NK ILOVAC

20.12.2006., srijeda

IZVJEŠĆE POVJERENIKA ZA SUĐENJE

U novooformljenoj IV ligi nogometnog središta Zagreb, podskupina A koju čine klubovi Zagrebačkog nogometnog saveza, te Karlovačke i Krapinsko – zagorske županije po ključu 10 + 3 + 3 = 16. Na A listu predloženo je 25 sudaca, a na B listu 31 sudac i to:

A B
ZNS 15 19
Karlovac 5 6
Zagorje 5 6


Ali dva suca sa A liste Gulin i Zelić, te šest sa B liste Černjević i Fort (Krapinsko – zagorska županija), Horvat i Klarić (ZNS), te Obajdin i Stipetić (Karlovačka županija) nisu došli na prvi seminar a na drugom se pojavio samo Branko Horvat iz Zagreba i uspješno testirao, tako da trenutno na A listi imamo 25, a na B listi 26 sudaca. Većina sudaca je savezne kategorije a postavljeno je i nekoliko sudaca regionalne kategorije koji su stekli uvjete za polaganje saveznog ispita. Tako tijekom ove jeseni savezni suci su postali: Tomačić, O. Knežević i Rehorić iz Karlovačke županije te Sokolić i Lončar iz Krapinsko – zagorske županije. Zagrebački nogometni savez je imao samo 1 suca kandidata za saveznu kategoriju Matka Babića koji je uspješno položio ispit, ali isti nije na listi za suđenje naše lige.

Na seminaru sudaca održanom 20.08.2006. godine na stadionu Dinama u Maksimiru suci su po prvi puta fizičke norme polagali po novom modificiranom testu i pokazali solidnu pripremljenost i dobro znanje što će se kasnije potvrditi i kroz njihovo suđenje.

Od 120 odigranih utakmica zaprimio sam tek jedan prigovor na suđenje i to na utakmici 2. kola SCHIEDEL – TEKSTILAC RAVNICE 1 : 0 koju je sudio mladi sudac Marko Barun iz Zagreba. Pozornim pregledom snimke utakmice ustvrdio sam da je prigovor neutemeljen, tj. da je sudac svoj zadatak na toj utakmici odradio korektno.

Normalno da svi suci nisu blistali na svim utakmicama tako je bilo slabijeg suđenja na nekim utakmicama i to se uglavnom pretežito dešavalo mlađim sucima koji su si dozvolili da pojedini stariji igrači izvrše na njih pritisak. Nastojao sam pod svaku cijenu izbjegnuti takva događanja određujući mlađe suce na uvjetno rečeno lakše utakmice a shodno tome maksimalno sam koristio starije, poznatije i iskusne suce koji su u ovom dijelu prvenstva iznijeli glavni teret, iako sam primijetio da su se pojedini stariji suci opustili i dozvolili komotno vođenje utakmice što nije prihvatljivo.

Mlađi suci će dobiti više prilike u nastavku prvenstva kada steknu više znanja, iskustva i postanu rutiniraniji.

Otkazivanja suđenja je bilo blagovremenih u vidu zamolbe zbog poslovne zauzetosti, ali i iznenadnih zbog bolesti pa tako su slijedeći suci otkazali suđenje: Barun - 12. kolo opravdano, Boban – 15. kolo bolest, Jaković – 11. i 12. kolo posao, Ozren Knežević – 10. kolo svadba, Marijan – 14. kolo bolest i Vukojević – 15. kolo posao. To su suci sa A liste, a sa B liste: Balenović – 15. kolo bolest, Galović – 15. kolo posao, Hrastovčak – 1. kolo posao, Ištuk – 7., 11. i 12. kolo posao i Pribanić – 15. kolo posao.

Što se tiče suđenja u mlađim uzrastima, a radi se o 2., 3. i 4. HNL središta Zagreb, te ligi mlađih pionira i pionira nema nekog zabrinjavajućeg problema osim poneko kašnjenje na utakmicu kao jednog ozbiljnog kašnjenja na utakmicu u Mladini sudačke trojke iz Velike Gorice zbog čega je utakmica kasnila s početkom od 10 minuta, a suci su predani na stegovni postupak. Nedopustivo je da utakmicama ove kategorije suci pristupaju opušteno, podcjenjivački, te ću ih na takvo ponašanje na proljetnom seminaru najozbiljnije upozoriti. Dakako da i ovdje ima opravdanih zamolbi za oslobađanjem od suđenja u ponekom kolu, nadalje ima dosta problema sa promjenom termina odigravanja utakmica i to u pravilu u zadnji čas, ali to je već postalo normalna pojava. U ovom dijelu imam maksimalnu pomoć i podršku gosp. Božidara Jurekovića bez čije pomoći bih imao mnogo problema i koristim priliku da mu se ovim putem zahvalim na suradnji.

Izvješće o uspješnosti suđenja od strane delegata dosta su šarolika u smislu ocjenjivanja sudaca, ali su prihvatljiva. Interesantno da najstroži po ocjenama i najizdašniji dolaze iz istog miljea – sudačke branše. Radi se o kolegama iz ZNS i koji bi morali na neki način stil i način ocjenjivanja približiti.

Ima dvije ocjene na B listi previsoke, neprihvatljive 8.7 i tri 8.6 i tu je moralo doći do korekcije u ocjeni suđenja.

Više o radu delegata svakako će dati povjerenik za natjecanje gosp. Zdenko Živčić s čijom suradnjom sa više nego zadovoljan tijekom svih 15 kola.

I na kraju nadam se da će proljetni dio prvenstva koji je u pravilu teži sa suđenje proteći u korektnom, fer i športskom tonu.


- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

TRENERI SELEKCIJA NK ILOVAC
Seniori: Sanjin Lucijanić 098/392-098
Pomoćni trener: Ante Šulentić 098/1927-806


Juniori: Ante Šulentić 098/1927-806

Kadeti:

Pioniri: Denis Štanjer 092/101-7848

Mlađi pioniri: Josip Grubešić 098/494-375

Limači: Josip Grubešić 098/494-375

Prstići: Danijel Bičanić 098/890-750

UPRAVNI ODBOR NK ILOVAC
Predsjednik: Darko Stanković
Dopredsjednik: Stjepan Mrežar
Ivan Polović
Članovi: Goran Franković
Tomislav Kuzman
Miroslav Latin
Davor Vinski
Mladen Vinski
Mladen Vrbanić
Sportski direktor: Alen Vrbanić
Tajnik: Igor Gec