Hare Krišna obrnuti blog

srijeda, 06.10.2004.

Perica na satu molekularne biologije

PROFESOR: Danas ćemo govoriti evoluciji, kako se život razvijao mutacijom i prirodnom selekcijom.
PERICA: Profesore, evolucija ne postoji jer nešto šteka već na prvom koraku.
PR: Jelda Perice, već sam se bojao da će današnji sat proći bez tvojih komentara, a šta to šteka?
PE: Pa ako želimo objasniti život na zemlji, morat ćemo se izgleda ponovno vratiti na kreacionizam, jer čak niti jednostanični organizam ne nastaje sam od sebe.
PR: OK, Perice, opet si zločest, ako sada ne daš neki pravi argument nego ispadne da mi samo oduzimaš vrijeme od sata onda ćeš dobiti jedinicu.
PE: OK, evo bit ću brz, sve ide OK prvih par koraka, bum, veliki prasak, nema ništa osim vodika -> gravitacija -> formiranje zvijezda -> termonuklearna fuzija, pojavljuje se ostatak ekipe na čelu sa helijem, i na kraju pravi igrači poput ugljika, kisika i fosfora.
PR: Pa Perice, evo tebi Čika profesor da peticu za ovo.
PE: Samo malo, ekipa se jelte malo zabavi, ode u disco, i tako nastaju jednostavnije molekule poput formal-dehida, glikol-aldehida, amini, šećeri, alkoholi bla bla bla.
PR: Dobro, i?
PE: I to je to, juhica je spremna, i ništa se više ne dešava, sad je pitanje kako od tih jednostavnih molekula dobiti RNA i DNA jer bez RNA i DNA nema replikacije i mutacije, a bez replikacije i mutacije nema evolucije.
PR: Zašto misliš da se ništa ne dešava?
PE: Pa niti jedna od gore nabrojanih molekula se ne može replicirati bilo sama bilo uz pomoć bilo koje druge molekule.
PR: Kako ne, nukleotidi se povežu i imaš DNA i RNA i to je to.
PE: Nažalost, u juhi nije bilo nukleotida, znate našeg starog dobrog čiku Millera, e on je u svojoj knjizi, Proceedings of the National Academy of Sciences USA, 2000, napisao da nije bilo nukleotida.
PR: Pa možda je to rupa, ali znanost ide naprijed.
PE: Šta znači naprijed, naprijed znači da u zadnjih 50 godina istraživanja u molekularnoj biologiji pokazuju sve veće nepremostive probleme u teoriji evolucije i to na prvom koraku.
PR: Dobro, hvala Perice, idemo mi dalje, dakle, evolucijom je postepeno od jednostaničnih ogranizama nastao čovjek kakvog danas poznajemo.
PE: E, e, polako, a šta je s mojim argumentima?
PR: A to sve stoji, ali ne stignem sad mjenjati gradivo, moram se prvo konzultirati s ministrom, pa vijeće, pa odbor, dok ta cijela procedura prođe, a Perice, za jedno 50 godina će se u školama učiti ovo što ti sad govoriš.
PE: Administracija.

Detalji na: http://hrvoje-marjanovic.iz.hr/prebiotic/srms.html

- 23:00 - Komentari (5) - Isprintaj - #