REZULTATI
18.KOLO (3.-5.12.2010.)


3.12.,petak, (16h):
Hrv.dragovoljac - Rijeka 2:2
Inter Z. - Cibalia 2:1

4.12. , subota, (13:30h):
Istra 1961 - Lokomotiva 2:1
(16h):
Split - Karlovac 0:1
Zadar - Slaven B. 1:1
Osijek - Zagreb 0:0

5.12. , nedjelja, (14h):
Šibenik - Hajduk 1:3
(15h):
Dinamo - Varaždin 1:1


Iduće kolo je na rasporedu 26.2.2011.


NAVIJAČKI KUTAK
Image Hosted by ImageShack.us


Službene web stranice DP92: www.demonipula.hr

Image Hosted by ImageShack.us


ZA SVE DRUGO BAŠ NAS BRIGA,
NOGOMET JE PRVA LIGA !!!


Image Hosted by ImageShack.us

NAPRIJED ISTRA !!! thumbup

PULJANI SMO,NAJJAČI SMO !
Image Hosted by ImageShack.us


MOJA JEDINA,PRAVA LJUBAVI,ISTRO NAJDRAŽA

Image Hosted by ImageShack.us


Mi tebe volimo,
za tebe živimo.
i ovaj čas navijamo,
duša me boli,
srce me zebe
volim te Istro nemogu bez tebe!!!

Image Hosted by ImageShack.us


-----------------------------------------------------------

STADION

NK Istra 1961 svoje domaće utakmice igra na stadionu ŠRC Uljanik-Veruda , kapaciteta 3,500 gledatelja.
Photobucket

ŠRC Uljanik-Veruda nema sve potrebne uvjete za 1.HNL ali ipak je dopušteno odigravanje utakmica na tom stadionu kako Istra nebi morala igrati kao domaćin na riječkoj Kantridi.
Tamo će se igrati dok ne završi renovacija Gradskog stadiona ''Aldo Drosina''. Kada se završi imati će jednu natkrivenu tribinu i ukupni kapacitet od 9800 mjesta. Izgledati će otprilike ovako:
Photobucket

NK ISTRA 1961

25.12.2010., subota

Čestit Božić i sretna Nova godina !

Photobucket

Svim čitateljima, navijačima i simpatizerima NK Istre 1961, želim čestit i blagoslovljen Boćić i sve najbolje u novoj 2011. godini !

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.12.2010., ponedjeljak

Zoran Vulić ponovno jaše

Photobucket

Momčad Istre 1961 u tekuću je sezonu krenula katastrofalno loše, kako niti najveći pesimisti nisu slutili, a niz poraza nanizao je i nekolicinu trenera. Miše, Jarni i Lasić uložili su svoj trud, ali bez ikakvog pomaka u igri ili rezultatu. Mizeran učinak od 2 boda u 10 utakmica potaknuo je upravu kluba na jedino prikladno rješenje ; nakon poraza od Dinama početkom 10.mjeseca na klupu Istre vraćen je karizmatični Zoran Vulić. Taj će se potez još jednom pokazati punim pogotkom.
Naime, iako je u ljetnoj pauzi ''Vula'' zbog niza nesuglasica napustio kormilo pulskog prvoligaša, uprava se ubrzo pokajala, te ponukana katstrofalnim učinkom podredila zahtjevima splitskog stratega. Zoran Vulić prihvatio je poziv sa nadom da može učiniti čudo, a upravo se čudom može nazvati promjena koju je unio u zeleno-žute redove. Nikako drugačije nije moguće opisati ovosezonski učinak Vulića na klupi Istre, iste one Istre koja je u 10 kola poražena 8 puta, a koja je od njegovog dolaska u 8 utakmica osvojila čak 16 bodova. Sa istom ekipom s kojom su njegovi prethodnici zarađivali žvižduke publike, Vula je podigao Verudu na noge, te uza sve to još i izbacio splitskog Hajduka iz kup natjecanja. Obrana koja je šaptom padala odjednom je postala neprobojna, a veza koju su povezivale samo brojne pogreške naglo je počela zadavati muke protivnicima. Ljubitelji nogometa u Puli ne pamte kada je njihova momčad zadnji put ubilježila četiri uzastopne pobjede, a upravo je tim nizom zaključena jesenska polusezona.
Sada je na rasporedu zimska stanka u kojoj Zorana Vulića i klupsku upravu na čelu sa predsjednikom Ščeglovom očekuje puno posla, no ono što je najbitnije je da se pulski feniks podigao iz pepela, te sada polagano širi krila čekajući uzlet sa dna tablice. Situacija u poretku 1.HNL je i dalje nezavidna, no šanse preporođenih Puljana za opstanak znatno su porasle. Iako je sezona ne tako davno bila proglašena izgubljenom, danas nitko više ne sumnja da će u proljetnoj polusezoni Istra nastaviti berbu bodova pod dirigentskom palicom splitskog čarobnjaka.

STADION ČEKA ZELENO-ŽUTE
Proteklog vikenda Gradski stadion Aldo Drosina u Puli otvorio je svoja vrata ljubiteljima nogometa na poluotoku. Novi/stari dom pulskog i istarskog prvoligaškog nogometa spreman je za povratak na scenu, i to u obnovljenom zdanju, sa novoizgrađenom i natkrivenom zapadnom tribinom, te kapacitetom od oko 9000 sjedećih mjesta. Jedan od najmodernijih stadiona na području bivše države, pravi ljepotan i ponos Grada Pule, biti će otvoren prijateljskom utakmicom reprezentacija Hrvatske i Češke 9.veljače iduće godine. Dva tjedna kasnije, utakmicom Istre 1961 i Hrv.dragovoljca, pulski prvoligaški nogomet ponovno će zaživjeti na pravom nogometnom stadionu, nadamo se u pobjedničkom svjetlu u kakvom se i oprostio od igrališta na Verudi.

BLIŽI SE PRIJELAZNI ROK
Bliži nam se početak još jednog prijelaznog roka za nogometaše diljem svijeta, posebno zanimljivog za navijače Istre 1961. Pulski prvoligaš ima težak zadatak očuvanja postojećeg kadra, osnaženog za pokojeg iskusnog igrača. Zeleno-žute već su napustili nezadovoljni Boško Stupić i Gjerg Bushaj, dok se od dolazaka spominje samo ime Ahmada Sharbinija. Nekada ubojiti napadač Rijeke, nezadovoljan je statusom u Hajduku, pa se otvara mogućnost posuđivanja u napad Puljana. To je samo jedna od mogućih opcija, jer imenima se ne barata previše, što i doliči ozbiljnom klubu. Uprava radi u tišini, a vjerujemo da će rezultati njihova rada isplivati već sa prvim danima prijelaznog roka, najkasnije do odlaska na pripreme u Tursku sredinom 1.mjeseca.

- 17:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.12.2010., nedjelja

Četvrta uzastopna pobjeda

Photobucket

4.12. , 18.kolo 1.HNL, Pula - ŠRC Uljanik-Veruda, gledatelja: 800
NK ISTRA 1961 - NK LOKOMOTIVA ZAGREB 2:1
Roce 51' ; Peko 58'
Linić 61'


U posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva Istra 1961 je na natopljenom i za igru izuzetno teškom domaćem terenu zasluženo slavila nad momčadi Lokomotive te upisala četvrtu uzastopnu pobjedu u prvenstvu. U posljednoj utakmici na Verudi, tribine je po hladnom i kišnom vremenu posjetilo jedva 800-tinjak ljubitelja nogometa, ali su zato nagrađeni novim trijumfom svoje momčadi.
Već od samog dolaska na stadion moglo se vidjeti da susret neće obilovati lijepim i atraktivnim nogometom. Tako je i bilo, igralo se koliko je teren dopuštao, stoga ne čudi kako u 1.poluvremenu promrzli gledatelji nisu imali puno toga za vidjeti. Lokomotiva, predvođena iskusnim Sopićem i Bulom, za nijansu se bolje snašla u postojećim uvjetima, no osim jednog neugodnog pokušaja Nina Bule nisu ozbiljnije zaprijetili sigurnom Škoriću. S druge strane Puljani su borbenom igrom i zalaganjem nekako uspostavili ravnotežu, ali i dalje teško dolazili u prilike. Jedina prijetnja vrijedna spomena je ona iz 33.minute, kada se nakon duge akcije Linić našao u prigodi i sa 10-ak metara poslao loptu pored bliže vratnice.
Nastavak utakmice donio je puno više uzbuđenja. Od uvodnih minuta Istra je pritisnula goste iz Zagreba, davši do znanja da želi pobjedu u ovoj utakmici. Taj se pritisak isplatio već nakon 5 minuta, kada Anđelković ulazi u kazneni prostor, zavrće u peterac, a Goran Roce uspjeva loptu ugurati u mrežu za slavlje na tribinama. Nakon pogotka domaćini su se nesvjesno povukli i dopustili da Lokomotiva već nakon par minuta dođe u stopostotnu šansu. Naime, Peko se našao oči u oči sa vratarom Škorićem, no domaći čuvar mreže brani njegov udarac, pa i odbijenu loptu, te tako spašava vodstvo svoje momčadi. Međutim, nedugo zatim Škorić je bio nemoćan, jer na centaršut sa desne strane Peko sjajno reagira i glavom zakucava loptu za izjednačenje. Tada se Istra opet budi, te ekspresno vraća teško stečenu prednost. Igrala se 61. minuta kada je Kovačević centrirao s lijeve strane, a Siniša Linić glavom naciljao desni kut vratara Mitrovića. Poučeni netom prosutim vodstvom Puljani su ovo znali očuvati. Sigurnom igrom u sredini, te zalaganjem i borbom za svaki pedalj terena, uspjeli su kontolirati igru kroz preostalih pola sata. Lokomotiva je na sebi svojstven način tražila prilike iz prekida i ubačaja, ali pulski stoperi na čelu s vratarom Škorićem uspješno su otklanjali svaku opasnost. S druge se strane znao otvoriti prostor za kontranapad, no nedostajalo je koncentracije u završnici. Priliku da zada Lokosima završni udarac imao je prvo nakon solo prodora Šehić, a pred sam kraj utakmice i Anđelković, no prvi je pokušaj obranio Mitrović, kao i slobodnjak Markovića, dok je udarac Anđelkovića završio iznad gola. Upravo su iznad i pored gola završavali i jalovi pokušaji Lokomotive, koja bez pravog udarca prema Škoriću nije ugrozila zasluženu prednost Puljana.
Promrzli gledatelji nisu požalili dolazak na današnju utakmicu, a Zoran Vulić još je jednom zaradio ovacije publike, kao i njegova momčad koju je preporodio i vratio u prvoligaški život. Dok je poražena Lokomotiva u sve većim problemima, Istra 1961 je ovim nizom uhvatila priključak s ostatkom tablice te će u proljetni dio, na obnovljenom stadionu Aldo Drosina, krenuti sa realnim šansama u borbi za opstanak.

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.12.2010., četvrtak

Pobjedom zaključiti polusezonu

4.12. , 18.kolo 1.HNL , Pula - ŠRC Uljanik-Veruda , 13:30h :
NK ISTRA 1961 - NK LOKOMOTIVA ZAGREB


Subotnjim susretima 18.kola zaključiti će se jesenski dio prvenstva 1.HNL, a u tom posljednjem kolu Istra 1961 na svom terenu dočekuje momčad Lokomotive. Od dolaska Zorana Vulića zeleno-žuti su se podigli iz pepela, te Lokose dočekuju sa serijom od 3 uzastopne pobjede. Polusezona koja je nakon 10-ak kola proglašena totalnim podbačajem i prije utekmice s Lokomotivom bodovno je nadmašila prošlosezonski učinak, a sa subotnja tri boda pulski bi prvoligaš proljeće dočekao sa izglednim šansama u borbi za opstanak. Upravo je to ogroman motiv za domaću momčad, koja će nastupiti bez kartoniranog Stranatića, ali sa već uhodanim rješenjem na toj poziciji. S druge strane Lokomotiva dolazi oslabljena neigranjem Pivarića i Martinca, što svakako ide u prilog protivniku. Najbitnije je da navijači Istre nakon dugo vremena ponovno vjeruju u 3 boda, a osvojeni trobod imao bi još veću težinu s obzirom da se Lokomotiva također bori za opstanak. Jasno je kao dan da je pobjeda nad direktnim konkurentom u oproštaju od prvog dijela sezone najbolji mogući scenarij za Istrijane, te se ljubitelji nogometa u Puli iskreno nadaju da će kraj jesenskog dijela dočekati uzdignutih ruku.
Utakmica se igra na ŠRC Uljanik-Veruda, s početkom u 13:30h, a glavni sudac je Andrej Burilo iz Osijeka.

OPROŠTAJ OD VERUDE
Nakon 4 i pol prvoligaške sezone na travnjaku ŠRC-a Uljanik-Veruda došlo je vrijeme da se pulska prvoligaška scena vrati na matično mjesto. Gradski stadion Aldo Drosina u završnoj je fazi, a svoja će vrata otvoriti 9.2.2011. godine utakmicom reprezentacija Hrvatske i Češke. Dva i pol tjedna kasnije, na njemu će Istra 1961 odigrati prvoligaški susret protiv momčadi Hrvatskog dragovoljca, te tako ostvariti očekivanja svojih navijača koji taj dan čekaju već godinama. Veruda je posljednjih sezona bila mjesto uspona i padova pulskog prvoligaša, no svakako će se pamtiti one uspješne partije. Pod naletima Verudeža padali su mnogi prvoligaši, među njima i velikani Hajduk i Dinamo, zatim je na istom terenu izboren povratak u 1.HNL, a nadamo se da će i posljednja utakmica na tom stadionu biti trijumfalna. Nakon toga okreće se nova stranica pulske nogometne povijesti, koja će se odvijati tamo gdje joj je i mjesto, podno tribina renoviranog stadiona koji nosi ime velikog igrača i trenera Rinalda Alda Drosine.

- 18:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

1.HNL 2010/2011
Dinamo - 45
Hajduk - 40
Cibalia - 30
Inter-Zaprešić - 28
Split - 27
Karlovac - 26
Rijeka - 25
Varaždin - 25
Slaven Belupo - 24
Zadar - 23
Osijek - 22
Lokomotiva - 21
Zagreb - 20
Šibenik - 18
ISTRA 1961 - 18
Hrvatski dragovoljac - 7



ISTRINI STRIJELCI:
4- Siniša Linić
3- Asim Šehić
2- Armend Alimi
1- Goran Roce
1- Boško Stupić
1- Dalibor Pauletić
1- Mateo Sušić
1- Mislav Anđelković




bigoo.ws


Na ovom blogu možete pogledati rezultate i vijesti pulskog prvoligaša.

UREDNIK:
Dameo Ramić-Kovačić

Slike sa utakmica i sastave momčadi možete pogledati na www.nkistra1961.hr.


NK ISTRA 1961
Adresa: Velog Jože 3,Pula
Mail: nkistra1961@inet.hr
tel:052/ 522 222

Predsjednik:
Mihail Mihailovič Ščeglov
Direktor:
Andrej Sazonov
Trener:
Zoran Vulić
Pomoćni trener:
Mladen Pralija
Trener golmana:
Ervin Radulović
Kondicijski trener:
Elvis Peršić
Sportski direktor:
Ivan Kurtović
Tehniko:
Milenko Broskvar
Doktor:
Dragan Vujović
Fizioterapeuti:
Marijan Brkljača , Ljubomir Rnjak
Tajnica:
Ivana Čakarić