<Novosti iz knjiznice TTF-a>

Novosti iz biblioteke TTF-a https://blog.dnevnik.hr/nibttf

petak, 21.09.2012.

Institut za razvoj obrazovanja traži volontere!

Institut za razvoj obrazovanja traži volontere!

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) traži suradnike/ice za volonterski rad u IRO-u za akademsku godinu 2012. /2013. u razdoblju od 02. listopada 2012. do 30. rujna 2013. (ljetna pauza: 15.07.2013. - 02.09.2013.).

Angažirat ćemo:

2 volontera/ke za razvoj i održavanje web portala www.stipendije.info
1 volontera/ku za obrazovno savjetovanje
2 volontera/ke za praćenje javnih politika visokog obrazovanja
1 volontera/ku za marketing
1 volontera/ku za upravljanje uredom


Rok za prijavu je 23. rujna 2012.

21.09.2012. u 11:24 • 0 KomentaraPrint#^

Online discussion of EBSCO Discovery Service (EDS)

You are invited to join us for a free, online discussion of EBSCO Discovery Service (EDS) on September 26, 2012 at 11:00 a.m. Eastern Time.

The overview will be conducted by Kevin Leffew, EBSCO’s Senior Director of Sales, Discovery Products.

EBSCO's Complete Discovery Solution provides users with access to an institution's entire collection via a single, customizable entry point – creating an experience that is comprehensive, fast, and familiar.

To register for this session, click on this link and complete the resulting form: Registration link.

In response, you will receive an email with instructions and a link to use for joining the session, up to ten minutes before its start time on September 26th.

Looking forward to your participation in this Demonstration by the Experts!

Sincerely,



Marcie Brown, Technical Communications Manager
EBSCO Publishing

21.09.2012. u 11:22 • 0 KomentaraPrint#^

Poziv na natječaj za Program za cjeloživotno učenje za 2013. godinu

Europska komisija i Agencija za mobilnost i programe EU objavile novi Poziv na natječaj za Program za cjeloživotno učenje za 2013. godinu.


Program se dijeli na četiri potprograma, u okviru kojih se financiraju projekti na različitim razinama obrazovanja i osposobljavanja:

Comenius je namijenjen vrtićima, osnovnim i srednjim školama, Leonardo da Vinci institucijama koje se bave strukovnim obrazovanjem i osposobljavanjem, kao i gospodarskom sektoru; Erasmus je namijenjen visokim učilištima, a Grundtvig institucijama za obrazovanje odraslih (u segmentu općeg obrazovanja odraslih). Tu je još i Transverzalni program, koji nudi mogućnosti studijskih posjeta za donositelje odluka u obrazovanju.

Poziv na natječaj i pripadajuća dokumentacija dostupni su na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU: www.mobilnost.hr.

Za prijave projekata sastavnica (fakultet/akademija) treba detaljno proučiti pravila i uvjete za pojedinu vrstu projekta (uključujući nacionalna pravila i rokove) na mrežnoj stranici Agencije za mobilnost i programe EU: www.mobilnost.hr (izostavno “Erasmus mobilnost” za koju se prijavljuje Sveučilište, centralni Ured za međunarodnu suradnju).

Za sve prijave projekata sastavnice potrebna je suglasnost dekana sastavnice te postoji obveza sastavnica za obaviještavanjem središnjeg Ureda za međunarodnu suradnju

( molimo vidjeti upute na web-u za proteklu 2012. godinu: http://international.unizg.hr/medjunarodna_suradnja/llp_projekti ).

21.09.2012. u 11:22 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 07.09.2012.

Program za cjeloživotno učenje za 2013. godinu

Ovim putem želimo Vas izvijestiti da su Europska komisija i Agencija za mobilnost i programe EU objavile Poziv na natječaj za Program za cjeloživotno učenje za 2013. godinu. Program omogućuje osobama bilo koje dobi - učenicima, studentima, nastavnicima, nenastavnom osoblju, stručnjacima u strukovnom obrazovanju, kao i svim zaposlenim i nezaposlenim osobama koje žele usavršavati svoja znanja i sposobnosti - sudjelovanje u poticajnim iskustvima učenja. Program također potpomože razvoj sustava obrazovanja i osposobljavanja u Europi kroz aktivnosti koje uključuju međunarodnu suradnju u vidu razmjena, studijskih posjeta te umrežavanja. Natječaj je otvoren za sudjelovanje svim institucijama iz Republike Hrvatske, u suradnji s međunarodnim partnerima.


Za Republiku Hrvatsku za projekte međunarodne suradnje u okviru Programa za cjeloživotno učenje u 2013.g. okvirno je planirano oko 63.8 mil. kuna.


Program se dijeli na četiri potprograma, u okviru kojih se financiraju projekti na različitim razinama obrazovanja i osposobljavanja:


Comenius je namijenjen vrtićima, osnovnim i srednjim školama, Leonardo da Vinci institucijama koje se bave strukovnim obrazovanjem i osposobljavanjem, kao i gospodarskom sektoru; Erasmus je namijenjen visokim učilištima, a Grundtvig institucijama za obrazovanje odraslih (u segmentu općeg obrazovanja odraslih). Tu je još i Transverzalni program, koji nudi mogućnosti studijskih posjeta za donositelje odluka u obrazovanju.



Poziv na natječaj i pripadajuća dokumentacija dostupni su na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU: www.mobilnost.hr. U tijeku je priprema nacionalnog Poziva na natječaj (konačna objava ovisi o finalizaciji dokumenata od strane Europske komisije) te prijevod natječajne dokumentacije, a informacije su dostupne na http://www.mobilnost.hr/index.php?id=634



Agencija će kao i svake godine organizirati seminare za potencijalne prijavitelje čiji je cilj pružanje stručne potpore prilikom prijave na natječaj. Podrobnije obavijesti o mjestu održavanja, dnevnom redu i načinu prijave na seminar bit će dostupne naknadno na internetskim stranicama Agencije pod: http://www.mobilnost.hr/index.php?id=415



Nadalje, Agencija planira organizirati tzv. webinare (interaktivne prezentacije putem interneta) kako bi sigurala odgovarajuće infomiranje potencijalnih prijavitelja koji nisu u mogućnosti sudjelovati na seminarima. O datumima održavanja webinara i načinu prijave obavijestit ćemo Vas naknadno.



Više detalja o Programu za cjeloživotno učenje možete saznati na mrežnoj stranici www.mobilnost.hr



Za sve upite obratite nam se na neku od niže navedenih adresa elektroničke pošte, ovisno o potprogramu Vašeg interesa:

comenius@mobilnost.hr;

erasmus@mobilnost;

leonardo@mobilnost.hr;

grundtvig@mobilnost.hr;

studijski.posjeti@mobilnost.hr



Želimo Vam puno uspjeha kod prijave!

Vaš AMPEU tim

07.09.2012. u 09:04 • 0 KomentaraPrint#^

Schedule EBSCOadmin Downtime Notification

We’re writing to provide advance notification concerning the availability of EBSCOadmin, the administrative tool used by library administrators to customize and define the appearance/functionality of the EBSCOhost interface. In order that we may perform system server maintenance, the EBSCOadmin module will not be available on Sunday, September 16 from 8am through 3pm Eastern Time. EBSCOhost WILL NOT BE affected by this maintenance interval.

NOTE: You will NOT lose access to EBSCOhost during this time. The server maintenance is being conducted on Sunday to minimize disruption for administrators who make user interface changes using EBSCOadmin.

If you need assistance, please visit our Support Site, where you can Open a Case: (http://support.ebsco.com), or via telephone:

Librarians/Account Administrators:
U.S./Canada - (800) 758-5995
Outside U.S./Canada
(Int'l access code) + 800-3272-6000
Regards,

Marcie Brown, Technical Communications Manager

07.09.2012. u 09:03 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2012 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30



Komentari da/ne?

Elektronički bilten NIB

Novosti iz biblioteke Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu

Uređuje: dr. Blanka Pašagić

Kontakt

Portal za knjižničare i knjigoljupce


IP








online




Linkovi

*****
Provjerite gdje je citiran časopis koji vas zanima!

******
Full text hrvatskih časopisa

Pristup elektroničkim verzijama inozemnih časopisa ostvaruje se autorizacijom preko IP adresnog prostora računala na ustanovama članicama, kao i preko CARNetovih modemskih ulaza (CMU) uz LDAP autorizaciju pristupa CMU-u.
Centar za online baze podataka
EBSCO
SCOPUS
- članak o bazi SCOPUS: Scopus database
SCIENCEDIRECT
- pristup samo časopisima označenim zelenom bojom Upute
http://www.springerlink.com
http://www.blackwell-synergy.com/
http://www3.interscience.wiley.com/cgi-bin/home
http://www.oxfordjournals.org/

BESPLATNE BAZE PODATAKA






Google