REZULTATI
18.KOLO (3.-5.12.2010.)


3.12.,petak, (16h):
Hrv.dragovoljac - Rijeka 2:2
Inter Z. - Cibalia 2:1

4.12. , subota, (13:30h):
Istra 1961 - Lokomotiva 2:1
(16h):
Split - Karlovac 0:1
Zadar - Slaven B. 1:1
Osijek - Zagreb 0:0

5.12. , nedjelja, (14h):
Šibenik - Hajduk 1:3
(15h):
Dinamo - Varaždin 1:1


Iduće kolo je na rasporedu 26.2.2011.


NAVIJAČKI KUTAK
Image Hosted by ImageShack.us


Službene web stranice DP92: www.demonipula.hr

Image Hosted by ImageShack.us


ZA SVE DRUGO BAŠ NAS BRIGA,
NOGOMET JE PRVA LIGA !!!


Image Hosted by ImageShack.us

NAPRIJED ISTRA !!! thumbup

PULJANI SMO,NAJJAČI SMO !
Image Hosted by ImageShack.us


MOJA JEDINA,PRAVA LJUBAVI,ISTRO NAJDRAŽA

Image Hosted by ImageShack.us


Mi tebe volimo,
za tebe živimo.
i ovaj čas navijamo,
duša me boli,
srce me zebe
volim te Istro nemogu bez tebe!!!

Image Hosted by ImageShack.us


-----------------------------------------------------------

STADION

NK Istra 1961 svoje domaće utakmice igra na stadionu ŠRC Uljanik-Veruda , kapaciteta 3,500 gledatelja.
Photobucket

ŠRC Uljanik-Veruda nema sve potrebne uvjete za 1.HNL ali ipak je dopušteno odigravanje utakmica na tom stadionu kako Istra nebi morala igrati kao domaćin na riječkoj Kantridi.
Tamo će se igrati dok ne završi renovacija Gradskog stadiona ''Aldo Drosina''. Kada se završi imati će jednu natkrivenu tribinu i ukupni kapacitet od 9800 mjesta. Izgledati će otprilike ovako:
Photobucket

NK ISTRA 1961

28.02.2010., nedjelja

Zoran Vulić preuzima momčad !? Zna li uprava uopće što radi ???

Nekoliko kola prije kraja jesenskog djela prvenstva, nakon odlaska Elvisa Scorie, Valdi Šumberac preuzeo je glavnu riječ na klupi pulskog prvoligaša. Mnogi su mu već onda davali podršku, a oni koji nisu većinom su promijenili mišljenje nakon dobrih predstava protiv Karlovca i Dinama. Šumberac je dobio povjerenje kako uprave tako i navijača, vodio je momčad kroz čitave pripreme i slagao ekipu za prvoligaški opstanak. Prije nekoliko dana stavio je potpis na ugovor do ljeta, a jučer je obzanjeno kako on više nije trener zeleno-žutih. Zvuči pomalo čudno, pa se zato svi navijači Istre pitaju što bi to trebalo značiti. Neminovna je činjenica da je Šumberac u utakmici protiv Međimurja promašio taktiku, i forsirajući formaciju 3-5-2 gurnuo momčad prema porazu, no je li doista jedan poraz dovoljan da se treneru uruči ostavka i to treneru kojem je proteklih mjeseci iskazivana puna podrška ? Možda i jeste, jer momčad je ovim porazom gurnuta u jako tešku situaciju, no druga je vijest podigla još jedan val pitanja. Naime, niti punih 2 sata nakon utakmice već je osvanula vijest kako Zoran Vulić dolazi na mjesto trenera Istre. To znači samo jedno, konstataciju da je uprava kluba i prije ove utakmice znala da će Šumbercu biti potrebna zamjena. Ako je Vulić več čekao kao zamjena zašto je Šumberac prije par dana potpisao ugovor i zašto je uopće vodio momčad na pripremama ? Naravno da bi bilo puno bolje da trener koji će voditi ekipu sa njom prođe pripreme, a zašto je to učinio Šumberac ako su mu već spremali zamjenu i to prije početka prvenstva ? Je li moguće da je uprava Istre jedva čekala pogrešku da otpusti Valdija Šumberca, a ako jeste shvaćaju li oni uopće koliko je to amaterski potez i kakva je ovo blamaža za klub koji je ionako u rezultatskoj krizi ? Na kraju krajeva kada sagledamo sve ove mogućnosti dolazimo do jednistvenog pitanja koje je i postavljeno u naslovu - zna li uprava NK Istre 1961 što radi, i ako zna može li to objasniti zbunjenim navijačima kojima je još samo ovo trebalo nakon šokantnog poraza od skromne momčadi iz Čakovca.

Inače dolazak Vulića nije još službeno potvrđen, ali prema najavama već bi od ponedjeljka on trebao preuzeti momčad. Nadamo se da će se to na ekipu odraziti pozitivno, jer mjesta za pogreške jednostavno više nema.

Photobucket
Odjednom bivši - Valdi Šumberac

Photobucket
Predsjednik kluba Mihail Ščeglov i njegova desna ruka Eljver Rača

Photobucket
Nasljednik već spreman - Zoran Vulić

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.02.2010., subota

Veliko razočaranje na Verudi, Šumberac smijenjen !!!

Photobucket

27.2., 18.kolo 1.HNL ŠRC Uljanik-Veruda, gledatelja : 2500
NK ISTRA 1961 - NK MEĐIMURJE 1:2
Stupić 31' ; Vuka 8' , Golubović 52'

Čitava je pulska nogometna scena željno iščekivala nastavak prvenstva i današnji susret s Međimurjem. Veliki je optimizam zračio među navijačima, a svi su bili sigurni u pobjedu i poboljšanje pozicije na tablici. No, Međimurci su danas šokirali Puljane i uzeli prva tri gostujuća boda ove sezone, te ujedno ostvarili svoju prvu pobjedu u Puli. Težak je ovo poraz za zeleno-žute i sada je situacija puno gora nego što ju je itko mogao zamisliti, a danak poraza platio je trener Šumberac koji je smijenjen neposredno nakon utakmice.
Već se u uvodnim minutama vidjelo kako ovo neće biti dobar dan za domaćine. Moglo se zaključiti kako je trener Šumberac napravio veliku pogrešku zaigravši u formaciji 3-5-2, jer obrana na čelu sa Pauletićem kao da nije postojala. Međimurci su se šetali po domaćoj polovici i to iskoristili već nakon 8 minuta kada Vuka kreće sam prema Lisjaku i rutinski pogađa za neočekivano vodstvo. Da stvar bude još gora ubrzo je Chago morao napustiti igru, naime sudac Vučkov koji je u prvom poluvremenu u nekoliko navrata zakinuo domaću momčad pokazao mu je drugi žuti karton i ostavio Puljane sa 10 igrača. Tada je Šumberac bio prisiljen obaviti neke izmjene pa je izbacio iz igre totalno indisponiranog Pauletića a ubacio Traorea. Time je Marković prebačen u zadnji red koji je napokon dobio na čvrstoći i barem nekako uspjevao neutralizirati napade gostiju. Domaćini su napokon počeli igrati i prijetiti a to se isplatilo nakon pola sata igre kada Roce probija desnu stranu i poslužuje Stupića koji izaziva veliko veselje na tribinama. S tim se rezultatom otišlo na poluvrijeme, što je bilo i dobro s obzirom koliko su prilika imali gosti iz Čakovca, a vjera u preokret još je uvijek postojala. U nastavku susreta obrana je bila dosta sigurnija no jednostavno se vidjelo da Puljanima fali igrač. Međimurci su često dolazili u povoljne situacije a navijačima Istre to nije bilo lako gledati. Zle slutnje obistinile su se u 52. minuti kada jedan od nebrojeno mnogo centaršuteva gostiju Golubović sa 5 metara zakucava u mrežu. Muk i tišina zavladali su Verudom, a skoro 3000 gledatelja na tribinama i oko stadiona nije moglo vjerovati što se to događa. Igrači Istre s vremenom su preuzimali sve više rizika i bilo je solidnih prilika ali bez konkretne završnice. S druge strane Međimurci su prijetili iz kontranapada i mogu žaliti za brojnim situacijama koje su morali kvalitetnije iskoristiti. Kako je vrijeme prolazilo nade navijača su se stišavale, zaigralo se i sa 3 napadača, ali Šehić koji je ušao s klupe još je jednom istaknuo svoju nezainteresiranost za igru. Prilika je bilo, ali mreže su ostale netaknute. I onda, kada su već mnogi počeli napuštati stadion bačena je šaka soli na pulsku ranu ; Asim Šehić u dva se navrata našao sam na 5 metara i oba je puta promašio te time povećao gorčinu današnjeg poraza. Kraj utakmice obilježio je i bjes ''Demona'' koji su ružnim povicima izvrijeđali svoje nogometaše. Ruku na srce to su i zaslužili, naravno čast izuzetcima kao što su Roce, Kacić, ili pak veliko pojačanje Boško Stupić.
Međimurci su ovom važnom pobjedom pobjegli Istri na velikih 7 bodova, a da stvar bude gora zbog žutih kartona koje je sudac djelio dosta neravnopravno u Varaždinu u zeleno-žutim redovima neće biti Chage, Traorea i Markovića. Ovakve se utakmice definitivno ne smiju ponoviti, jer situacija u koju su naši nogometaši upali jako je loša i trenutno vodi prema 2.HNL iz koje smo tako radosni pobjegli prošle sezone, vjerujući kako se u nju nećemo tako skoro vratiti.

ŠUMBERAC VIŠE NIJE TRENER ISTRE !!!
Nakon šokantnog poraza uslijedio je još jedan šok za puslke navijače. Trener Valdi Šumberac dobio je otkaz već nakon prvog susreta u proljetnom djelu. Činjenica je da je danas apsolutno promašio taktiku ali pomalo je neobično da se treneru da otkaz nekoliko dana nakon što je potpisao ugovor do ljeta. Još ako uzmemo u obzir da je upravo on pripremao igrače kroz čitave pripreme pitamo se koliko je ovaj potez pametan. Možda su u upravi kluba ipak trebali sačekati da se glave malo ohlade, jer unatoč porazu nitko nije očekivao ovako radikalne poteze. Pitanje je hoće li Šumberac biti jedina žrtva ovog poraza ...

- 19:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.02.2010., četvrtak

Međimurje mora pasti !

Photobucket

27.02. , Pula - ŠRC Uljanik-Veruda , 15h: ISTRA 1961 - MEĐIMURJE

Nakon duge zimske stanke napokon se nastavlja natjecanje u 1.HNL, a mnogi klubovi sa izmjenjenim sastavima traže bolje nastupe nego u prvoj polusezoni. Istra je jedna od onih momčadi koje imaju težak posao u preostalih 13 kola, a taj je zadatak osigurati opstanak u prvoligaškom društvu. Puljani uoči subotnjeg susreta zaostaju 4 boda za tzv. ''zonom spasa'', a upravo je Međimurje trenutno na tom 13.mjestu. To nameće domaćinima imperativ pobjede, a ne treba niti pomišljati što bi bilo da kiksaju već u prvoj utakmici. Stoga je na njima veliki pritisak, no takav će pritisak visjeti kao mač nad glavama svih ekipa koje se bore za opstanak pa ga momčad Valdija Šumberca mora naučiti savladati. Igrački se Istra pojačala, čak i finacijski osigurala za budućnost, dok je u redovima Čakovčana situacija totalno suprotna. Neka zvučnija pojačanja nisu stigla na klupsku adresu, a financijski su u jako lošem stanju. Sve su to činjenice koje idu u prilog zeleno-žutima, a ako tome još pridodamo da su posljednjih godina gosti iz Međimurja redovito pognutih glava napuštali Verudu dolazimo do zaključka kako su domaćini favoriti u ovom susretu. Svi se navijači nadaju da će to subotnjom predstavom opravdati i sa tri boda poboljšati atmosferu uoči teških i napornih 13 proljetnih kola.
Inače, utakmica počinje u 15h na stadionu Veruda, a glavni sudac je Domagoj Vučkov iz Rijeke.

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.02.2010., srijeda

Poništen natječaj za stadion, ima li to smisla ?

Photobucket

Svi mi koji živimo u Puli znamo kako se u ovom gradu odvijaju bilo kakvi radovi ili projekti - sporo i van svih rokova - i to je već dugogodišnja tradicija na jugu Istre. Ipak, s obzirom da ubrzo slijedi postupak licenciranja za iduću sezonu vjerovali smo kako će se pitanje stadiona rješiti što prije, i kako neće biti nikakvih poteškoća oko dobivanja licence. No, stvar je opet izmakla kontroli i ljubitelji nogometa u Puli nakon više od 15 godina koliko čekaju stadion osuđeni su na još malo čekanja. Da podsjetimo, svi su bili sretni kada se nova tribina napokon počela graditi, rok je bio u 10.mjesecu prošle godine iako ga nitko nije ozbiljno shvaćao, ali nadali smo se da će ''Drosina'' biti spreman za proljetnu polusezonu. S vremenom je postalo jasno kako od stadiona nema ništa ove sezone, pa smo malo po malo došli do rokova i obećanja kako će biti gotov na ljeto, što je na kraju krajeva i posljednji mogući rok jer u iduće prvenstvo bez stadiona se ne može. Prva faza privela se kraju i na red je došao 2.dio radova. No, nakon što je natječaj raspisan kasnije nego što je to trebalo, i nakon što smo rezultate čekali 2 mjeseca umjesto 15 dana, stigla je vijest da je on poništen. Uzdrmalo je to sve, od gradonačelnika i uprave kluba pa sve do zgroženih navijača. U pitanje sada dolazi čitav projekt stabilnog prvoligaša jer vremena je sve manje, a mora se čekati novi natječaj, i iako nas uvjeravaju (kao i proteklih 15 godina) da će sve biti gotovo na vrijeme pitamo se je li moguće da će sve ovo biti još jedna tužna, tipična pulska priča ....

- 10:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.02.2010., nedjelja

Pripreme se privode kraju

Photobucket

Polako ali sigurno približava se početak proljetnog dijela natjecanja u 1.HNL. U 13 preostalih kola nogometaši Istre imaju težak zadatak da izbore ostanak u društvu najboljih, a to definitivno neće biti lako s obzirom na trenutnu poziciju na tablici. Ipak, momčad se pojačala i uz već postojeći kadar ima kvalitetu i potencijal da se izbori za očuvanje svog prvoligaškog statusa. Kroz ove pripreme mogli smo vidjeti kako stvari idu na bolje, doduše loše vremenske prilike uvelike su otežale uvjete za rad, ali unatoč tome zeleno-žuti potrudili su se da već u pripremnim utakmicama pokažu kako imaju namjeru osvajati prvoligaške bodove. Bilo je boljih i lošijih predstava, ubilježen je samo jedan poraz te pet pobjeda uz tri neriješena rezultata.
Bitnija od rezultata bila je prikazana igra, često prikrivena zbog lošeg terena, no u nekim utakmicama mogao se vidjeti napredak i kod momčadi i kod pojedinih igrača. Dolaskom Mathiasa Chage vezni je red dobio na protočnosti i čvrstoći, a Boško Stupić pokazao je da je tip napadača kakvog Puljani priželjkuju. Problematični Traore ipak je vraćen u momčad pa će valjda i od njega biti pomoći, a uza sve to većina je igrača pokazala želju i htjenje da zaigra za prvu momčad. Kako će startnih 11 navjerojatnije izgledati iduće subote uoči susreta s Međimurjem najbolje pokazuje jučerašnja trening-utakmica. Naime, nakon što je odgođen prijateljski susret s Medulinom odigrana je međusobna utakmica koja se vrlo lako može protumačiti kao dvoboj prve i druge momčadi. Prema tome, sigurno je da će stoperski par činiti Kacić i Pauletić, dok će im se u zadnjem redu najvjerojatnije pridružiti Goran Barišić. Na bokovima će igrati Marković i Bodrušić, a sredinu veznog reda činiti će Chago, Anđelković i Alimi. U napadu je siguran Boško Stupić, a po svemu sudeći društvo će mu praviti požrtvovni Roce. Jedno od većih pitanja je i tko će stati između vratnica, ali za očekivati je da će prednost ipak dobiti iskusniji Lisjak.
Ne treba zaboraviti kakve još kombinacije postoje, u obrani su to Stranatić i mladi Deak, na desnu stranu uvijek može Švrljuga, dok je napad ipak ubojitiji kada je u njemu Asim Šehić. Šeha će se doduše morati malo trgnuti, jer vidljiva nezainteresiranost u njegovoj igri udaljuje ga iz prve momčadi. Šteta, jer s onim pravim Šehićem protivničke obrane biti će u znatno većoj opasnosti. Prisutan je i Ševko Okić, no on je trenutno u drugome planu. Najviše kombinacija ima u veznome redu gdje se unatoč lošoj disciplini nameće Traore, igrač čija su nogometna umijeća veliki plus za bilo koju momčad. Za očekivati je da ćemo i njega vidjeti na terenu, a priliku bi mogao dobiti i Dragan Župan koji je pokazao da zna i može biti od koristi. Kao otkriće ovih priprema ističe se mladi Bushaj, pa iako se očekivalo da će biti posuđen juniorima moguće je da ga Šumberac zadrži u svojoj ekipi.
Uglavnom, momčad nije loša, kadar je relativno širok i trener Šumberac imati će posla u ovoj polusezoni. Nadajmo se da će sastav posložiti na najbolji mogući način i da ćemo svi skupa na kraju sezone slaviti ostanak u prvoligaškom društvu.

- 11:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.02.2010., srijeda

Upisana još jedna pobjeda

Photobucket

Još su jednu pobjedu, ukupno petu na ovim pripremama, upisali nogometaši Istre 1961 u današnjem susretu protiv Lokomotive odigranom u Rovinju. Utakmica je bila rješena već nakon prvih pola sata i rezultat od 2:1 do kraja se nije mijenjao. Puljani su poveli već nakon 8 minuta kada je sa bijele točke pogodio Župan. Svega nekoliko minuta kasnije Roce je pogodio vratnicu a odbijanac je u mrežu pospremio Boško Stupić. Dobru igru prezentirali su i Lokosi te su do smanjenja vodstva stigli u 28.minuti, također udarcem sa 11 metara, a realizator je bio iskusni Nino Bule.
U nastavak utakmice treneri su poslali izmjenjene momčadi što je dovelo do slabljenja tempa. Zagrebačka je momčad do kraja pokušavala izvući pozitivan rezultat no pulska obrana na čelu sa vratarom Lovrićem uspješno je sačuvala prednost stečenu u uvodnim minutama susreta.

- 20:02 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Danas sa ''Lokosima'' u Rovinju

Nakon odgode prvenstva pulski prvoligaš bio je primoran zakazati još jedan pripremni susret, tako da će danas na rovinjskoj Valbruni u 15h odigrati neku vrstu generalke za proljetnu polusezonu. Još nije sigurno hoće li to biti prava generalka, jer postoji mogućnost da se za vikend odigra još jedan susret (najvjerojatnije s Medulinom), ali današnja će utakmica sa zagrebačkom Lokomotivom svakako poslužiti da se još malo uigra postojeći kadar. Nažalost u ekipi neće biti Mathiasa Chage koji je osjetio bol u leđima, a znamo da će bez njega biti teško ostvariti taktičke zamisli koje su važne za završni dio priprema. No, ono najbitnije je da i on i ostatak momčadi budu sačuvani ozljeda onda kada to bude najpotrebnije t.j. u borbi za prvoligaški opstanak.

- 10:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.02.2010., nedjelja

Pobjeda protiv HIT Gorice

Photobucket

U još jednoj prijateljskoj utakmici, koja je prije odgode prvenstva trebala biti generalka, igrači Istre 1961 stigli su do nove pobjede. Protiv oslabljenog sastava slovenske HIT Gorice slavili su sa 4:2 i tako zadovoljili 300-tinjak gledatelja na stadionu Veruda. Krenulo je loše, gosti su danas ne baš sigurnu obranu izigrali već u 5.minuti a strijelac je bio Brečevič. Ipak, Puljani su stvar ispravili već do poluvremena kada dvama pogotcima Boška Stupića preokreću rezultat u svoju korist. Stasiti je napadač time pokazao kako bi mogao i trebao biti pojačanje za pulskog prvoligaša, jedno od ključnih u nastavku sezone. Na početku drugog dijela opet ista priča, tek što se počelo igrati ponovno Brečevič zabija za izjednačenje Goričana. Unatoč izjednačenju Istra je do kraja bila bolja momčad te je to nagradila dvama golovima, i to dvojice stopera Kacića i Pauletića. Treba napomenuti da su gosti od 64.minute igrali sa igračem manje, te da je Kalilou Traore za svoj nastup bio nagrađen zasluženim zvižducima.

- 00:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.02.2010., petak

Prvenstvo odgođeno za 7 dana !!!

Iako su navijači diljem Hrvatske željno iščekivali 20.2. kao početak proljetnog djela prvenstva ipak će se morati strpiti još 7 dana. Naime, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u unutrašnjosti naše zemlje dogovoreno je kako će 18. kolo biti pomaknuto 7 dana kasnije, i tako svaka do 25.kola koje će se odigrati u srijedu 14.4. Prema novom rasporedu Istra će Međimurje ugostiti 27.2. a ne 20-og kao što je bilo planirano. Mora se priznati da je takva odluka sporna, pogotovo iz razloga što do početka ima još 7 dana, i nitko ne može sa siugrnošću znati kakvo će vrijeme biti iduće subote. Ukoliko padalina više ne bude snijeg koji je napadao može se očistiti u nekoliko dana. Upravo je zato trebalo pričekati makar sredinu idućeg tjedna kako bi se donijela tako važna odluka. Našem klubu to nikako nije trebalo, jer u Puli snijega gotovo sigurno neće biti, što pokazuje i današnji dan obasjan suncem. Prema tome, utakmice u primorskim gradovima mogle su se odigrati a ostale biti odgođene i odigrane kasnije, no čelnicima HNL-a očito se nije dalo puno premišljati pa su jednostavno produžili ičekivanje prvog proljetnog kola.

SUTRA SA HIT GORICOM
Najavljena generalka protiv slovenske HIT Gorice odigrati će se u planiranom terminu, samo što to ipak neće biti generalka jer prvenstvo počinje 7 dana kasnije. Prema tome do utakmice s Međimurjem biti će još prijateljskih susreta, ali svakako će zanimljiv biti i onaj sutrašnji koji počinje u 15h na stadionu Veruda.

- 19:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.02.2010., srijeda

Prvi poraz na pripremama

Photobucket

Dosta neočekivano pulski su nogometaši danas poraženi u Medulinu od slovenskog drugoligaša Bele Krajine. U teškim vremenskim uvjetima Slovenci su znali iskoristiti kikseve istarske obrane te su na kraju slavili sa 2:1. Jedini gol za Istru postigao je Okić na samom početku nakon solo prodora, a ostali igrači nisu se istaknuli ničime osim lošim potezima i pogreškama koje su dovele do preokreta. U momčadi se pojavio i Traore koji je dobio zasluženu porciju zvižduka, što mu je dobra priprema za eventualne prvenstvene nastupe kada se publika zasigurno neće štedjeti da ''nagradi'' njegovo ponašanje. Unatoč porazu atmosfera ne bi trebala splasnuti, a prilika za popravni ispit pruža se već u subotu kada će se u generalnoj probi pred prvesntvo Verudeži sukobiti sa HIT Goricom.

ODRŽANA KONFERENCIJA ZA NOVINARE
Photobucket
Neposredno prije današnjeg prijateljskog susreta u prostorijama hotela Belvedere u Medulinu održana je press konferencija za javnost kojoj su među ostalima prisustvovali predsjednik Ščeglov i dopredsjednik Jergović. I dok se Jergović osvrnuo na po njemu nekorektne poteze Elvisa Scorije predsjednik Ščeglov predstavio je neke od svojih suradnika koji će se pozabaviti financijskom stabilnošću i mladim igračima s ovih prostora. Najavio je dobre rezultate ove sezone koji su uz kvalitetne temelje ključni u stvaranju stabilnog prvoligaša i jedne jake Istre kakvom ju je Mihail Ščeglov zamislio.

- 20:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.02.2010., utorak

Ščeglov došao rješiti slučaj ''Traore''

Novoizabrani predsjednik pulskog prvoligaša, ruski poduzetnik Mihail Ščeglov, vratio se u Pulu kako bi sredio i posljednje nedoumice uoči skorog nastavka prvenstva. Jedna od najvećih još je uvijek status Kaliloua Traorea, čovjeka koji je svojim ponašanjem zaradio izbacivanje iz momčadi unatoč vrhunskom nogometnom umijeću. Proteklih je tjedana Traore održavao formu uz pomoć kondicijskog trenera Peršića, a pošto mu se u inozemstvu nije pronašao angažman sve je izvjesnije da će biti vraćen u zeleno-žute redove. Naravno to neće proći bez isprike, no da se imalo opametio Malijac bi se zasigurno već ispričao, i to samoinicijativno, a ne da ga u klubu moraju nagovarati na ispriku. Ne treba zanemariti njegove igračke sposobnosti i činjenicu da je Istra sa njim u momčadi puno respektabilnija, ali pitanje je kako će njegov povratak djelovati na atmosferu u svlačionici. Mišljenje navijača je jasno, iako i oni znaju da njegove igre mogu uvelike doprinijeti ostanku u ligi. Kako će ta sapunica završiti saznati ćemo ubrzo, a i bilo bi vrijeme da se to izdefinira pošto je početak prvenstva svakim danom sve bliže i bliže.

SA SCORIOM NA ARBITRAŽNI SUD
Nedugo nakon što su podmirena dugovanja prema Ivanu Lajtmanu i Slaven Belupu javio se bivši trener Elvis Scoria. Naime on traži da mu se isplati ugovoreni novac, iako i sam zna da nije izabrao baš najbolji trenutak. Stvar će biti razrješena na arbitražnom sudu a kako će sve to trajati izvjesno vrijeme našim će nogometašima po svemu sudeći biti omogućeno da u miru odrade završni dio priprema i spremni uđu u proljetnu polusezonu.


SUTRA PROTIV BELE KRAJINE

Sutra bi u Medulinu, na terenu br.1 sa početkom u 15h, nogometaši Istre trebali odigrati još jedan pripremni susret i to protiv slovenskog drugoligaša Bele Krajine.

- 19:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.02.2010., nedjelja

Puljanima zasluženi trofej

Photobucket

Nogometaši Istre 1961 zasluženo su danas sa 3:2 svladali mađarskog prvoligaša Kaposvar i time osvojili ovogodišnji, premijerni Croatia zimski kup. Finale koje se igralo na stadionu Veruda u puno boljim uvjetima nego jučerašnji polufinalni ogled apsolutno je pripalo domaćoj momčadi koja je igrala u izmjenjenom sastavu, a čija je pobjeda mogla i trebala biti izraženija. Poveli su Istrani već u 15.minuti susreta kada Okić koristi dobro dodavanje Švrljuge i pogađa bliži kut gostujućeg gola. Istra je imala više inicijative, ali nažalost šanse poput one kada se Stupić našao sam pred golom gostiju nisu realizirane. Gosti su to kaznili sredinom poluvremena kada je Gruz nakon glavometa u šesneastercu uspio svladati vratara Lovrića. Do predaha su Mađari postigli ravnotežu na terenu pa se na odmor otišlo sa rezultatom 1:1. U nastavku je trener Šumberac obavio par izmjena a njegova je momčad apsolutno zagospodarila terenom. Igralo se samo na jedan gol, a brava je otključana u 63. minuti kada Roce iznuđuje kazneni udarac a Paolo Grbac ga pretvara u novo vodstvo. Na 3:1 povisio je Roce u 75. minuti iz odbijanca nakon udarca Župana. Mađari su iz jedine prave prilike u nastavku smanjili vodstvo na 3:2, strijelac je pet minuta prije kraja uz pomoć grede bio Stanić. No, ono što valja istaknuti su brojne prilike koje su Puljani nanizali u zadnjih pola sata i prema tome nije se smjelo desiti da završnica bude neizvjesna. Samo se Grbac dva puta našao oči u oči sa protivničkim vratarom i oba mu je puta ovaj obranio, da bi istu situaciju propustio Alimi pucavši pokraj gola. Niz velikih promašaja zaključio je Okić koji je nakon prodora i asistencije Rocea pogodio vratnicu. Na kraju se silni promašaji ipak nisu osvetili i zeleno-žuti su zasluženo primili pehar namjenjen pobjedniku, i to iz ruku gradonačelnika Miletića koji je to učinio kao izaslanik predsjednika Mesića, pokrovitelja ovog turnira. Najboljim je igračem proglašen Armend Alimi dok je u utakmici za treće mjesto u Poreču zaprešićki Inter sa 2:1 bio bolji od Željezničara.
Iduću pripremnu utakimicu Istra će odigrati u srijedu (15h) u Medulinu protiv Bele Krajine, a u subotu je na Verudi zakazana generalka sa starim znancem HIT Goricom.

CROATIA ZIMSKI KUP 2010.

FINALE - (Pula) : ISTRA 1961 - KAPOSVAR 3:2 (Okić 15', Grbac 63'/11m, Roce 75' ; Gruz 33', Stanić 84' )

Za 3.mjesto - (Poreč) : INTER (Z) - ŽELJEZNIČAR 2:1

- 18:02 - Komentari (2) - Isprintaj - #

06.02.2010., subota

Istra 1961 - Željezničar 2:0

Photobucket

Iako se ova utakmica trebala odigrati na Verudi zbog kiše je premještena na obližnje Valkane, ali niti ružno vrijeme nije spriječilo 300-tinjak gledatelja da dođu pogledati kako izgleda osvježena momčad Istre. Doduše, puno se nije moglo vidjeti jer uvjeti za igru bili su naprosto katastrofalni. Užasan teren i hladno vrijeme nisu bili podloga za dobar susret, ali unatoč tome Puljani su svojim navijačima pružili zadovoljstvo pobjede, i to i više nego solidnom predstavom s obzirom na navedene uvjete. Veći dio susreta zeleno-žuti su bili bolja momčad, a od sredine prvog poluvremena posao im je olakšan crvenim kartonom sarajevskog braniča. Ipak, u prvom poluvremenu nije bilo nekih većih prilika, tek par pokušaja napadačkog dvojca Roce-Stupić. S druge strane igrači Željezničara mogli su povesti ali je udarac sa ruba šesneasterca odsjeo na gredi. U drugi dio Istra je ušla puno agresivnije a najveću ulogu igrali su Chago i Marković koji su preciznim dodavanjima pokušali nadjačati uništeni teren. Presudnim se pak potezom pokazalo uvođenje u igru mladog Gjergja Bushaja, naime Kosovar je netom što je ušao fantastično gurnuo loptu sebi u for, zaobišao vratara i iznudio jedaneasterac. Sa bijele točke pogodio je također vrlo dobri Alimi a Bushaj je nedugo zatim napustio teren zbog ozljede. Do kraja susreta Istra je diktirala tempo a jedinu su priliku gosti imali sredinom drugog poluvremena kada je Lisjak obranio situaciju 1 na 1 . S druge je strane Boško Stupić asistirao rezervi Okiću koji glavom pogađa za 2:0. Imali su Puljani još dobrih prilika, jednu je propustio Stupić, dok je vratar Željezničara obranio udarac Paola Grpca koji će drugu polusezonu igrati na posudbi u trećeligaškoj Istri.

Ovom je pobjedom Istra 1961 izborila nastup u finalu gdje će se sastati sa mađarskim Kaposvarom koji je u ranijem terminu danas slavio u Rovinju protiv Intera također sa 2:0. Hoće li se utakmica moći odigrati na Verudi nije sigurno, a to će odlučiti razvoj vremena do sutra u 15h za kada je susret zakazan.

Croatia zimski kup - POLUFINALE
KAPOSVAR - INTER (Z) 2:0 (Gruz 48', Reslia 71')
ISTRA 1961 - ŽELJEZNIČAR 2:0 (Alimi 63'/11m, Okić 72')

7.2. - nedjelja:
za 3.mjesto - Poreč: INTER - ŽELJEZNIČAR (13h)
FINALE - Pula: ISTRA 1961 - KAPOSVAR (15h)

- 17:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.02.2010., četvrtak

Određena satnica Croatia Kupa

Photobucket

Kako su potvrđena sva četvorica sudionika zimskog Croatia Kupa koji će se održati ovaj vikend određena je i službena satnica utakmica. Istra će tako u polufinalu na Verudi igrati sa nekada popularim sarajevskim ''Željom'' a u drugom susretu sastaju se Inter i mađarski Kaposvar. Pokrovitelj turnira, predsjednik Stjepan Mesić, ipak neće prisustvovati finalu tako da će nagrade uručiti gradonačelnik Miletić. Ulaz je besplatan a osim na Verudi igrati će se još i u Rovinju te Poreču.

POLUFINALE - subota, 6.2. :
Rovinj , 13h : INTER (Z) - KAPOSVAR
Pula (Veruda) , 15h : ISTRA 1961 - ŽELJEZNIČAR

nedjelja, 7.2. :
Utakmica za 3.mjesto
- Poreč, 13h

FINALE - Pula (Veruda) , 15h

- 20:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.02.2010., srijeda

I s Primorjem bez golova

Photobucket

U posljednjoj pripremnoj utakmici medulinskog dijela priprema nogometaši Istre nisu baš zadovoljili odigravši nezanimljivih 0:0 sa vodećom momčadi slovenske druge lige. Tijekom susreta mogao se primjetiti umor igrača što je rezultat napornog rada proteklih dana, ali to ne bi smio biti problem za igrače pa tako u nastavku priprema moraju još izglancati formu i to pod budnim okom kondicijskog trenera Elvisa Peršića. Ono što je bitno spomenuti je nastup novopridošlog Stranatića koji se iskazao dobrom skok igrom, a što se utakmice tiče u slivilu se istaknulo nekoliko prilika, naime najbolje je propustio mladi Grbac u drugom poluvremenu. No, činjenica je da malobrojni gledatelji nisu vidjeli golove, samo se nadamo da to neće biti problem i u prvenstvu. Priliku da poprave dojam zeleno-žuti imati će u subotu i nedjelju kad je na rasporedu tzv. Croatia zimski kup.

- 20:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Danas protiv Primorja

Kao zaključni čin desetodnevnih priprema u Medulinu igrači Istre 1961 danas će sa početkom u 11:30 na terenu br.1 odigrati prijateljski susret sa slovenskim drugoligašem Primorjem iz Ajdovščine. Biti će to četvrti pripremni susret ove zime a u njemu bi trebali nastupiti svi igrači osim ozlijeđenog Bushaja. Nakon te utakmice Puljani će napustiti Medulin a nadolazeći vikend očekuje ih nastup na Croatia zimskom kupu koji će se odigrati u subotu i nedjelju na Verudi. Još nisu potvrđeni sudionici no uz Istru bi po zadnjim informacijama trebali zaigrati zaprešićki Inter, sarajevski Željezničar te mađarski Kaposvar.

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.02.2010., utorak

Analiza prijelaznog roka

Photobucket

S puno su očekivanja ušli navijači NK Istre 1961 u ovaj prijelazni rok, a iz njega izlaze ne baš pretjerano zadovoljni, ali svejedno optimistični uoči nastavka sezone. Kako je situacija na tablici nezavidna, i kako se izgubljeni bodovi moraju nadoknaditi, ovaj je prijelazni rok bio možda i ključan za budućnost našega kluba. Krenulo je obaćavajuće, nekoliko dana prije Nove Godine u klub je i službeno ušao ruski investitor Mihail Ščeglov čime je financijska potpora obezbijeđena. Preostalo je još samo da se pronađu i dovedu potrebna pojačanja a to nikako nije lagan posao. No, sportski direktor Kurtović i manager Rača bacili su se na posao već prvih dana nove godine i pojačanja su iz dana u dan željno iščekivana u pulskom taboru. U pričama su se spominjala razna imena, i to vrlo zvučna, poput Daria Zahore te Dragana Blatnjaka, no nažalost na kraju je sve to ostalo samo na priči. Rus je obećavao mnogo, ali krenulo se skromno, sa dvojicom igrača na probi - Aničićem i Tomićem. Na kraju su obojca napustila Pulu, prvi zbog prevelike konkurencije a drugi zbog ozljede, no mladi Banjalučanin nije se pokazao lošim pa se ne treba začuditi ako se u dogledno vrijeme ponovno okuša u redovima zeleno-žutih. Ipak, za sada je to apsolutno nebitno, bitnije je spomenuti dolazak Boška Stupića, robusnog napadača pristiglog iz makedonskog Vardara. Možda to nije neko zvučno i provjereno ime kakvo su u Puli očekivali ali statistika govori da se radi o dobrom napadaču i golgeteru, upravo onakvom kakav je potreban da uz pravog, raspoloženog Asima Šehića puni protivničke mreže u proljetnom djelu prvenstva. Iduće je pojačanje došlo u liku Mathiasa Chage, defenzivnog veznjaka iz Dinama koji se od samog početka povezivao sa pulskim prvoligašem. Stvar se bila zakomplicirala kada je u pitanje došao novac ali u dogovoru s Dinamom sve je izdefinirano i možda najjači potez ovog prijelaznog roka ostati će u Puli na posudbi do ljeta. Još je jedna lasta sletjela tih dana na Verudu, a riječ je o mladom Gjergju Bushaju, velikoj nadi kosovskog nogometa i po svemu sudeći dobroj investiciji za budućnost zeleno-žutih. Još jedno pitanje ostalo je otvoreno i oko njega se povukla najveća trakavica. Želja da se dovede iskusni stoper zapela je na imenu Ive Smoje koji je nakon dugo razmišljanja ipak odustao od angažmana u Puli. Kako je stručni stožer potrošio previše vremena čekajući Smoju, a veće ribe poput Vejića nisu zagrizle, na brzinu se doveo Slobodan Stranatić. Nekadašnji prvotimac Osijeka, ne baš pouzdanih igračkih sposobnosti, popunio je i tu rupu u obrani čime je prijelazni rok zaključen. Važna je i činjenica da je Marjan Marković ostao među Verudežima, jer ga je ruski Tomsk čak i odveo na probu, ali pulska je uprava ipak uspjela nešto većom odšetom od dogovorene otjerati potencijalne kupce i tako sačuvati jednu od važnijih karika u zeleno -žutom lancu. E sada, ako ste pomislili da ga neću spomenuti prevarili ste se, jer sve ovo ne može proći bez da se spomene jedno ime, a to je ono Kaliloua Mohameda Traorea, čovjeka koji će dugo ostati zapamćen u domaćim nogometnim krugovima. Jedan od najboljih igrača koji je ikada igrao na istarskom poluotoku svojim je ponašanjem nanio veliku štetu kako sebi tako i klubu. Njegovi se ispadi jednostavno nisu više mogli trpjeti, pa je tako klub bio prisiljen izbaciti jednog od najvažnijih igrača dok je time on sam svoju karijeru doveo u pitanje. Žalosno, jer njegove je igračke sposobnosti zasjenilo neobjašnjivo ponašanje koje će ga vjerojatno koštati većeg uspjeha u nogometu. Njegov je status u Istri još uvijek nerazjašnjen, iako je trener Šumberac jasno naglasio da na njega više ne računa, ali teško je pronaći klub koji bi u svoje redove doveo igrača sumnjivog ponašanja kao što je Traore.
I to je ukratko to što se tiče dešavanja u proteklih mjesec dana, svega je bilo ali ono pravo tek slijedi. Počele su pripremne utakmice a 20.2. na stadionu ŠRC Uljanik-Veruda počinje surova borba za prvoligaški opstanak. Pojačanja su dovedena, kakva god ona bila, relativno je očuvan kostur momčadi, a ako njemu pribrojimo napokon spremnog Alimija i nadamo se preporođenog Župana, možemo reći da Puljani imaju prvoligašku ekipu. Hoće li ona očuvati taj status, i hoće li se i dogodine u Puli igrati prvoligaški nogomet, saznati ćemo za nešto više od 3 mjeseca u kojima će zasigurno biti uzbuđenja za sve ljubitelje nogometa u Puli i čitavoj Istri, koja teži tome da napokon dobije stablinog prvoligaša.

- 00:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

1.HNL 2010/2011
Dinamo - 45
Hajduk - 40
Cibalia - 30
Inter-Zaprešić - 28
Split - 27
Karlovac - 26
Rijeka - 25
Varaždin - 25
Slaven Belupo - 24
Zadar - 23
Osijek - 22
Lokomotiva - 21
Zagreb - 20
Šibenik - 18
ISTRA 1961 - 18
Hrvatski dragovoljac - 7



ISTRINI STRIJELCI:
4- Siniša Linić
3- Asim Šehić
2- Armend Alimi
1- Goran Roce
1- Boško Stupić
1- Dalibor Pauletić
1- Mateo Sušić
1- Mislav Anđelković




bigoo.ws


Na ovom blogu možete pogledati rezultate i vijesti pulskog prvoligaša.

UREDNIK:
Dameo Ramić-Kovačić

Slike sa utakmica i sastave momčadi možete pogledati na www.nkistra1961.hr.


NK ISTRA 1961
Adresa: Velog Jože 3,Pula
Mail: nkistra1961@inet.hr
tel:052/ 522 222

Predsjednik:
Mihail Mihailovič Ščeglov
Direktor:
Andrej Sazonov
Trener:
Zoran Vulić
Pomoćni trener:
Mladen Pralija
Trener golmana:
Ervin Radulović
Kondicijski trener:
Elvis Peršić
Sportski direktor:
Ivan Kurtović
Tehniko:
Milenko Broskvar
Doktor:
Dragan Vujović
Fizioterapeuti:
Marijan Brkljača , Ljubomir Rnjak
Tajnica:
Ivana Čakarić