TORCIDA SPLIT


Ajmo Hajduče Torcida je uvik uz tebe
Ajmo Hajduče pivat čemo samo za tebe!!



Photobucket
Boja bila boja je boja
Bila boja je najbolja na svitu
I nitko mi ne može reć da nije tako
Boja bila boja je boja






Photobucket
Za Hrvatsku i za Hajduk bila vojska tu je





Srpanj 2008 (13)
Lipanj 2008 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


komentari on/of

by computer centar







Croblogeri

Glasaj za moj blog na Blogeri.hr

subota, 12.07.2008.

Hajduk pobijedio Napoli golom Linića (VIDEO)

Photobucket
Momčad koja je počela utakmicu / CROPIX

Hajduk, napokon. Poslije sjajnih utakmica na EP-u, povratak na domaće zadatke: Bijeli protiv Napolija, general “de luxe”. Premijera Gorana Vučevića pozitivna, naročito za tri došljaka u bijelom dresu:

Senijad Ibričić, već po prvim potezima pravo pojačanje, igrač izvanrednih rješenja, onaj koji zna elegantno stvoriti višak, evidentan je njegov veliki potencijal, u drugom dijelu kao napadač bez prave lopte;

Danijel Subašić, debitirao na najbolji način, obranio jedanaesterac, odaje sigurnost, i može pretpostaviti da je i on značajan prinova, točnije pojačanje:
Ivan Strinić, igrač na lijevom boku, dočekan s najviše skepse, solidan u duelima, jako dobrim centaršutom, stabilan, dobra podrška manevru.

Napoli je istina u zaostatku s pripremama u odnosu na Hajduka, ali to ne umanjuje solidnu predstavu splitske momčadi. Dojam bi bio znatno bolji da je Hajduk stvorio više pravih prilika, ovako ostaje zadovoljstvo domaćina zbog pobjede koja u svakom slučaju ohrabruje.

Trener Vučević je postavio momčad u najavljenom rasporedu 4-1-3-2, znači naglasak je na ofanzivnoj igri obzirom da se iz dva bočna iz obrambenog zida Rubil i Strinić ponašaju napadački.

Točno je, nedostaje brzi napadač. I Hajduk će to vrlo teško riješiti. U drugom poluvremenu pokušaj s Ibričićem u špicu nije donio naročiti boljitak.

Sveukupno, premijera je za Hajduka uspješno, posebno na planu nastojanja nadigravanja, tj. traganja da se bez preskakanja igre, znači proigravanjima, stvori nadmoćnost i pritisak. No onih zrelih šansi ipak nije bilo: jedina brza akcija urodila je pobjedonosnim golom.

Zdravko REIĆ

Image and video hosting by TinyPic
Detalj sa utakmice / J. Prkić / CROPIX


1 - Hajduk je krenuo bez Marijana Buljata u zapisniku, koji se ipak nije uspio oporaviti za nastup, tj., kao i u dosadašnjim pripremnim utakmicama, na desnom beku zaigrao je Goran Rubil.

3 - Napoli je zaprijetio iz kontranapada dva na dva, Boris Pandža je glavom uspio presjeći loptu i vratiti je do Danijela Subašića.

8 - U nedostatku pravh šansi, Senijad Ibričić je zaradio pljesak nakon što je na centru izigrao dva gostujuća igrača.

14 - Ibričić je pucao s 18 metara, snažno i odmjereno, ali malo pored gola.

20 - Slobodan udarac za Hajduk na 23 metra od gola, nakon prekršaja na Kaliniću. Ibričić nije uspio prebaciti živi zid.

28 - Nikola Kalinić je dobio jedan duel s protivničkom obranom i dao paralelnu loptu na rubu šesnaesterca za Sinišu Linića. Linić je primio loptu i pucao, ali lopta, kao i kod Ibričićevog šuta, prolazi tik uz desnu vratnicu.

29 - 1:0 za Hajduk, Linić ipak postaje strijelac! Nakon lijepe utakmice “bijelih”, Drago Gabrić je pokušao centrirati s lijeva, a lopta se od bloka odbija do Ibričića. I njegov udarac je blokiran, na loptu natrčava Linić, lijevom je nogom plasira u lijevi gornji kut.

38 - Jedanaesterac za Napoli! Rubil je startao na jednu loptu usred Hajdukovog šesnaesterca, izbio je, a German Denis je pao. Sudac Edi Šunjić je pokazao na bijelu točku. Ali ništa od izjednačenja, Subašić je obranio udarac mareta Mareka Hamšika iz penala. Hamšik je pucao poluvisoko u njegovu lijevu stranu, a Zadranin se bacio i obranio udarac.

44 - Denis je postigao pogodak, ali Šunjić ga poništava zbog prekršaja na Borisu Živkoviću 7-8 metara od gola.

46 - Gostujući trener Eduardo Reja napravio je tri izmjene.

56 - Nakon jednog žeščeg starta Ibričića zaiskrilo je na terenu, stvorila se gužva, a Ibričić je dobio žuti karton.

57 - Goran Vučević radi prvu izmjenu. Izašao je Tomislav Bušić, a ušao mladi Mario Tičinović. Tako je Ibričić prešao na poziciju drugog napadača.

58 - Utakmica je na trenutak izgubila epitet “prijateljska”. Zbog grubob prekršaja na Pandži žuti karton je dobio Mirko Savini.

62 - Gosti rade preostalih šest izmjena.

79 - Najljepša akcija na utakmici, Ibričić je gurnuo loptu udesno za Linića, koji centrira iz prve, a Kalinić okrenut leđima prima loptu, te iz okreta puca lijevom nogom. Lopta je nekog dodirnula i prošla sa strane gola. Nakon kornera povratna lopta za Linića, koji iskosa puca u bliži kut, a Gennaro Iezzo je skreće u još jedan korner.

90+1 - Napoli je u posljednjim trenucima imao priliku za izjednačenje, ali je Inacio Pia nakon centaršuta s lijeve strane nogom pucao preko gola.

Linić: Bilo je teško...
Siniša Linić:

- Bilo je teško jer je bila prva utakmica pred našom publikom u ovoj sezoni. Došlo je puno ljudi, vidjeli smo da puno očekuju od nas. Napoli je dobra ekipa, ali siguran sam da i mi možemo igrati još bolje. Zadovoljan sam svojom igrom, iako nam fali još malo snage. Kod gola sam se dobro snašao, lopta je na sreću ušla.

Danijel Subašić:

- Nisam unaprijed razmišljao kako će proći moj debi na Poljudu. Penal je uvijek lutrija, posrećilo mi se, ali važno je da Hajduk pobjeđuje. Atmosfera je bila odlična, svaka čast publici koja je došla u tolikom broju. Ovo je jako dobar početak sezone, dobili smo jedan Napoli, što nije mala stvar. Na kraju smo pali, ali i oni. Nedostaje nam još Jertec, M. Buljat i Rosso, s kojima ćemo biti još jači.

Senijad Ibričić:

Ponajbolji na utakmici / CROPIX
- Možda sam na početku bio malo impresioniran. Pokušao sam dva-tri puta protivničkim igračima provući loptu kroz noge, publika to voli, pa zašto ne pogotovo kad je prijateljska utakmica. Odlično smo igrali, ja sam tu tek tri dana i vrlo sam zadovoljan. U četvrtak protiv Birkirkare ćemo imati više prilika da se razigramo, treba pokušati dati što više golova.

Nikola Kalinić:

- Zadovoljan sam igrom cijele momčadi, posebno u prvom poluvremenu. Iako su Talijani kasnije počeli s pripremama od nas, i mi smo još uvijek u pripremama te smo ovaj tjedan imali jake treninge. Nadam se da će ova igra biti dovoljna protiv Birkirkare, trebamo ostvariti što povoljniji rezultat da možemo mirno putovati na uzvrat.

Toni BILIĆ

Najbolji Subašić i Ibričić

Subašić 7 - Nije mogao poželjeti bolji debi, obranio je udarac s bijele točke Hamšiku, igraču koji nije bilo tko u talijanskoj Serie A.

Rubil 6 - Na svom mjestu desnog braniča što ga je osvojio minulog proljeća ostavio je solidan dojam, premda se nije naročito nametao.

Strinić 6,5 - Povratnika u bijeli dres nakon dvije godine uočili smo u dobrom svjetlu i taj bi se mladić mogao nametnuti premda cijeli klub još traži rješenje za tu poziciju.

Andrić 6 - Kapetan polagano ulazi u formu.

Pandža 6 - Od potpunog škarta do prvotimca put je kojim prolazi ovaj ozbiljan mladić.

Živković 6,5 - Na agresiju napolitanaca znao je uzvratiti istom mjerom, jer je i on prgav i ne da na sebe.

Linić 7 - Match-winner, njegov je pogodak postavio konačan rezultat, on je tu loptu dobro odmjerio, ciljao i pogodio, a i inače se svojim učinkom nametnuo igrom na sredini terena.

Gabrić 6,5 - Poslovično već ponudio je mnogo htijenja i pridionio da Hajduk većim dijelom dominira.

Kalinić 6,5 - U svakom njegovom potezu vidi se da je u pitanju klasa svoje vrste. Ponudio je mnogo više pokretljivosti nego li smo to viđali u proljeće.

Ibričić 7 - On je novi Cernat ili Kranjčar, kako hoćete. Sa svojim osobinama znalca u startu je apriori zadobio simpatije splitske publike koja ga je toplo pozdravila kad je bio zamijenjen. Voli doći i uzeti loptu duboko prema zadnjoj liniji, a Vučević ga je kasnije gurao i sve bliže špici. Očito s njim ima mnogo kombinacija, a njegova darovitost od prije je neupitna, nije bez razloga masno otkupljen od Zagreba.

Bušić (5,5) - Nekako najslabiji, gotovo da nas srce boli u ovako svečarskoj prigodi dati negativnu ocjenu, no ruku na srce nije se sastao s loptom.

U izostanku ozlijeđenih Jerteca i M. Buljata, tek pristiglog Rosse i dvojbenog Slavkovskog malo je bilo pričuva na raspolaganju, svidio se mali Tičinović (umjesto Bušića), a kasnije su još ušli Oremuš, J. Buljat i Bartolović, no mišljenja smo da nikome od njih ne treba dati ocjenu.

Slaven ALFIREVIĆ

HAJDUK - NAPOLI 1:0 (1:0)

SPLIT - Gradski stadion u Poljudu.

Gledatelja oko 12.000.

Prijateljska međunarodna nogometna utakmica.

Sudac: Edi Šunjić (Split) - 6.

Žuti kartoni: Ibričić (Hajduk), te Hamšik, Gargano, Savini i Pogliacino (Napoli). U 38. minuti Hamšik (Napoli) nije iskoristio jedanesterac, šut je obranio Subašić.

Strijelci: 1:0 Linić (29).

Najbolji igrač: Senijad Ibričić (Hajduk).

HAJDUK: Subašić (7), Rubil (6), Strinić (6,5), Andrić (6), Pandža (6) (od 82. J. Buljat -), Živković (6,5), Linić (7), Gabrić (6,5) (od 78. Oremuš -), Kalinić (6,5), Ibričić (7) (od 82. Bartolović -), Bušić (5,5) (od 58. Tičinović -).

NAPOLI: Iezzo (6) (od 62. Gianello -), Maggio (6) (od 62. Amodio -), Grava (5,5) (od 46. Savini 5,5), Santacroce (6,5), P. Cannavaro (6,5), Contini (5,5) (od 46. Rinaudo 5,5), Blasi (5,5) (od 62. Pazienza -), Gargano (6) (od 62. Montervino -), Denis (5,5) (od 62. Inacio Pia -), Hamšik (5,5) (od 62. Dalla Bona -), De Zerbi (5,5) (od 46. Bogliacino 5,5).



komentari (0) print #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.