09.06.2008., ponedjeljak

Povratak.

Osjecam se posramljeno gledajuci u "blog editor" nakon dva mjeseca izbjegavanja istog.

Jutro je (bar meni ^^) i pripremam se za let, naravno skupa sa starom i bratom. Nekako mi je tesko otici, ali samo radi novih prijateljstava i decka... Cak sam nasla ljude koji su skroz... pa eto. Prolupali. Bas kao i ja pa mi je lakse umirati od smijeha dok se isti valjaju u umjetnoj zemlji za 5-ogodisnjake dok iskopavaju plasticne fosile dinosaura.
To su bila vremena (desila se u proslu subotu XDD)

Shvatila sam da Amere nemogu sve strpati u jedan kos, jer zaista ima onih kojih nije briga za obrazovanje, ne znaju gdje je Australija, i misle kako su se rodili na najboljem mjestu na planetu, ali upoznala sam i one koje je sram sto su rodeni tu, otvoreni su novim iskustvima, zele uciti, zele ZNATI. I to je bilo lijepo iznenadenje :)

I da... Ju Es and Ej je zemlja puna mogucnosti, cijene goriva su nize nego kod nas, moze se naci robe po 40 kn par kvalitetnih hlaca, ali nije u tome point... Za primjer vam dam profesoricu koja je na 3. dan skole provjeravala koliko dobro ja razumijem engleski i da li cu imati problema sa nastavom zbog jezika (naravno to sam prosla bez ikakvih problema). Ista ta profesorica je u 5. mjesecu otisla na odmor dolje kod Dubrovnika i Hvara na 2 tjedna i vrati se, vidi mene u skoli, sva odusevljena pocne o tome kako je prekrasno, kako je divno, hrana ukusna, ljudi zgodni i lijepi i uljudni i kako sam sretna sto se selim nazad. Problem je sto dosta Hrvata misli kako ne "nama" u Lijepoj Nasoj grozno... i ne cijene to malo sto imamo. Imamo vise slobode, zivimo u ciscem okolisu, ne moramo se ulizivati fakultetima da kad bi ih zavrsili nastavimo raditi do kraja svog zivota bez trunke uzivancije samo da bi prvog, drugog i treceg klinca poslali na college.

Nije Amerima tako lijepo, ali su nauceni na rad i ne znaju bolje pa im ja mogu oprostiti. Zaista je tesko opstati, natjecu se u vezi svega! Ponekad je to prijateljsko natjecanje, ali uglavnom ono sto su im usadili dok su bili mali, JA HOCHEM DA BUDEM BOLJI OD TEBE! ***PFFFT***

Nonetheless Jamerka je meni dala new point of view i zahvalna sam... Sad cu patiti samo zato jer iza sebe ostavljam divnog decka. Naucio me pizdun kako tolerirati i voljeti. :) *grin*

I nedostajat ce mi satovi umjetnosti.

Gah* Moram se pripremiti za prirodoslovno-matematicku gimnaziju, i pohvatati sve sto ja u ovih zadnjih 11 mjeseci nisam radila i ponovno poceti citati knjige na Hrvatskom u nadi da ce mi se nesto znanja o gramatici vratiti i da cu prosiriti izgubljeni vokabular.

*pfu*

KREMPITE HIR AJ KAMMMM!


mahahahaaa


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.