Kuhanje tjestenine - Lijepe djevojke

ponedjeljak , 14.01.2019.

Tjestenina s tunjevinom i vrhnjem










Click here: Kuhanje tjestenine






Najčešće koristim mašnice, ali dobro se slažu i ovi šarafići. U vodu dodajte sol, a tijesto ubacite nakon što voda zakuha. Tjesteninu samo procijedite i pomiješajte s umakom.



kuhanje tjestenine

Jedan kilogram tjestenine treba kuhati u pet litara vode, a vodu začiniti s otprilike 25 grama soli, tvrdi hrvatski chef Andrej Barbieri. Male su odlične za juhu, a veće nadjevene mljevenim mesom, raznim vrstama povrća ili sirom. Budete li se pridržavali gore navedenih uputstava, tjestenina se neće lijepiti, a dodatak ulja samo će je učiniti masnijom pa se umak poslije neće dobro uhvatiti za stijenke tjestenine. Klasično se pripremaju s umakom Bolognese ili Carbonara, no ukusni su i bez umaka tzv.



kuhanje tjestenine

Tjestenina s tunjevinom i vrhnjem - Kopio je gotovo od svake po 100g. Kuhanu šunku , gaudu sir i krastavce nasjecite na kockice te dodajte na luk.



kuhanje tjestenine

Priprema tjestenine je vrlo jednostavna i brza, jer se brzo kuha i ne zahtjeva puno pripreme, što je u današnje vrijeme kad je sve oko nas užurbano vrlo bitno. Osim toga, vrlo je zdrava i osigurava nužne hranjive sastojke, vlakna i što je možda i najbitnija njezina odlika, ugljikohidrate za energiju. Ukoliko pri pripremi jela u koje je uključena tjestenina ne pretjerate sa sastojcima bogatim masnoćama kao što su maslac, vrhnje ili sir, takav obrok onda može biti i niskokaloričan i nemasan. Danas je na tržištu strahovito velik izbor tjestenine. Može se čuvati samo dva do tri dana. Ukoliko se takva tjestenina radi sa domaćim jajima, koja su obično intenzivne žute boje, tada je i okus a i vizualni doživljaj iste osebujan i nemjerljiv karakteristikama kupovne tjestenine. Ostatke kuhane tjestenine možete čuvati u čvrsto zatvorenoj posudi u hladnjaku do dva dana. Jednostavno ih posložite u slojevima s drugim sastojcima. Karakteristika je ovih lazanja da moraju upiti tekućinu tijekom kuhanja, pa imajte to na umu kod spravljanja lazanja i povećajte količinu umaka ili ga prorijedite. Male su odlične za juhu, a veće nadjevene mljevenim mesom, raznim vrstama povrća ili sirom. No ta je tjestenina odlična i sa svim drugim vrstama umaka. Glatke penne, dakle one bez nabora, odlične su za juhu i minestrone a zovu se renette. Odlične su za lagane mesne umake kao i za one s povrćem, svježim sirom i ribom. Također su izvrstan prilog uz nešto sitniji mesni ragu zato što im oblik omogućuje da ragu uz njih dobro prijanja. I ova vrsta tjestenine jako dobro upija umak. Odlična je, osim s umacima, za razne složence te salate s tikvicama i patliđanima. Jako su dobri i za složence. Klasično se pripremaju s umakom Bolognese ili Carbonara, no ukusni su i bez umaka tzv. Prijaju uz sva vegetarijanska jela. Odlični su uz umake s gljivama, mesom, morskim plodovima te pirjanim povrćem. Zbog toga što mogu primiti puno tekućine, odlični su uz razne umake. Jako dobro pašu u složencima te kao prilog uz jela s ribom i mesom. Odlična je za pikantne salate, a djeca su njima oduševljena zbog izgleda. Oni su četvrtastog, pločastog oblika. Uglavnom su sa nadjevom od mesa, sira i povrća. Mogu biti pločaste, plosnate strukture takvi su najčešće domaći rezanci ili pak okruglaste strukture. Također ih možemo naći namotane u klupko ili pak rastresite. Osim što je ima u raznovrsnim oblicima, tjestenina može imati i razne boje i okuse. Najčešća boja je zelena koja se dobiva od špinata. Crvena tjestenina dobiva se dodavanjem pirea od paradajza, ružičasta se dobiva dodavanjem cikle, žuta dodavanjem šafrana a crna dodavanjem crnila lignji. Sve te boje ne utječu bitno na okus. Tjestenina obogaćena okusa sadrži sastojke poput začinskih biljaka, češnjaka ili papra. ZAMRZAVANJE Ako imate takvu potrebu, svježu tjesteninu možete zamrznuti na najduže 3 mjeseca, a prije kuhanja nije ju potrebno odmrzavati. Složenci od tjestenine ili jela od punjene tjestenine, popit cannellona, lazanja i makarona sa sirom, dobro se zamrzavaju i također se mogu pohraniti na najviše 3 mjeseca.



Kremasta tjestenina sa piletinom 3 minute posla - Sašina kuhinja
Kuhanje tjestenine Kuhanje ili kuvanje je termička obrada sirove. Zatim ocijedite tjesteninu i uzmite tavu. Na ulje dodajemo nasječen crveni luk. Vrela tekućina, najčešće voda omekšava namirnice, koje se kuhaju i tako postanu lakše probavljive. U to staviti očišćene šparoge, zaliti s malo bijelog vina i malo vode zajedno oko jedan decilitar. Dobrodošli na Recepte Svijeta! Nije baš sva tjestenina jednaka, isprobajte nekoliko tjesteninu nekoliko prizvođača i pronađite onu koja vam najviše odgovara. Složenci od tjestenine ili jela od punjene tjestenine, popit cannellona, lazanja i makarona sa sirom, dobro se zamrzavaju i također se mogu pohraniti na najviše 3 mjeseca.

[Sex u parovima video|Sajber sex|Najbolje poze u sexu za muskarce]






Oznake: tjestenina, s, tunjevinom, i, vrhnjem

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.