rocher's kitchen

nedjelja, 03.04.2005.

čokoladna čaša

ovo je samo za one mršave koji vole čokoladu. kalorična bomba! može se jesti kao puding, a možete ovu kremu iskoristiti i kao fil u čokoladnim kolačima.

treba vam: (za 6 osoba-iako smo cima i ja same to potamanile :o)
250 g tamne čokolade (ako nađete sa 70% kakaa)
750 ml punomasnog vrhnja


čokoladu usitnite i stavite u lončić. taj lončić stavite iznad većeg lončića sa kipućom vodom i otopite čokoladu (ako je stavite direktno na vatru, zagoriti će).
u drugoj posudi zagrijte vrhnje da samo malo počne vretii ulijte ga u čokoladu te miješajte dok ne dobijete glatki gusti umak.
ulijte u manje posude ili čaše i ostavite u hladnjaku preko noći.
ukrasite čokoladnim ukrasima, šlagom ili nečim drugim, po želji.

recept je posuđen iz kuharice Joanne Harris, da, one što je napisala Čokoladu! :o)

- 23:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  travanj, 2005  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

  • za pitanja, kritike, savjete, pohvale...

    rocher@net.hr

*ovdje mozete naći objašnjenja za sve označeno zvjezdicom u textu

  • čokoladna glazura

    za glazuru od čokolade potrebno vam je:
    15dag čokolade za kuhanje
    malo mlijeka
    2 žlice šećera u prahu
    1 velika žlica maslaca

    otopite šećer u malo mlijeka u lončiću i u to naribajte ili razlomite čokoladu.
    stavite lončić neka se grije na pari i polako miješajte kad vidite da se čokolada otapa.
    kad se čokolada potpuno otopi, ubacite maslac i dobro pomiješajte da se sve otopi.
    prelijte tortu glazurom i ostavite da se ohladi prije nego poslužite.