Ranko Ostojić - gradonačelnik Splita Neslužbeni klub za Ranka Ostojića

ponedjeljak, 16.02.2009.

Ranko Ostojić - di je bija, šta je radija? Dakle ovo je njegov životopis a može i biografija.

Rodija se u Splitu 1962. godine. Znači, nije ni star ni mlad. Ima ženu i dvoje dice.

Ima i škole, završija je pravni fax. Još je nešto učija u Norveškoj i Americi. Ko zna, možda je tamo nešto dobro i naučija. Nešto je naučija i u izviđače di se upisa jako jako davno.

Radija je u Crvenom križu di je dilija spizu. Prije toga se bavija i nekim biznisom, al kako nije ka neki drugi ima rodijake u vlasti da mu daju neku tvornicu, nije tu uspija. Još prije toga bija je dragovoljac Domovinskog rata. U Gradu Splitu je 1997. upravlja resursima (to je ka imovina) i posli kad je koalicija preuzela vlast 2000. u policiji je posta šef u Splitu i 2001. u ciloj Hrvatskoj.

Smjenilo ga je 2004., a 2005. je uša u upravu Slobodne Dalmacije. 2007. je otiša iz uprave da mu nebi reklo da je u upravi novine koja o njemu piše. Posta je šef granje nove zgrade (redakcija, tiskara...) Slobodne u Dugopolje. Nekima se nova zgrada svidila, a nekima se svidila al im je problem šta je u Dugopolju.

2007. je izabran u Hrvatski sabor ka zastupnik iz 9. izborne jedinice (od Kaštila do Senja). Tu je ka šef stožera podupla rezultat iz 2003. Umisto 2 SDP je dobija 4 zastupnika. Nije bilo dosta za vlast, pa je u Saboru počeja radit u oporbi. Posta je i predsjednik odbora za nacionalnu sigurnost. Izabralo ga i u Predsjedništvo SDP-a u prvome krugu.

Posta je 2008. i kandidat za gradonačelnika Splita. Virujemo da će 2009. postat i gradonačelnik!

To je onako ukratko.

Prošpero

- 20:33 - Komentari (5) - Isprintaj - #