utorak, 22.09.2009.

Studenti, di smo stali?



Ako ste pomislili da se studentske aktivnosti posljednjih tjedana svode samo na (ne)polaganje ispita i da je viđeni proljetni aktivizam ispran u ljetnim mjesecima, pogriješili ste. Suprotno najavama nisu objeručke podržali rujanske prosvjede, u Splitu su skromno pokazali solidarnost sa radnicima Salonita, a splitska nezavisna studentska inicijativa za pravo na besplatno obrazovanje redovito održava sastanke i priprema se za nove pobjede.

Image Hosted by ImageShack.us
Otišao Primorac, no što je ostalo?

U sklopu 22. izložbe Adria Art Annale u Dioklecijanovim podrumima, od 25. rujna do 9. listopada, kroz fotografije, snimke i promotivne materijale NSI će se predstaviti svoje dosadašnje akcije, ali najaviti koliko će nam biti vruća jesen. Zadnjeg dana rujna studenti će na tribini u Podrumima raspravljati o aktualnim studentskim zbivanjima, temeljnom ljudskom pravu na besplatno obrazovanje i o fenomenu plenuma, izravne demokracije i njene provedbe u praksi.

U aktivističkom kalendaru svakog studenta trebala bi stajati i barem jedna od tri tribine u sklopu aktualnog projekta Udarac. Najstudentskija je ona koja će se održati u utorak 22. rujna u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u 11:55. Gosti predavači bit će profesori Krešimir Krolo i Sven Marcelić s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru. Teme obrađuju položaj mladih, nasilje i medije, a pod terminom nasilje nekomunikacije razgovarat će se o ignoriranju profesora za vrijeme studentskih prosvjeda.

Izvor: Splitski portal

- 22:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.