opet_kaya

zlatna žlica

teško je povjerovati da i danas, kada sebe doživljavamo toliko naprednima, još dopuštamo postojanje monarhija i sličnih govana. pa gledam one kretene, nekavog alberta pa williama pa one španjolske i nordijske princeze i prinčeve, sve te metilje i nametnike koje naše društvo hrani i još im spremno odaje čast. ali da se to barem zaustavi na toj šačici sretnih idiota, nego u svakoj državi, u svakom gradu, u svakom selu postoji jedan ćelavi, retardirani albert kojem je tatica ugurao zlatnu žlicu pozadi i sprijeda, a društvo, kretensko kakvo već jeste, ništa nije poduzelo da mu to zlato iščupa iz guzice i natjera ga da povrati.
nego jok... divimo se njihovoj spremnosti na rad. plješćemo djevojčici zvanoj luka nižetić i njegovom glavatom prijatelju lanu jurčeviću, kao u bogove gledamo nicholasa cagea, angelinu jolie, lennya kravitza i ostalu vječitu dječicu s beverly hillsa. a to su samo oni za koje svi znamo. a što je s onim anonimnim uspješnim poduzetnicima, velikim poslovnim ljudima koji su uspjeli s 20 godina, koji su za godinu dana napravili karijeru kakvu čovjek bez ugurane zlatne žice ne može ostvariti ni nakon 20 godina mučnog rada?
sjećam se kad sam točno prestala čitati famozni cosmopolitan. objavili su prilog o ljudima koji su uspjeli prije 25. svakog od spomenutih pojedinaca obasuli su epitetima, tek usputno dodavši kako im je otac to i to, majka to i to, ne spominjući kako sve što imaju i što jesu zaslužuju zlatnoj žilici. gonite se, rekoh.
frustrira me to. ali nemojte me pogrešno shvatiti. ne frustrira me što ja nemam zlatnu žlicu, ne frustrira me ni što neki drugi je imaju, frustrira me društvo koje ništa ne poduzima.
jedan veliki američki biznismen i milijarder govori da treba uvesti u sad-u porez na naslijedstvo. svijet je ismijao tu ideju. a ja kažem ili porez na naslijedstvo (ali ekstremno veliki, koji ti ne ostavlja praktički ništa) ili revolucija. pa ubijajmo se i koljimo. jer bolje i mržnja, nego zatupljenost.
... dok plješćemo plesnim parovima, muškarcu bez aparata i ženi bez estrogena, samo zato što su im roditelji ugurali zlatnu žlicu. sprijeda i pozada.

29.12.2007. u 14:05 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  prosinac, 2007  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Prosinac 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

stručno- literarno- receptualno- savjetodavno umijeće SRANJA

Linkovi

http://safikama.blog.hr/

http://www.bljesak.info/

http://www.crimelibrary.com/

http://www.pr-eminencija.bloger.hr/