novi zivot u niskoj zemlji

utorak, 08.11.2011.

Ispit

Zakljucih da moram samo kratki trag ostaviti o dojmu mog prvog ispita ovdje na sveucilistu u Twente-u. Dakle imala sam ispit u ponedjeljak sa 77 studenata i pise mi po rasporedu dvorana SC - Sport Center. Malo sam u cudu pa pitam kolegu za uputu, kaze on tamo ce ti pisati tocna dvorana na ekranu kad udjes u SC. Dodjem i pise Sporthalle 2, udjem u SH 2 i imam sto vidjeti. Sportska dvorana s oko 400 studenata, svi sjede u klupama (svako ima svoju klupu i oko metar je odvojen od sljedeceg studenta). To mi je izgledalo sokantno u prvom trenutku. Dakle, u istom trenutku su se odvijala 4 ispita, docekalo me sve oznaceno, studenti sjede vec, ja im brzinski podijelim ispite i to je to. Sljedeca 3 i pol sata sam se cudila tisini, miru, nepokusavanju prepisivanja... Uglavnom sve je funkcioniralo savrseno.
Kad sam pripremala ispit pitam kolegu, koliko grupa da pripremim, 2 - 3?? Kaze on, a zasto? A ja Pa da ne prepisuju!!! A on ??? eek

Poslije ispita mi je sve postalo jasno. I bas taj dan clanak u jutarnjem
Rekla sam istinu...
"...No, umjesto profesora, glavninu predavanja držali su asistenti, a kada sam se na to požalila, kao i na prepisivanje na ispitima, koje se u Americi, Australiji, Britaniji i drugim razvijenim zemljama smatra varanjem i oštro se sankcionira, dali su mi ukor, požalila se J. H. G."

Ocito se radi o velikim kulturoloskim razlikama tuzan


Image Hosted by ImageShack.us
na izlasku s posla oko 18 sati
- 16:04 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.