosti Raja. U centralnom svemiru umna gravitacija Beskonačnog Duha djeluje u suradnji s gravitacijom duha Vječnog Sina, i to zajedno čini kombinirani poriv uzlaznih duša za naći Boga, da postignu Božanstvo, kako bi postigla Raj, i da znaju Oca.

Havona je duhovno i fizički stabilan savršen svemir. Kontrola i uravnotežena stabilnost centralnog svemira čini se da je savršena. Sve fizičko ili duhovno je savršeno predvidljivo, ali pojava uma i ličnosti volje nisu. Mi ne zaključujemo da se grijeh može računati kao nemoguća pojava, ali to tvrdimo zbog toga što domaća bića slobodne volje Havone nikada nisu bili krivi za kršenje zakona Božanstva. Kroz cijelu vječnost ova uzvišena bića su dosljedno odani. Niti se grijeh pojavio u bilo kojem stvorenju koje je ušlo na Havonu kao hodočasnik. Tu nikada nije bio primjera nečestitosti bilo stvorenja ili bilo koje grupe osoba ikada stvorenih u centralnom svemiru Havone. Dakle, savršene su i tako božanske metode i načini odabira u svemirima vremena i prostora da se nikada u evidenciji Havone nije potkrala greška. Nema pogrešaka koje su ikad napravljene, nema uzlazne duše koja je ikada prerano primljena u centralnom svemiru.

SVJETOVI HAVONE

Što se tiče vlade centralnog svemira, nje nema. Havona je tako izvrsno savršena da nema intelektualnog sustava vlasti koji je potreban. Nema redovito konstituiranih sudova, niti su tamo zakonodavne skupštine; Havona zahtijeva samo upravni smjer. Ovdje može biti promatrana visinu ideala istinske samouprave.

Nema potrebe za vladom među takvim savršenim i gotovo savršenim inteligencijama. Oni stoje i nema potrebe regulacije, jer su oni bića domaćih savršenstva raspršeni s evolucijskim stvorenim bićima koji su odavno prošli ispitivanja vrhovnih sudova nadsvemira.

Administracija Havone nije automatska, ali to je veličanstveno savršena i božanski učinkovita. To su uglavnom planetarna i stečena prebivališta. U svakoj Havonskoj sferi administracija leži na jednoj od ličnosti Trojstvenog podrijetla.

Milijarde sfera centralnog svemira čine svjetove obuke gdje visoke ličnosti porijeklom iz Raja i Havone i dalje služe kao osnova za završno utvrđivanja istine o uzlaznim stvorenjima iz evolutivnh svjetova vremena i prostora. U izvršenju Oca je veliki plan za hodočasnička stvorenja uznesenja vremena i prostora za slijetanje na prijemne svjetove vanjskog ili sedmog kruga, a kasnije do povećane obuke i proširenog iskustva, oni postupno napreduju prema unutarnjim planetama. Planet po planet i krug po krug, dok konačno ne dostignu Božanstava i postignu boravak u Raju.

Trenutno, iako su sfere sedam krugova održavaju u svoj svojoj uzvišenoj slavi, samo oko jedan posto svih planetarnih kapaciteta se koristi u radu unapređenja Očeva univerzalna plana uspona smrtnika. Oko desetine od jedan posto područja ovih ogromnih svjetova je posvećena životu i aktivnosti Zbora Finalista, bića vječno naseljenih u svjetlu i životu koji često borave i služe na Havonskim svjetovima. Ova uzvišena bića imaju svoje osobne rezidencije na Raja.

Planetarna izgradnja Havonskih sfera je potpuna za razliku od evolutivnih svjetova i sustava prostora i vremena. Nigdje drugdje u svim velikim svemirima naseljenih svjetova ne koriste se tako ogromne sfere. Trojna fizička konstitucija, uz uravnoteženi učinak goleme gravitacije tamnog tijela, omoguće tako savršeno izjednačavanje fizičke snage i stvara tako izvanredno stanje sa različitim sadržajima ove ogromne kreacije. Protugravitacija je također zaposlena u organizaciji materijalnih funkcija i duhovnih aktivnosti tih ogromnih svjetova.

Arhitektura, svjetlo i grijanje, kao i biološko i umjetničko uljepšanje Havonskih sfera, su sasvim izvan najveće moguće imaginacije ljudske mašte. Ne može se reći puno o Havoni; da razumijijete tu ljepotu i raskoš morate je vidjeti. No, tu su stvarne rijeke i jezera na ovim savršenim svjetovima.

Duhovno ovi svjetovi su idealno postavljeni, oni su prikladno prilagođeni njihovoj namjeni, utočištu brojnim redovima različitih bića koja djeluju u centralnom svemiru. Mnogostruke aktivnosti se odvijaju na tim prekrasnim svjetovima koji su daleko izvan ljudskog shvaćanja.

STVORENJA CENTRALNOG SVEMIRA

Postoji sedam osnovnih oblika živih bića i bića na svjetovima Havone, a svaki tih osnovnih oblika postoji u tri faze. Svaka od tih triju faza je podijeljena u sedamdeset velikih podjela, i svaki od velikih podjela se sastoji od tisuća manjih podjela, s još drugih grupacija, i tako dalje. Ove osnovne životne skupine mogu se klasificirati kao:

1. Materijalna.

2. Morontialna.

3. Duhovna.

4. Absonitna.

5. Ultimna.

6. Koabsolutna.

7. Apsolutna.

Propadanje i smrt nisu dio ciklusa života na Havonskim svjetovima. U centralnom svemiru niži životni oblici se podvrgavaju preobražaju materijalizacije. Oni ne mijenjaju oblik i manifestaciju, ali oni se rješavaju procesa kvarenja i stanične smrti.

Žitelji Havone su potomstvo Rajskog Trojstva. Oni su stvorenja bez roditelja, i oni su nereprodukcijska bića. Ne možemo prikazati stvaranje tih građana centralnog svemira, bića koja nikada nisu stvorena. Cijela priča o stvaranju Havone je pokušaj da se vremenski razmak činjenica vječnost koje nema u odnosu na vrijeme ili prostor kako ih smrtni čovjek shvaća. Ali mi moramo priznati ishodište ljudske filozofije, čak i osobnosti daleko iznad ljudske razine zahtijevaju pojam "početaka". Ipak, Rajsko Havonski sustav je vječan.

Starosjedioci Havone žive na milijardi svjetova centralnog svemira u istom smislu kao drugi redovi stalnog državljanstva koji borave na njihovim područjima Isusova rođenja. Kao što materijalni red sinova radi na materijalnim, intelektualnim i duhovnim poslovima milijardi lokalnih sustava u nadsvemiru, pa, u širem smislu, to žitelji Havone žive i djeluju na milijardi svjetova centralnog svemira. Vi bi eventualno mogli pogledati ove sfere Havone kao materijalna stvorenja u smislu da je riječ "materijalu" taj pojam bi mogao biti proširen kako bi opisao fizičke stvarnosti božanskog svemira.

Postoji život koji je porijeklom iz Havone i ima značaj sama po sebi. Havonska bića službe su na mnoge načine Rajska silazna i nadsvemirska uzlazna, ali oni također žive živote koji su jedinstveni u centralnom svemiru i imaju relativno značenje bilo sasvim odvojeno od Raja ili nadsvemira.

Kao vjerni obožavatelji sinovi evolutivnih svjetova su u službi na zadovoljstvo Oca ljubavi, tako uzvišeno obožavanje bića državljana Havone u savršeni ideal božanske ljepote i istine. Kad smrtni čovjek teži vršiti volju Božju, ta bića iz centralnog svemira žive u zadovoljavanju ideala Rajskog Trojstva. U samoj svojoj prirodi oni su Božje volje. Čovjek se raduje Božjoj dobroti, Havonska bića trijumfiraju u božanskoj ljepoti, dok možete uživali u službi slobode življenja istine.

Havonski građani imaju dodatne sadašnje i buduće neotkrivene sudbine. A tu je i progresija domaćih bića koje je svojstveno centralnom svemiru, progresija koja ne uključuje ni uspon prema Raju ni prodor u nadsvemire. To napredovanje u viši status Havone mogu biti predloženi kako slijedi:

1. Iskustveno napredak prema van od prvog do sedmog kruga.

2. Napredak prema unutra od sedmog na prvi krug.

3. Unutarnji krug napredka - napredovanje unutar svjetova kao kruga.

Osim žitelja Havone, stanovnici centralnog svemira obuhvaćaju brojne uzorke klasa i njihovih vrsta bića svemira različitih skupina - savjetnika, direktora, nastavnika i njihovih vrsta širom cijele tvorevine. Sva bića u svim svemirima su oblikovana po uzoru na nekog od jednog reda uzorka stvorenja koja žive na nekim od milijardu svjetova Havone. Čak i smrtnici vremena imaju svoj cilj i ideale uzoraka stvorenja egzistencije na vanjskim krugovima ovih visokih sfera.

Zatim tu su ona bića koja su postigla Oca, i koja imaju pravo otići i doći, koja su dodijeljeni tu i tamo u svemirima na misijama posebnih službi. A na svaki svijet Havone će se naći postignuća za kandidata, oni koji su fizički postigli centralni svemira, ali koji još nisu postigli da se duhovno razviju, što bi im omogućilo da zahtjevaju Rajsko prebivalište.

Beskonačni Duh je zastupljena se na Havonskim svjetovima od strane domaćih ličnosti, bića milosti i slave, koji upravljaju detaljnim i zamršenim intelektualnim i duhovnim poslovima centralnog svemira. Na ovim svjetovima božanskog savršenstva oni obavljaju posao autohtono za normalno funkcioniranje ove beskrajne kreacije i, osim toga, nose se sa mnogostrukim zadacima učenja, obuke, služeći ogromnom broju uzlaznih bića koji su se popeli na slavu iz tame svjetova prostora.

Postoje brojne skupine bića porijeklom iz Rajsko Havonskih sustava koja nisu ni na koji način izravno povezana sa shemom uzašašća stvorenja postignuća savršenstva, pa su oni izostavljeni iz osobnosti klasifikacije predstavljenih smrtnim rasama. Samo glavne grupe nadljudskih bića i poslova koji su izravno povezani sa svojim iskustvom preživljavanja su prikazani ovdje.

Havona je obilna sa životom svih faza inteligentnih bića, koja tamo traže unaprijeđenje od nižih do viših krugova u njihovim nastojanjima da postignu višu razinu realizacije božanstva i prošireno uvažavanje vrhovnog značenja, krajnje vrijednosti, i apsolutne stvarnosti.

ŽIVOT NA HAVONI

Na Zemlji prolazimo kroz kratka i intenzivna testiranja tijekom početnog života materijalnog postojanja. Na prebivališnim svjetovima i gore kroz svoj sustav, zviježđa, i lokalnog svemira, prolazite morontija faze uspona. Na svjetovima obuke nadsvemira prolazite kroz istinske duhvne fazama napredovanja i spremni ste za eventualni tranzit na Havonu. Na sedam krugova Havone vaše postignuće je intelektualno, duhovno, i iskustveno. A tu je i određen zadatak koji treba postići na svakom od svjetova svakog od tih krugova.

Život na božanskim svjetovima centralnog svemira je tako bogat i pun, pa potpuniji i ispunjeniji, da u potpunosti nadilazi ljudski koncept što išta stvoreno biće eventualno može doživjeti. Društvene i gospodarske aktivnosti ovog vječnog stvaranja su potpuno različite od djelatnosti materijalnih stvorenja koji žive na evolucijskim svjetovima poput Zemlje. Čak i tehnika misli na Havoni sa razlikuje od procesa razmišljanja na Zemlji.

Propisi centralnog svemira su odgovarajuće i urođeno prirodni, pravila ponašanja nisu proizvoljna. Uz svaki zahtjev Havone nalazi se objava razloga pravednosti i vladavine prava. A ta dva čimbenika u kombinaciji, što je jednako i na Zemlji će biti dominacija pravednosti. Kad dođete na Havonu, uživati ćete raditi stvari onako kako bi trebale biti učinjene.

Kada inteligentna bića prvi put stignu na centralni svemir, oni primaju i prebivalište na pilotskom svijetu sedmog kruga Havone. Kao novi polaznik duhovno napreduje, postiže razumijevanje identiteta svojih nadsvemirskih Učitelja Duha, oni se prenose na šesti krug. (To je dogovor u centralnom svemiru za krugove napretka koji su određeni u ljudskom umu.) Nakon što uzlazno biće postigne ostvarenje Vrhovnosti i time pripremu za Božansku avanturu, oni su odvedeni u peti krug; i nakon postizanje Beskonačnog Duha, oni su preneseni na četvrti. Nakon postignuća Vječnog Sina, oni su uklonjeni na treći, i kada su prepoznali Oca, idu u boravak na drugi krug svjetova, gdje se bolje upoznaju sa Rajskim domaćim bićima. Dolazak na prvi krug Havone označava prihvaćanje kandidata vremena u službu Raja. Na neodređeno vrijeme, prema dužini i prirodi uspona stvorenja, oni će ostati na unutarnjem krugu progresivnog duhovnog postignuća. Od ovog unutarnjeg kruga uzlazni hodočasnici će proći unutra prema Rajskom prebivalištu i ulaze u Zbor Finalista.

Tijekom boravka na Havoni kao hodočasniku uspona, vama će biti dozvoljeno da posjetite slobodno svjetove između kruga vašeg zadataka. Također će biti dozvoljeno da se vratite na planete onih krugova koje ste prethodno prolazili. I sve je to moguće za one koji borave na krugovima Havone. Hodočasnici vremena su u mogućnosti da se sami opreme da bi prošli "postigli" prostor ali ovise o određenim tehnikama i dogovora o "nepostignutom" prostoru. Hodočasnik ne može ostaviti Havonu niti ići naprijed izvan njegovog dodijeljenog kruga bez pomoći prijevoza supernafa.

Tu je osvježavajuća originalnost u ovoj ogromnoj centralnoj tvorevini. Osim fizičke organizacije materije i temeljnih ustava osnovnih redova inteligentna bića i drugih živih bića, nema ništa zajedničkog između svjetova Havone. Svaki od ovih planeta je originalan, jedinstven i ekskluzivan u stvaranju, svaki planet je bez premca, divan i savršene proizvodnje. I ta raznolikost individualnosti proteže se na sve opcije fizičke, intelektualne i duhovne aspekte planetarnog postojanja. Svaka od ovih milijardu sfera savršenstva razvijena je i ukrašena u skladu s posebnim planovima. A to je upravo razlog zašto ne postoje dvije od njih koje su podjednake.

Tek ste prošli posljednje Havonskee krugove i posjetili posljednje Havonske svjetove, tok avanture i poticaj radoznalosti nestati će iz vaše karijere. A onda će poriv, impuls prema naprijed u vječnost, zamijeniti prethodni, avanturi iskušenje vremena.

Monotonija je pokazatelj nezrelosti stvaralačke imaginacije i neaktivnosti intelektualne koordinacije s duhovnim obdarenjem. Do tog vremena kad uzlazni smrtnici počinju istraživanje tih nebeskih svjetova, oni su već postigli emocionalnu, intelektualnu i društvenu, ako ne i duhovnu zrelost.

Ne samo da ćete pronaći neslućene promjene s kojima se suočavate kad napredujete krug za krugom u Havoni, ali vaše iznenađenje će biti neizrecivo kako napredujete od planeta do planeta unutar svakog kruga. Svaka od ovih studija milijardi svjetova je pravo sveučilišno iznenađenje. Nastavljajući, čuditi ćete se, imati beskrajna pitanja, to je iskustvo onih koji prelaze ove krugove i obilaze ove gigantske sfere. Monotonija nije dio Havonske karijere.

Ljubav avanture, znatiželja i strah od monotonije - ove osobine svojstvene u razvoju ljudske prirode - nisu tu stavljene samo da otežavaju i smetaju tijekom kratkog boravka na Zemlji, nego vam predlažemo da je smrt tek početak karijere beskrajne avanture, u očekivanju vječnog života, vječnog puta otkrivanja.

Znatiželja - duh istraživanja, poriv otkrića, vožnje istraživanja - je dio urođene i božanskog obdarenja evolucijskog prostornog stvorenja. Ovi prirodni impulsi nisu vam dati jedino da bi bili frustrirani i potisnuti. Istina, ovi ambiciozni pozivi moraju često biti suzdržani tijekom svog kratkog života na zemlji, razočaranje mora često biti doživljeno, ali oni ću u potpunosti biti realizirani tijekom slavno prijatanom vremenu koje dolazi.

SVRHA CENTRALNOG SVEMIRA

Niz aktivnosti sedam spojenih krugova Havone je ogroman. Općenito, oni se mogu opisati kao:

1. Havonskim.

2. Rajskim.

3. Uzlazno-konačnih - Vrhovnih-Ultimativni evolucijski.

Mnoge nadkonačne aktivnosti odvijaju se u Havoni u sadašnjem kozmičkom dobu, uključujući neizrecivu različitost absonitnih i drugih faza uma i duhovnih funkcija. Moguće je da centralni svemir služi za mnoge svrhe koje nisu otkrivene, jer funkcionira na brojne načine izvan razumijevanje stvorenog uma. Ipak, ja ću nastojati prikazati kako se to savršeno stvaraju potrebne službe i doprinose zadovoljstvima sedam redova kozmičkih inteligencija.
1. Otac Svih - Prvi Izvor i Centar. Bog Otac ostvaruje vrhovno roditeljsko zadovoljstvo savršenstva centralne tvorevine. On uživa u iskustvu ljubavi i sitosti na gotovo razinama jednakosti. Savršeni božanski Stvoritelj je zadovoljan s obožavanjem savršenog stvorenja.

Havona pruža Ocu vrhovno postignuće zadovoljstva. Savršenstvo realizacije u Havoni kompenzira za vremensko-prostornog kašnjenja vječnog poriva beskonačnog širenja.

Otac uživa u Havonino uzvraćanje božanske ljepote. Ona zadovoljava božanski um priuštivši savršen uzorak izuzetnog sklada za sve evoluirajuće svemire.

Naš Otac gleda centralni svemir sa savršenim zadovoljstvom jer je dostojan otkrivenjeu duha stvarnosti svim ličnostima svemira nad svemirima.

Bog svemira, ima vrlo veliki obzir za Havonu i Raj kao nukleus vječne moći za svu kasniju ekspanziju svemira u vremenu i prostoru.

Vječni Otac gleda sa krajnjim zadovoljstvom stvaranje Havone kao vrijedan i privlačan cilj za uzašašće kandidata vremena, njegovih smrtnih unuka prostora u postizanju svoga Stvoritelja, Oca vječnog doma. I Bog ima zadovoljstvo u Rajsko-Havonskom svemiru kao vječnom domu Božanstva i božanske obitelji.

2. Vječni Sin - Drugi Izvor i Centar. Za Vječnog Sina super centralna tvorevina pruža vječni dokaz o učinkovitom partnerstvu božanske obitelji - Oca, Sina i Duha. Ona je duhovna i materijalna osnova za apsolutno povjerenje u Otac Svih.

Havona pruža Vječnom Sinu gotovo neograničenu baza za sve šire ostvarivanje moći duha. Centralni svemir pruža Vječnom Sinu arenu u kojoj može pouzdano i sigurno pokazati duh i tehniku službe darivanja za pouku njegovih suradnika, Rajskih Sinova.

Havona je temeljna stvarnost Vječnog Sina za duhovno gravitacijske kontrole svemira nad svemirima. Ovaj svemir pruža Sinu zadovoljavanje roditeljske žudnje i duhovne reprodukcije.

Havonski svjetovi i njihovi savršeni stanovnici su prvi i vječno konačni dokaz da je Sin riječ Očeva. Pritom je svijest o Sinu koji beskonačno nadopunjuje Oca savršeno prijatna.

I ovaj svemir pruža priliku za ostvarivanje recipročne jednakosti i bratstva između Oca Svih i Vječnog Sina, a to predstavlja vječni dokaz beskonačne ličnosti svakog od njih.

Beskonačni Duh - Treći Izvor i Centar. Svemir Havona pruža dokaz Beskonačnog Duha da je Združeni Činitelj beskonačni predstavnik jedinstvenog otaca - sina. U Havoni, Beskonačni Duh dolazi u kombinaciji i zadovoljstvu funkcioniranja kao kreativna aktivnost, dok uživa zadovoljstvo apsolutnog suživota s ovim božanskim postignućem.

U Havoni, Beskonačni Duh je našao arenu u kojoj je mogao pokazati sposobnost i spremnost da služi kao potencijalni službenik milosti. U tom savršenom stvaranju, Duh se uvježbava za avanturu službe u evolucijskim svemirima.

Ovo savršeno stvaranje pruža priliku Beskonačnom Duhu sudjelovanje u upravljanje svemirima sa oba božanska roditelja - u administraciji svemira kao suradnik-Stvoritelja potomstva, time se priprema za zajedničko upravljanje lokalnih svemira kao Stvaralački Duh suradnik Sina Stvoritelja.

4. Vrhovno Biće - evolucijski ujedinjenja iskustvenog Božanstva. Havona je tvorevina vječna i savršen dokaz duhovne stvarnosti Vrhovnog Bića. To savršeno stvaranje je otkrivenje savršenog i simetričnog duha Vrhovnog Boga, prije početaka snage ličnosti i sinteza konačnih refleksije Rajskih Božanstava iskustvenih svemira vremena i prostora.

U potencijalu snage Havone u Svemogućeg su ujedinjene duhovne prirode Vrhovnog. Taj primjer središnjeg stvaranja primjer je budućeg-vječnog jedinstva Vrhovnog.

Havona je savršen uzorak univerzalnosti potencijala Vrhovnog. Ovaj svemir je završni portret budućeg savršenstva Vrhovnog i ukazuju na potencijal Ultimativnog.

Havona je eksponat konačne vrijednosti duha koji postoji i živi u stvorenjima kao vrhovni savršen samo-kontrolirajući; um postoji u konačnici kao ekvivalent duha, stvarnosti i jedinstva inteligencije s neograničenim potencijalom.

5. Koordiniranje Sinova Stvoritelja. Havona je obrazovni poligon gdje se Rajski Mihaeli spremaju za svoje kasnije avanture u stvaranju svemira. Ovo božansko i savršeno stvaranje je uzorak za svakog Sina Stvoritelja. Oni nastoje da njihov svemir na kraju postigne ove Rajsko-Havonske razine savršenstva.

Sin Stvoritelj koristi osobnosti bića Havone kao uzorak mogućnosti za svoju djecu i smrtnog bića duha. Mihaeli i drugi Rajski Sinovi prikazuju Raj i Havonu kao božansku sudbinu djece vremena.

Sinovi Stvoritelji znaju da je centralna tvorevina pravi izvor i nužnost svemirske nadkontrole koja stabilizira i ujedinjuje njihove lokalne svemire. Oni znaju da je osobna prisustvo stalno i prisutni utjecaj Vrhovnog i Ultimativnog u Havoni.

Havona i Raj su izvor kreativne snage Sinova Mihaela. Ovdje žive bića koja surađuju s njima u stvaranju svemiru. Iz Raja dolaze Svemirska Majka Duhova, sustvaratelj lokalnih svemira.

Rajski Sinovi se odnose prema centralnoj tvorevini kao dom svojih božanskih roditelja - njihove kuće. To je mjesto na koje se uživaju vraćati uvijek i smjesta.

6. Koordiniranje Služiteljskih Kćeri. Duhovna Majka Svemira, sustvaratelj lokalnih svemira, osigurava njihov predlični trening na svjetovima Havone u uskoj suradnji s duhovima krugova. U centralnom svemiru Duh Kćeri lokalnih svemira uredno su bili obučeni u metodama suradnje sa sinovima Raja, dok svi podliježu Očevoj volji.

Na svjetovima Duha Havone, Duhovi Kćeri pronalaze umne obrasce za sve njihove skupine duhovne i materijalne inteligencije, i u centralnom svemiru je negdje sudbina onih bića koje Svemirski Majčinski Duh zajedno i pokroviteljski povezuje sa Sinovima Stvoriteljima.

Svemirska Majka Stvoritelj se sjeća Raja i Havone kao mjesta njezina podrijetla i doma Beskonačnog Duha Majke, prebivalište i prisutnost ličnosti Beskonačnog uma.

Od ovog centralnog svemira su i došle povlastice osobnog stvaralačkog darivanja koji Svemirski Božanski Služitelj zapošljava i koja nadopunjuje Sina Stvoritelja u radu stvaranja živih bića.

I na kraju, jer se taj Duh Kćeri Majke Beskonačnog Duha vjerojatno neće nikada vratiti u svoj Rajski dom, oni pronalaze veliko zadovoljstvo od univerzalnog fenomena odražajnosti koji je povezan s Vrhovnim Bićem u Havoni i personificiran u Majestonu na Raju.

7. Evolucijski smrtnici Uzlazne karijere. Havone je dom i uzorak osobnosti svakoj smrtnoj vrsti i dom svih nadljudskih ličnosti smrtnog pridruživanja koji nisu porijeklom iz tvorevina vremena.

Ti svjetovi pružaju poticaj svim ljudskim impulsima prema postizanju istinske vrijednosti duha na visoke razine stvarnosti. Havona je cilj predrajskom osposobljavanju svakog uzlaznog smrtnika. Ovdje smrtnici prethodno postignu Rajsko Božanstvo - Vrhovnog Bića. Havona stoji prije svakog stvorenja kao što je portal u Raj i Božje postignuće.

Raj je dom, a Havona radionica i igralište finalista. I svaki smrtnik znajući Boga žudi da bude finalista.

Centralni svemir nije samo čovjeku uspostavljena sudbina, ali to je i polazno mjesto vječne karijere finalista kad i oni negdje moraju biti pokrenuti na neobjavljene i univerzalne pustolovine u iskustvu istraživanja beskonačnosti Oca Svih.

Havona će nesumnjivo i dalje funkcionirati s absonitnim značenjem i u budućoj svemirskoj dobi kojj mogu svjedočiti prostorni hodočasnici pokušava pronaći Boga na nadkonačnim razinama. Havona ima kapacitet da služi kao poligon za trening apsonitnih bića svemira. To će vjerojatno biti završene škole, kada sedam nadsvemira funkcionira kao srednje škole za diplomante osnovnih škola vanjskog prostora. I mi smo skloni mišljenju da su potencijali vječne Havone zaista neograničeni, da centralni svemir ima vječnu sposobnost da služi kao mjesto obuke za iskustveni svemir za sve prošlosti, sadašnjosti ili budućnosti svim vrstama stvorenih bića.

Oznake: havona

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.