< studeni, 2004  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Think like Human

petak, 26.11.2004.

Pola ubijenih žena prošle godine ubili su njihovi partneri

25.11. je svjetski dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tako je juče bila tribina, sastanak, izvještaj što li već u KICu povodom tog dana. Bila je kosorica (a gdje ona nije?). Čim je dobila riječ, u drugoj rečenici morala je spomenuti "uvaženog premijera Sanadera, koji je stvarno osjetljiv po ovom pitanju i koji, evo reći ću, poput drugih političara, ne drži figu u džepu kad je riječ o ženskim pravima. Ja kad god sam došla s nekim prijedlogom, on je to u potpunosti podupro". To što se od toga svim prisutnima možda malo bljuvalo, to zanemarimo. To što se nitko ne sjeća da je Sanader ikad javno nešto pričao o ženskim pravima (ma općenito o ljudskim da je nešto pričao ja se ne sjećam) to isto zanemarimo. To što je dobila masu para za alimentacijski fond (mislim da je nekih 30 milijuna kuna), i što su to odlučili zaboraviti, te je ta lova ušla opet u ovaj proračun u kojem nema riječi o alimentacijskom fondu, to isto valjda treba zanemariti. Ali ne zaboravimo (naravno da nije propustila podsjetiti) stavila je ona spomen ploču na sudu za one 3 žene što ih je muž jedne od njih ubio jer je žena tražila razvod.
Wow, koja jebena borba za ženska prava s njene strane.

ps. alimentacijeski fond bio je naime prilično dobro rješenje za žene (i nešto malo muškaraca) čiji partneri ne plaćaju alimentaciju. naime oko 90% ljudi ne plaća svoje alimentacije, za svoju djecu... (ja to jednostavno ne mogu prokljuvit koliko smeće moraš biti da u takvoj situaciji zakažeš). Daklem, država je onda na poticaj nevladinih udruga htjela da se napravi alimentacijski fond kojim bi država isplaćivala alimentacije, a onda tu lovu bi država i tražila od tih koji bi trebali alimentaciju plaćat. Jer mahom žene nemaju para da po sudu ganjaju tipa koji neće da plaća alimentaciju, a ovako bi ga država automatski sudski gonila.

pps. istinita priča: žena traži alimentaciju koju joj je država dodjelila, muž ne da. žena kaže, pa onda moram te tužiti, a on kaže: ako me tužiš, dijete me više nikad neće vidjeti. A ako ne, dolazit ću bar mjesečno. I ona, kako dijete voli tatu, pristane. Po meni nije trebala, ali razumijem zašto je to učinila.

- 12:45 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Opis bloga
Think like human...
a) potraga za zatomljenim human-om u sebi koji se ne da ograničavati (još u razradi)
b) internet monitoring zeleno ljudsko pravaških vijesti - dio koji bi trebao probuditi osjećaj da način na koji moderno društvo funkcionira i temelji na kojem je položeno, možda i nisu baš najbolji
+ još štogod slično bude mi na pameti

ps. ne znam da li je think dobar glagol, glagol feel bio bi isto tako prikladan, think je izabran zbog uvriježenog mišljenja da feel označava neracionalno a think racionalno. osobno mislim da je to bullshit.