Maksova maksimala

nedjelja, 11.10.2015.

KOJA JE TO DEBELOKOŽNA BLAMAŽA!

Ivo Sanader, nekadašnji intendant HNK u Splitu, poduzetnik u Austriji, predstojnik Tuđmanova ureda, predsjednik HDZ-a nakon Otčeve smrti te predsjednik Vlade Republike Hrvatske, nošen genetskim kôdom za pljačkanje svoje neovisne države Hrvatske i svojega naroda, trebao je ovih dana iz zatvora biti pušten na slobodu, kako bi prosto kao ptica branio svoj integritet i dostojanstvo čovjeka u sebi.
Toga Sanadera osudio je na devet godina zatvora upravo njegov miljenik, izvjesni sudac Turudić, i ja sam uvjerenja da se Turudić nije mogao odužiti svom meceni, jer je kriminal bio toliko ogroman i vidljiv da se nije mogao skriti. Fimi-Media nije mačji kašalj. Oko nje će još mnogi biti u nemilosti pravnog sustava, ako takav postoji u neovisnoj Hrvatskoj.
Ivo Sanader je svojevremeno izjavljivao da nema nijedna Hrvatica ili Hrvat koji Hrvatsku vole više od njega! Mislili smo da je to tek neka predizborna maksima, međutim danas znamo da je to bilo više nego iskreno. Pa gdje bi on mogao dići toliko novaca, a pod hipoteku staviti svoju domovinu. I voljeti ju najviše od sviju. No došlo je vrijeme za galiotovu pesan: Pokle su me prikovali zlizane za ove daski, ja već doma nisan etažiral, ni svoje zagledal žene. Remetinče, Remetinče!
Da li je sudac namjerno napravio tu proceduralnu grešku ili iz neznanja, jer ni suci ne moraju puno toga znati, moraju biti podobni, teško je dokučiti, ali je zato došla na vidjelo sva nemoć ovoga društva po pitanju pravosuđa i Odvjetničke komore koja u svoje redove prima i odvjetnike kao što je tim koji brani istinskog izdajnika svojega naroda i manjina među njima. Pa križali se oni, krstili, molili po sinagogama ili klanjali do zemlje.
Cijenio sam ovoga Prodanovića dok nije postao vođa odvjetničkog tima koji se zalaže za narodnog izdajnika i spašava njegovu kožu. Sanaderovu kožu trebalo bi uštaviti i prodavati ju u komadima članovima HDZ-a koji su mu držali štangu dok je pljačkao svoju voljenu Hrvatsku i kao Robin Hud dijelio sebi i zločinačkoj stranci HDZ. I sada; kako je moguće da si taj proslavljeni odvjetnik Prodanović priušti da ga primitivci kao Jadranka Sloković i onaj Goran Suić preveslaju prilikom polaganja jamčevine jednom zločincu? Kako je moguće da se jedna Jadranka Sloković sprda Županijskom sudu koji ne zna da su 1/2 + 1/2 = 2/2, što je isto kao 1/1 kako to mora pisati u gruntovnici. Čudi me da nije dijelila 1/1 jer bi dobila da je 1/1 = 1, te da se tako upiše vlasništvo. Matematički je to točno, ali eto, gruntovno i sudstveno nije!
Dok se Slokovićeva mučila koliko je 1/2 + 1/2 nitko nije posumnjao da bi kuća vrijednosti oko 9 milijuna kuna Gorana Suića bila izgrađena bez građevinske dozvole. U zkul. 12796 k.o. Grad Zagreb stoji da se na k.č. 8128/6 nalazi kuća i dvorište, a u II. odjeljku stoji: „Zabilježuje se da kod upisa kuće br. 94 izgrađene na k.č. 8128/6 nisu priložene građevinska i uporabna dozvola“(!?) Takvu kuću usred Srebrnjaka bilo je krajnje pokvareno pomisliti graditi na divlje. A na divlje se mogao usuditi graditi samo netko bahat, pokvaren i pod patronatom HDZ-a i samoga Sanadera. Sada mu Suić vraća dugove još pokvarenije - gruntovno nepostojeću građevinu nudi kao jamčevinu za slobodu uznika. Što je za vrijeme izgradnje te kućerine radila građevinska inspekcija bilo koje vlade sramotno je gotovo isto kao i ovo što je građeno na divljake.
Drugi dio jamčevine od nekih 4 milijuna velikodušno je ponudila uznikova supruga, a konkretno jedan dvoetažni stan u zgradi u Kozarčevoj ulici, koji je samo neopterećeni dio Sanaderove kućice. Ni nekadašnji intendant HNK u Splitu, ni visoko obrazovana supruga nisu znali da se ne može za jamčevinu položiti dio nekretnine ako zgrada nije etažirana. U Ogulinu to, da prostite, znaju svi vlasnici ili suvlasnici zgrade s dva ili tri stana, odnosno poslovnih prostora.
I sada poanta; ako to nisu znali Suić kojega je Sanader isključio iz odvjetničkog tima, niti uznik sa svojom suprugom, kako to nije uočio vrhunski odvjetnički par Prodanović-Sloković? Čak se, nadam se, od sramote nisu ni žalili na odluku Suda! Na kraju sada to što pljačkaši naroda i nacionalnog blaga svoj narod doista smatraju stokom sitnoga zuba, ali kako su se usudili podvaljivati sucima Županijskog suda u Zagrebu. Narod, evo, mora i u ovoj predizbornoj kampanji slušati i gutati bljuvotine parlamentarnih kandidata, u svom nezagrijanom stanu i pred starim crno-bijelim televizorom, dok se Sanader cereka iz Remetinca s hotelskim standardom, no, poneki suci ipak imaju malo dostojanstva.
Nadam se samo da će par Prodanović-Sloković ići odmah tužbom prema Ustavnom sudu, na odluku Županijskog zbog zadržavanja kriminalca u istražnom pritvoru. Ta Ustavni sud je kao i crkveni. Oba praštaju kriminalcima i zločincima pružajući im novu priliku. Da produže gdje stadoše.

Oznake: debela koža

11.10.2015. u 06:00 • 6 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2016  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Kolumna o gradu pod Klekom i šire.

Kontakt adresa

maksimala943@gmail.com





DRŽAVNI PRAZNICI I BLAGDANI

1. siječnja Nova godina
6. siječnja Sveta tri kralja
? Uskrsni ponedjeljak
1. svibnja Praznik rada
? četvrtak Tijelovo
22. lipnja Dan antifašističke borbe
25. lipnja Dan državnosti
5. kolovoza Dan domovinske zahvalnosti
15. kolovoza Velika Gospa
8. listopada Dan neovisnosti
1. studenoga Dan svih svetih
25. prosinca Božić
26. prosinca Sveti Stjepan