TORCIDA SPLIT


Ajmo Hajduče Torcida je uvik uz tebe
Ajmo Hajduče pivat čemo samo za tebe!!



Photobucket
Boja bila boja je boja
Bila boja je najbolja na svitu
I nitko mi ne može reć da nije tako
Boja bila boja je boja






Photobucket
Za Hrvatsku i za Hajduk bila vojska tu je





Srpanj 2008 (13)
Lipanj 2008 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


komentari on/of

by computer centar







Croblogeri

Glasaj za moj blog na Blogeri.hr

utorak, 01.07.2008.

Goran Vučević: Hajduku fali igrača, svi pravi su nam preskupi

Uprava je na stravičnim mukama, svi igrači koje pokušavamo angažirati su stravično skupi. Teško je dovesti bilo koga. Ne bih želio izlaziti u ovoj fazi pregovora s imenima
iz maribora: frane vulas i vladimir dugandžić / cropix

Nogometaši Hajduka su osmog dana priprema na mariborskom Pohorju odradili naporni stominutini jutarnji trening, a prvi put je od dolaska među “bijele“ tu obvezu s ostatkom momčadi odradio i jedini reprezentativac Nikola Kalinić.

Trening je bez većih poteškoća prošao i još jedan mladi napadač Goran Slavkovski. Šveđanin makedonskoga podrijetla u nedjelju nije ni otputovao na utakmicu protiv Rudara u Velenju (slavlje 3:2) zbog prometne nesreće koju je doživio njegov stric, srećom bez posljedica, te će još morati pričekati debi u bijelome dresu.

Iako vidljivo teška koraka, Slavkovski je uspješno odradio cijeli trening. Zamjetne su njegove odlične tehničke sposobnosti i baratanje loptom s obje noge, ali je veliki problem nedovoljna fizička pripremljenost. Nakon tri dana rada po posebnom programu s ostatkom momčadi je trenirao i Mladen Bartolović koji se oporavio od ozljede butnoga mišića.

Poslije pobjede u Velenju nad Rudarom, druge u dvije utakmice u Sloveniji, trener Goran Vučević je još na stadionu iskazao nezadovoljstvo prikazanom igrom. I dan kasnije trener Splićana i dalje vapi za pojačanjima, a prvo pretkolo Kupa UEFA je pred vratima. Zadovoljan je s četiri-pet dobrih akcija i šansi u Velenju, ali smatra da nedostaje moći.
NK Hajduk na ljetnim pripremama na Pohorju

- Nedostaju nam još dva ili tri prava igrača. Nikada nije kasno da ti dođe pravi igrač, ako je u pravome ritmu. Uprava je na stravičnim mukama, svi igrači koje pokušavamo angažirati su stravično skupi. Teško je dovesti bilo koga. Ne bih želio izlaziti u ovoj fazi pregovora s imenima. Na meni je da izvučem maksimum iz ove momčadi. Mislim da možemo proći prvo pretkolo, ali uz još nekoliko pravih iskusnih igrača digli bi se i ovi mlađi koji bi uz njih napredovali, pa bi mogli napraviti korak više.

Kako spremiti Makedonca?

Protivnici u UEFA ždrijebu redom su iz, po reputaciji, slabijih zemalja od Hrvatske, ali svakako svi najviše strahujemo od crnogorskih, albanskih i slovenskih klubova.

- Meni je potpuno svejedno s kim ćemo igrati. Ove momčadi što su na papiru slabije mogu se pokazati mnogo opasnijima s uvjetno rečeno “jačim“ momčadima. Sve je lutrija. Da nekim od ovih klubova kažeš stiže Hajduk prepast će se, a u stanju u kakvom je do sada Hajduk bio možda bi ga s lakoćom prošli. To su sve klubovi koje treba dobro proučiti kada ih “izvučeš“. Iskreno, ne znam kvalitetu, primjerice, dviju momčadi iz Crne Gore, Zete i Mogrena - obrazložio je Vučević.

Što je s pripremljenosti Slavkovskog i rezultatima liječničkoga pregleda?
- Koliko ja znam, nema nikakvih problema s liječničkim pregledom. Imao je problem u obitelji zbog kojega je propustio utakmicu u Velenju i ja bih to zaboravio. Uredno je s nama odradio treninge, ali i mene je iznenadilo što dugo nije trenirao. Istina je da je nešto radio, ali to su bili samo lakši treninzi. Nastojat ćemo ga što prije dignuti, vidi se da je bez daljnjega talentiran. Treba mu pomoći.

Priča se da je Željko Kovačević na izlaznim vratima kluba?
- Naravno da ostaje, zato smo ga i doveli, ali vidjet ćemo u slučaju da netko bude došao kako će se situacija razvijati. Momak nas ništa nije koštao. Treba malo pričekati. Ne bih ga volio odmah staviti u vatru pa da počnu priče kako ne valja. Međutim, kod nas neće biti zavaravanja. Tko je dobar, dobar je, tko nije...

Angažman malijskog reprezentativca Sidibea?
- Pregovori još uvijek traju. Navodno je on već dogovorio neke probe? Bit će teško angažirati ga.

Rukavina prema Grčkoj, Panathinaikosu?
- Znate koliko i ja. Meni pravi i kvalitetan igrač treba. Tko bi ga volio pustiti? Ima on još prostora za napredak.
Gdje je Rukavina?

Uz Gorana Vučevića na medijskoj se konferenciji u dogovoru novinara s čelnicima kluba trebao pojaviti upravo Rukavina, koji se istaknuo dobrim igrama u prve dvije pripremne utakmice (tri pogotka). Vučević se u zakazano vrijeme uredno pojavio pred novinarima, ali nije znao objasniti zašto nema igrača. Rukavina se ukazao tek nakon ručka, ali uz poznato objašnjenje kako nema što novo reći pred medijima.

Ne može se momku poreći pristojnost u svakodnevnom odnosu prema pripadnicima medija, dapače, ali nekakvoga bi reda ipak moralo biti. Međutim, nije to samo problem igrača. Činjenica je da su u Hrvatskoj neke stvari iz temelja krivo postavljene, ne samo u sportu, ali teško da će Ante Rukavina sutra (možda i doslovno bude tako) u dresu nekog inozemnog kluba preskočiti službenu konferenciju za novinare...



komentari (1) print #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.