NOVI DANI d.o.o. Split

četvrtak, 24.03.2016.

OČITAVANJE VODOBROJILA TVRTKE "TECHEM" (koje je do sada očitavala tvrtka "Principal" d.o.o.)

Tvrtka "Principal" d.o.o. (Put Skalica 53, Split) od 2006. god. bila je zastupnik tvrtke "TECHEM" te je daljinski očitavala njihova vodobrojila u velikom broju zgrada na splitskome području gdje su sa suvlasnicima sklopili ugovor.
Nakon 24.1.2016. zastupnik tvrtke "TECHEM" postala je tvrtka "Svaguša H2O" j.d.o.o. (Ivana Gudelja 32, Split) te je ista, navodno, jedina ovlaštena ugrađivati, servisirati i očitavati vodobrojila tvrtke "TECHEM".
Suvlasnici zgrada u kojima je vodobrojila do sada očitavala tvrtka "Principal" d.o.o. mogu potpisati Aneks međuvlasničkog ugovora i Ugovor o preuzimanju očitavanja sa tvrtkom "Svaguša" j.d.o.o. (uz napomenu da je vodobrojilima starijima od 5 godina istekao rok umjeravanja te su ista formalno neispravna).
Alternative su ugradnja novih vodobrojila i (jeftinija) ugradnja novih mjernih kapsula i radijskih modula bez mijenjanja kućišta postojećih vodobrojila - uz sklapanje ugovora o očitavanju vodobrojila sa bilo kojom od ovlaštenih tvrtki.
Naravno, preostaje i varijanta da suvlasnici sami, preko svojeg predstavnika, "Vodovodu" prijavljuju potrošnju evidentiranu na svojim vodobrojilima.

NAPOMENA:
Nije isključeno da tvrtka "Principal" d.o.o. i dalje "Vodovodu" dostavlja podatke o očitanju vodobrojila u pojedinim zgradama, ali vrlo je vjerojatno da ti podaci ne odgovaraju stvarnom stanju.


- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #