Upoznavanje s povijescu - Zagreb

petak , 14.12.2018.

Starijima za prisjećanje, a mladima za upoznavanje s poviješću Lipika










Dating Site: Upoznavanje s povijescu






Kod mene je došao prof. Prvu kameru nabavio je nakon umirovljenja 2004.



upoznavanje s povijescu

Poslije odsluženja vojnog roka od 1980. Nedavno je na Video kanalu Lipik-Pakrac objavljen kratki 15-minutni video-uradak: Namjera njegovog autora Vlade Šurkalovića-Popaja od starih fotografija Lipika iz prošlosti, video materijala snimljenih 1980-ih godina te tijekom Domovinskog rata i konačno nakon povratka i obnove Lipika od 1992.



upoznavanje s povijescu

Starijima za prisjećanje, a mladima za upoznavanje s poviješću Lipika - U početku ga je snimanju i montaži podučavao Mladen Ivošević-Ban. Za one koji još ne znaju tko je snimatelj koji je stajao iza kamere kada su nastali ti materijali, snimio ih je Vlado Šurkalović-Popaj, a u posljednjih 12 godina zabilježio je sve bitne događaje u Lipiku i Pakracu svojom kamerom.



upoznavanje s povijescu



DRŽAVNI POSAO [HQ] - Ep.675: Arhivator s ružom - Upoznavanje (15.02.2016.)
Stjepan Benković kako bi prikupio materijale za pisanje knjige o braniteljima Lipika. Njegovi otac Karlo i majka Kata rođena Starčević radili su u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik. Mlađe generacije možda su pretraživajući internet naišle na Video kanal Lipik-Pakrac putem kojeg su u proteklih godinu i više dana objavljivani kratki dokumentarni video izvještaji s raznih događaja i manifestacija na području Lipika i Pakraca. Film sam zamislio kao priču o našem gradu što se vraća unazad 100-njak godina kroz fotografije s kraja 19. Osim što je stvorio zavidnu video arhivu bitnih događaja iz tih 12 godina, Vlado Šurkalović-Popaj je sakupio bogatu prijeratnu i ratnu video arhivu Lipika i Pakraca te tako postao lokalni snimatelj koji posjeduje najveću video arhivu o našem kraju. U početku ga je snimanju i montaži podučavao Mladen Ivošević-Ban. Posao će potrajati dva do tri mjeseca da se film složi. Obnovu i čišćenje razrušenog grada te buđenje života u Lipiku od 1992.

[Bbm hookup uk|Dating sites western sydney|Dating sites india quora]






Oznake: Starijima, za, Prisjećanje, a, mladima, upoznavanje, s, poviješću, Lipika

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.