Ranko Ostojić - gradonačelnik Splita Neslužbeni klub za Ranka Ostojića

nedjelja, 08.03.2009.

Triba li nam borac protiv Zagreba?

Željko Kerum preokreće trend, kupuje po Zagrebu. Dosad su zagrebački bogataši kupovali po Splitu a sad on kupuje njima prid noson. Uz to se u jednoj ZG birtiji tuka za 'Ajduka... Oće li to vratit ponos Splitu?

Neće. Nije nama cilj da onako malo zapaprimo Zagrebu, nego nam je cilj da budemo bolji od purgera, naših prijatelja Zagrepčana i prijateljica Zagrepčanki. Neka i purgeri budu šta bolji, neka se i u metropoli dobro živi. Neka naša dva najveća grada surađuju. Al mora i nama bit puno bolje.

A mogu bit ravnopravni samo ako se država decentralizira. Velike državne i privatne firme su u Zagrebu i plaćaju u zagrebačku blagajnu dio onoga šta mi uplatimo u njihovu. Triba ostat ovdi više love koju zarađujemo, to je borba za Split!

Ovako sve pari ka neki lokalistički šušur koji će zamrit posli izbora. I cili taj šušur planiraju stranke iz Zagreba i agencije za odnose s javnošću iz Zagreba. Koji će se kandidat najbolje moć založit za Split posli izbora?

Mi ovdi želimo da bude izabran Ranko Ostojić i sad nije ni čudno da mislimo da je on najbolji odgovor. Evo zašto. Osim šta se zalaže za decentralizaciju, on je od splitskih stranačkih političara jedini ka neka faca u svojoj stranci. Može razgovarat s Milanovićem ravnopravno, ne triba mu se ulizivat. On je ka član predsjedništva SDP-a a Milanović predsjednik tog predsjedništva.

Kuret nije takva faca u HDZ-u. Šta on uopće smi reć Sanaderu? Dobar dan, kako ste? Šta još? Kerum bi i moga bit neovisan o Zagrebu, al dosad nismo čuli da je reka niti jednu rič o decentralizaciji. Koje bi on ovlasti da velikin gradovima ka Split? Ima još vrimena, pratićemo njegove istupe.

Za sad ostajemo pri svome da će se za Split najbolje posli izbora moć založit Ranko Ostojić.

- 16:03 - Komentari (4) - Isprintaj - #