Dizajn : .Nikki.


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv






O knjizi:

Ime: Pakleni život
Mjesto radnje: Syder
Vrijeme radnje: 21. st.

Arhiva:

{1.}{2.}{3.}{4.}{5.}{6.}{7.}{8.}{9.}{10.}{11.}{12.}{13.}{14.}{15.}{16.}{17.}{18.}{19.}{20.}{21.}{22.}{23.}{24.}{25.}{26.}{27.}{28.}{30.}{31.}{29.}

Copyright © 2009.

By: Mary Jane

© Pakleni život



Pakleni život - 4. poglavlje


Slijedeći dan je zvonila budilica, rano ujutro, u Mary Janinoj sobi i djevojka se naglo dignula sa kreveta jer je morala na posao. Sunce je već izašlo, ptičice su pjevušile kraj njenog prozora dok su zrake sunca ulazile kroz zavijese u sobu.
Djevojka je obukla uske crne hlače, ljubičastu majicu kratkih rukava i jeans jaknu iznad njih, pa se pogledala u ogledalo i kad joj se svidjela kombinacija je obukla crne balerinke na noge. Podignula je svoju crnu i prekrasnu velovitu kosu u konjski rep, uzela maskaru za oči i povečala si je trepavice, pa je stavila malo rumenila i crnu olovku na oči. Zgrabila je labello koje je mirisalo na višnju i namazala je svoje pune usne.
Kad se spremila za posao, ubacila je potrebne stvari u torbicu i otišla je kod krevetića u kojem je spavao njen sin Oscar. Bio je maleni, sladak i nježan. Obožavala je sjediti kraj njegovog kreveta i satima buljiti u njega iako je spavao pošto joj je bio neodiljiv i previše joj je bilo stalo do njega. Nježno ga je podragala po obraščiću i nježno ga je poljubila. Svaki put kad bi se trebala odvojiti od njega se osjećala izbuljeno i tužno, ali trebala je raditi kako bi nabavljala novac za obitelj.
Tiho je izašla iz sobe i polako je zatvorila vrata kako nebi probudila sina, te se na brzinu spustila niz stepenice i ušla je u kuhinju u kojoj su Freddy i Dean sjedili.
„Dobro jutro, dečki!“ –uzela je šalicu kave i popila je jedan gut.
„Jutro!“ –pozdravili su je.
„Dean, danas imaš slobodan dan. Nemoj zaboraviti da moraš čuvati Oscara. Vračam se u dva, pa nije da ćeš se previše trebati brinuti o njemu!“ –uzvratila je i podignula je torbicu sa stola. „Vidimo se!“
„Bok!“ –uzvratili su.
Djevojka je zatvorila vrata kuhinje za sobom, pa je izašla iz kuće i zastala je. Bilo je prekrasno i sunčano jutro kakvo je već dva tjedna, otkako je proljeće počelo. Roze latice mirisnog i velikog stabla, kraj njene kuće, su polako padali na podu ili su vijorili po zraku dok ih je vjetar raznosio s jedne do druge strane, a i njen konjski rep je vijorio također. Ptičice su davale ugodan i melodičan zvuk zbog kojeg bi se Mary Jane odmah osjećala bolje.
Nasmiješila se i spustila niz stepenice te je otključala auto svog tamno plavog Cabrioleta, ušla je u njega i stisnula je papučicu gasa, pa se udaljila od svoje kuće.
„Tko je Oscar?“ –upitao je zbunjeno Freddy.
„Sestrin sin.“ –odgovorio je Dean čitajući novine.
„I-Ima sina?!“ –ukoćeno će on.
„Da. Nije ti rekla?“ –podignuo je pogled s novina.
„Nismo imali priliku popričati previše jer nas je posao prekinuo!“ –odgovorio je. „Znaći... ima dečka?“
„Nema.“
„Nema?!“
„Ne. Kreten je prekinuo s njom kad je saznao za njenu trudnoću!“
„Molim?! Ubio bi ga od batina!“
„Evo... To sam i ja pomislio, ali nestao je iz grada!“
„Kretenčina! Ali... kako to da nije pomišljala na pobačaj? Pa njoj je samo devetnaest godina!“
„Tata nam je poginuo u nesreći i mislila je da joj menga kasni jer je bila u stresu, ali onda se zabrinula i otišla je kod ginekologa. Bila je trudna već tri mjeseca i bilo je kasno za pobačaj!“
„Mary Jane je onda jako hrabra osoba.“ –dodao je Freddy. „Ja nebi imao hrabrosti napustiti curu jer je zatrudnila. Oboje bismo bili krivi za to!“
„Ma njen bivši je bio imbecil, ali ona to nije shvaćala.“ –odmahnuo je glavom Dean.
Iznenada se oglasio baby monitor kojeg je Mary Jane ostavila u kuhinji kako bi njen brat znao kad se njen sin probudi. Dean je prislonio novine na stol i dizao se kad ga je Freddy zaustavio u jednom trenutku.
„Idem ja po njega.“ –rekao je.
„Siguran si da ćeš moći?“ –upitao ga je.
„Naučio sam se sa sestrinim klincima kad su bili mali.“ –nasmiješio se.
Dean je gledao za njim, a on je izašao iz sobe te se, brzim korakom, penjao stubištem kako bi došao što prije u Mary Janinu sobu.
Otvorio je vrata sobe otkud je dopirao dječji plač i približio se prozoru, blizu kojeg se nalazio krevetić, pa ga je ugledao.
Volio je djecu i uvijek se brinuo o nečacima kad su još bili mali, pa ga je Oscar posjetio na njih. Beba je plakala na sav glas, pa ga je Freddy podignuo sa kreveta i nježno ga je počeo ljuljuškati kako bi ga umirio pošto ga je sestra učila takve stvari.

Visoka djevojka pomalo tamne puti, duge tamne ravne kose koja se presijavala na zrakama sunca i tamnih zelenih očiju, zakoračila je u kuhinju i ugledala je Deana koji je, u onom trenutku, čitao novine. Podignuo je pogled kad je čuo korake i nasmiješio se kad ju je vidio, pa je spustio novine, dignuo se sa stolice, približio se i obgrlio ju je rukama oko struka.
„I ti imaš slobodan dan, ha?“ –nasmiješeno ju je poljubio u mirišljave i pune usne.
„Da... Napokon!“ –nasmiješeno ga je obgrlila ga je oko vrata, pa mu je utisnula još jedan poljubac na usne. „Rijetko pravni fakulteti daju slobodne dane studentima!“
„Znam, ljubavi. Drago mi je što oboje imamo slobodno na isti dan!“
„Naravno. To je odlično! Mogli bismo se uskoro otići prošetati!“
„Moram pričuvati Oscara!“
„Nema problema!“ –Freddy je uzlazio u kuhinju sa Oscarom u ruci. „Idite se vi prošetati. Ja ću se britnu o njemu! Bok, Dania!“
„Hej, Freddy!“ –nasmiješila mu se. „Kako si?“
„Naspavano. Dobro je osjećati se kao kod kuće!“ –dodao je on.
„Vjeruj mi – kod nas ćeš se uvijek tako osjećati!“
„Hvala!“
„Ne mogu dopustiti da ti budeš s Oscarom!“ –Dean je odmahnuo glavom.
„Zašto?!“ –pogledao ga je zbunjeno Freddy.
„Nije u redu.“ –odgovorio je. „Došao si kao gost i Mary Jane je meni rekla da ga pričuvam. Idi se ti slobodno glupirati s Victorom i ekipom jer ću ja pričuvati maloga!“
„Dean, budalo, kad ja kažem da ga želim pričuvati, onda ću to učiniti!“ –dodao je i pružio je Oscara Daniji. „Pričuvaj mi ga dok mu grijem mlijeko!“
„Promjenio si mu pelene?“ –upitala ga je Dania.
„Jesam. Zbog toga je i plakao!“
„Kako ti znaš toliko stvari o klincima?“
„Imam sestru koja je ima sinove, pa sam se ja brinuo za njih kad su bili mali!“
„Aj, kako si dobar!“
„Freddy, ja ću se brinuti o njemu!“ –navaljivao je Dean.
„Znaš... Počinješ mi ići na živce!“ –ljutito se okrenuo prema njemu. „Ako u roku od pet minuta ne izađeš iz sobe s njom, ne ideš se spremiti i napokon izađeš iz ove kuće... Oscar i ja bježiomo, oke?!“
„Hvala, Freddy! Odužit ćemo ti se!“ –Dania mu se nasmiješila i povukla je dečka iz kuhinje.
Dean je gledao u Freddija koji ga je promatrao ljutitim pogledom, odmahnuo je glavom i zatvorio je vrata kuhinje. Dečko se nasmiješio i nastavio je grijati mlijeko gledajući u Oscara kojeg je stavio u nosilicu.
„Prepušteni smo jedno drugome, ha?“ –nasmiješio mu se i podragao ga je po obraščiću.

Mary Jane je pakirala svoj automobil ispred kuće, gdje su bili i oni od prijatelja s kojima je živjela. Uzela je torbicu sa suvozačevog mjesta, izašla je iz njega i zaključala ga je. Bila je pomalo pospana i umorna jer je restoran bio krcat ljudima i stalno je morala hodati po prostorijima, naručivati i nositi hranu velikom brzinom.
Penjala se stepenicama i, kad je stigla ispred vratiju, otvorila ih je, te zakoračila u kuću. Čula je upaljenu televiziju, pa je provirila i ugledala Deana i Daniu kako gedaju film.
„Bok, ekipo!“ –pozdravila ih je.
„Hej, sisterice!“ –nasmiješeno se okrenuo prema njoj. „Kako je bilo na poslu?“
„Naporno i zamorno.“ –uzvratila je.
„Idi se odmoriti.“ –rekla joj je Dania.
„Vjeruj mi – hoću!“ –nacerila se. „Tek nakon dugog tuširanja!“
„Odlično!“ –nastavio je Dean.
„Hvala što si se brinuo za Oscara!“
„Nisam ja.“ –odmahnuo je glavom. „Freddy je!“
„Molim?!“ –zbunjeno će ona. „Zašto ga ti nisi čuvao?“
„Htio sam, ali navaljivao je.“ –odgovorio je.
„Rekao je da mu je drago brinuti se za njega.“ –Dania je skrenula pogled s televizije i uputila joj je osmijeh.
„Gdje je on?“ –upitala je Mary Jane.
„Otišao je s Victorom i dečkima odigrati košarku, pa smo mi ostali pričuvati Oscara umjesto njega!“ –odgovorila je.
„Hvala vam!“ –klimnula je glavom. „Idem se odmoriti!“
Brat i njegova cura su joj se nasmiješili, a ona ih je pozdravila i izašla iz dnevnog boravka, pa se popela stepenicama do sobe. Otvorila je polako vrata i tiho je hodala svojom sobom približavajući se dječjem krevetu.
Ugledala je Oscara kako nježno spava ispod plave debele dekice i bila je jako sretna što ga je vidjela onako mirnog, pa ga je podragala po licu i poljubila ga, nakon čega je sjela na mekani bračni krevet, skinula je balerinke s nogu i legla je gledajući u strop.
Nije željela zaspati pošto se htjela istuširati i opustiti uz pjenušavu kupku, ali oči su joj se same počele zaklapati od silnog umora zbog posla.

Novo i : DRHTAJ DUŠE

Slijedeći nastavak ili pri kraju tjedna ili slijedeći tjedan. Kako budem htjela!

ŽIVOT IDE DALJE - obavijest! pročitajte ju=) Hvala unaprijed.


30.04.2009. u 00:00

|...klikneš ovo...(6) | ...pa ostaviš komentar... | ...ako imaš šta pametno reć... |






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.