Fotkam, kuham, putujem https://blog.dnevnik.hr/okusi-tastes

srijeda, 20.07.2011.

zeleno, plavo i ponesto bijelog

nastavak proslog posta. Setnjica po Monte Baldu, planini pokraj Lago di Garda.

Nismo se bas htjeli verati 5 sati od Malcesina do gore pa smo uzeli gondolu do Baita dei Forti gdje se kasnije i kusavalo lokalne specijalitete...



gornja stanica zicare. Jezero je lijevo dole



tu se naslo i par ovaca


nesto cvijeca


a cijelim putem prati pogled na jezero



kome je dosadno slaze hrpice kamenja. U pozadini pogled sve do Svicarske.



pogled prema jednom od vrhova uzduz grebena, na putu prema najvisem: Cima delle Pozzette 2130 m. O da, putem se vide ski liftovi jer ovo je zimi skijaski centar - veci od Sljemena! Ima i lift sa 4 stolice plus nekoliko vucnica.



ides ides....pa prema tebi netko drugi ide ide i ....stane. pa tako stoji stoji i gleda i gleda...cinilo se cijelu vjecnost. rijetkost je biti ovako blizu ove plahe planinske zivotinje:



jos saaaaaamo pola sata do vrhunca, susret sa 'zemljacima' koji svoje najvece blago moraju nositi u ruksaku. Zbog ovakvih iznad.



I onda konacno VRH. Na kojem netko vec sjedi, odmara i uziva uz piknik.



A mi vadimo bombone iz nekih skrivenih zaliha jer nismo ponijeli nista. I jer nismo stigli pojesti. I jer je na jednoj karti bilo upisano da se hoda 45 minuta u jednom smjeru, na drugoj 1 sat i 10 minuta a na nekom putokazu cak 1 sat i 30 minuta. No uz fotkanje, uzdisanje nad velicanstvenim pogledom i zastoj nekih prisutnih pusaca hodaca....to se pretvorilo u turu od preko 2 sata u jednom smjeru. Silazili smo skoro trceci kako bi stigli pojesti nesto prije povratka zadnje zicare (koja rotira!) te je povratak trajao nesto vise od 1 sat i 10 minuta.


Iako su mi cipele bile kakti za hodanje po ovakvom terenu i iako nisu bile nove nego razgazene, nabila sam gadne zuljeve.

Povratak u bazu te mala prehrambena pauza u Baiti koja je zimi planinarska koliba a njena terasa glumi apres-ski bar. Pogled prema vrhuncu s kojeg smo se upravo spustili. Ne vjerujemo ocima naughty.







20.07.2011. u 21:40 • 11 KomentaraPrint#^

utorak, 19.07.2011.

Iznad oblaka


19.07.2011. u 10:21 • 2 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



Komentari da/ne?

Loading

citam

ovo je samo moj mali podsjetnik na blogove koje posjecujem, to ne znaci da su mi tu svi favoriti. nemarno osvjezujem ovu listu i svako malo shvatim da na njoj nema nekim meni dragih blogera kojima ne propustam niti jedan post. neka mi oproste na kaoticnosti, nije namjerno. ali sigurna sam da znaju koliko ih volim pratiti i da se nece uvrijediti:

sjor profesur
brod u boci legendarni
marchelina
kritika pragmaticnog uma
kengur
xiola
tyche
cranberry
champs
bugenvilija
suzette
JJA
macka u martama
MiniMaxine
seoska idila
Zvrk
brunhilda
Viola
Tea
kamena kucica na skoju
sklodowska
Zona
gustirna
ciovka

njamnjam
marina kuharica za male i velike
trogirski gastronom
enogastromama
cooketa
torte
dalmacija
pijesak u gacama
miris, zlato i zacini
kucanica u japanu
kabulske price

fotke
remek djela bugenvilija: Foto Tvornica Snova
remek djela blue veki

Copyrightom zasticeno.
Nemojte "posudjivati" moje fotografije, tekstove ili price i objavljivati pod svojim imenom. Pitajte i dogovorit cemo se.




od 20.5.2013.