NOVI DANI d.o.o. Split

ponedjeljak, 09.02.2015.

VODOMJERI NA DALJINSKO OČITAVANJE - Vodoservis Mate


Temeljem Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnom gospodarstvu (NN 128/99), koji je stupio na snagu dana 01.siječnja 2000. godine, suvlasnicima stambenih zgrada je omogućeno da naplatu potrošnje vode obračunavaju prema vlastitim vodomjerima.

Trošak priključenja vlastitog vodomjera snose sami suvlasnici. Ugradnja vodomjera na postojeću vodovodnu instalaciju je moguća na dva načina. Ugradnja ventilskog vodomjera je prvi način, a moguće je tamo gdje postoje ventili koji zatvaraju vodu nakon odvajanja instalacije s vertikale na priključak u stanu. Drugi način je podžbukna montaža, tj. razbijanje dijela zida i postava podžbukno.

Zašto odabrati baš nas?
- Na tržištu smo već 15 godina.
- Mi vam jedini nudimo vodomjere za koje nema dodatnih troškova ugradnje sustava (repetitori, bazne stanice).
- Mogučnost plaćanja na rate.
- Preporuka upraviteljskih kuća i ViK d.o.o. Split.

Prednosti vlastitog vodomjera:
- plaćanje vode prema stvarnoj potrošnji, a ne prema broju članova,
- curenje slavine ili vodokotlića ne plaćaju svi suvlasnici, već samo onaj u u čijem stanu curi,
- ne postoji problem broja prijavljenih članova domačinstva.

Jednomlazni suhi vodomjer APATOR smart+.
Nudimo vam tri vrste ugradnje:

1. Ugradnja vodomjera sa štemanjem ploćica i zida.
2. Ugradnja vodomjera u sudoperu.
3. Ugradnja vodomjera za zapilavanjem i ugradnjom većih vratašca (30 cm x 20 cm).

Nudimo vam ugradnju vodomjera sa RF radio modulom za daljinsko očitavanje poljske grupacije Apator koji ima sukladnost sa svim potrebnim normana i propisima EU i posjeduje važeći MID certifikat.
Vodomjer je baždaren u zavodu za mjeriteljstvo RH i posjeduje odgovarajuću plombu i zato je
priznat od strane Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split

Daljinsko očitavanje vodomjera Wireless M-bus predstavlja potpuno rješenje namijenjeno bežićnom očitanju različitih mjerila. Komunikacija se odvija na frekvenciji 868 MHz prema wireless M-bus protokolu (norma EN 13757-4:2005). Sustav čine bežićni predajnici repetitor, koncetrator, ručni terminal za prikupljanje podatka te programska rješenja sa svrhom obrade prikupljenih podataka. Predajnici dolaze u kompaktnoj izvedbi namijenjenoj montaži i očitanju Smart+ vodomjera ili impulsnoj izvedbi namijenjenoj spajanju na različite davače impulsa (Plin, voda..). Ovisno o prostorima te preprekama u kojima se postavljaju predajnici, repetitori osiguravaju povećanje dometa komunikacije. Koncetrator je namijenjen za slučaj izrade fiksne bežićne mreže s centralnim nadzorom. U varijanti "walk by" načina očitanja koriste se ručni čitać ili prijenosno računalo s Bluetooth pretvornikom.

Naš sustav funkcionira tako da mi potpisujemo Aneks ugovora sa Vodovodom i stanarima zgrade i u dogovoru sa Vodovodom jedan put mjesečno očitavamo njihov vodomjer i interne vodomjere u zgradi, onda podatke šaljemo Vodovodu koji potom svakom stanaru posebno šalje račun za potrošenu vodu.

Posebno želimo istaknuti projekt na kojemo trenutno radimo, a to je ugradnja u poslovne prostore u Fregati (ugradnja 120 vodomjera + isporuka kompletne opreme i softwera za očitavanje) koji obavljamo direktno za Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split. Činjenica da smo jedini na ovim prostorima koje je Vodovod odabrao za suradnju dokazuje kvalitetu nas kao visokokvalificiranog obrta i kvalitetu naših APATOR vodomjera.

------------------------------------
Za više informacija pošaljite nam upit na:
info@vodoservis-mate.com
ili nazovite:
091-432-1173
------------------------------------

- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #