Dan sedmi
Powered by:
Kao što smo već rekli, druženje na Susku bilo je vrlo poučno, a i kasnije (danas) smo iskopali puno vrijednih i važnih informacija. Radovan Marčić je i sam radio opsežno istraživanje i dokumentarac o životu Suska te smo razglabali s njim o opcijama očuvanja/opstanku otoka. Zaključak je da je obnavljanje nekad slavnih homogenih vinskih sorti vrlo izgledan način zadržavanja tog silnog pijeska koji se raznosi na okupu.

Sezona na Susku vrlo je živahna, osjeća se snažan "muving". Vrlo osvježavajuće. Bez obzira što bi se također htjeli zadžati koji dan duže, morali smo poći na Lošinj. Probudili su nas australci koji su feštali cijelu noć diveći se ljepotama otoka, a tome su svakako pripomogli komarci koji su postali iznimno aktivni. I "miris" obližnjih kontenjera sigurno nije odmogao. Oko 5 sati zaključili smo da je dosta pokušaja spavanja, ajmo mi na Lošinj i prije plana.

Zbog jake oseke naša krasna plovila iz Surf Shopa morali smo vući po pijesku kojih stotinjak metara do mora. I nakon toga 7 milja veslanja do Lošinja. Sitnica.
Stigli smo oko 7 kad nas je dočekalo ljubazno osoblje Marine Lošinj. Pomogli su nam sa svim stvarima i da iznesemo i operemo kajake. Ne samo kajake, nego i našu robu i nas same. Prvo tuširanje nakon 7 dana. Neprocijenjivo! A kako tek stvari ponovo miriše...! Marina Lošinj, hvala vam!

Cijeli dan smo proveli u organizaciji i žurbi, iako je bio dan odmora. Dogovorili smo u marini u restoranu Klub kapetana kuhati za njih. Šime se nije dugo dvoumio, naravno da je za! Sredili smo namirnice i u 8 počinje akcija, a do tad obilazak lokalnih zanimljivosti i zanimljivih lokalnih i ne samo lokalnih ljudi.

Pridružio nam se i veliki gurman i poznavatelj otočnih specijaliteta i specifičnosti Radovan Marčić. Bilo je vrlo ugodno u njegovom društvu, puno toga nas je poučio u kratko vrijeme, ali je i on bio vrlo ugodno iznenađen Šiminom marokanskom tortom od datulja koju s umakom od limete u prošeku s klinčićima su donijeli u ove prostore Lošinjski kapetani, a čemu je prethodila sušena palamida i tatarski biftek za predjelo i filetirani brancin s tostiranim pinjolima na pireu od buča.
Njam! Šime je opet briljirao! Svi su oboreni s nogu iako su navikli na svakakve specijalitete.

Kano je, mogli bi sad satima pisati sve dojmove današnjeg dana i samog Lošinja (svašta smo danas organizirali, uskoro ćemo i to objaviti) ali sutra je i službeni kraj prve etape, veslamo za Veli Lošinj gdje nas čeka velika fešta u velikom Lošinju! Svakako se Lošinj čini kao savršeno mjesto za dug i sretan život. Morat ćemo na tome još malo proraditi.
Laka vam noć!

