06.10.2008., ponedjeljak

Teški i nesnosni smrad

Photobucket

Sanader, nakon što je izvršena egzekucija nad jednom pripadnicom zagrebačke zlatne mladeži, odlučio je povesti odlučni boj protiv organiziranog kriminala, te je po prvi put otvorio oči i priznao da u Hrvatskoj postoji, djeco vjerujte bez šale, prava pravcata mafija. Nakon toga je nije trebalo puno čekati da ekspresno smijeni ministricu pravosuđa, ministra unutarnjih poslova i ravnatelja policije.
Kakvu poruku premijer šalje mafiji?
Kaže li to on njima: «E, dosta ste se zajebavali! Pustili smo vas da se po ulicama nemilice ubijate između sebe. Uvjeravali smo tada narod da nam olakšavate posao dok se međusobno istrebljujete. Poslije ste počeli malo šarati okolo i ubijati tu i tamo kakvog budalastog Mehu s Kozari boka koji je po kojekakvim Ludnicama i Fontanama krivo pogledao silikonku do vas, kakvog naivnog Matu iz Muća koji vas nije propustio na semaforu. Nastradao bi ponegdje u tim vašim nestašlucima i kakav slučajan prolaznik. Bože moj, dogodi se. Tolerirali smo vam i takve kolateralne žrtve koje su bile neizbježne u toj našoj zajedničkoj prešutnoj simbiozi uz pomoć koje smo se polako ali sigurno penjali na vrh. Vi vašeg, a mi našeg okvira djelovanja. Ali danas ste, gospodo, prešli granicu. Granicu koja dijeli vas i nas. Jer sada ste dirnuli u ono što niste smjeli. Dirnuli ste u nas. U povlaštenu hrvatsku kastu koja vas je sve ove godine hranila i za čiji ste račun obavljali sve one prljave poslove. I koja vas je cijelo vrijeme bezrezervno štitila.
Mrtve proletere smo vam mogli oprostiti i opraštali smo vam ih. Ovo danas ne možemo i nećemo.»
Kakvu to poruku premijer šalje narodu?
Kaže li on to njemu: «Vidite kako prolazi onaj tko se dirne u nas. Na takve atake, znajte, reagiramo ekspresno i efikasno. Bez milosti! I već za par dana ponovo ćete gledati prijenose masovnih privođenja i ćelavce s lisičinama na rukama kako ih naši psi čuvari iz Lučkog izvode iz crnih marica. I mir će zavladati našim ulicama... Vi će te nastaviti mirno živjeti svoje male i beznačajne živote...»
Kakvu poruku možemo mi poslati njima? I jednima i drugima...
Kakvu poruku poslati smradu što se širi domovinom?
I šta učiniti osim začepiti nos?
- 23:46 - KomentirajIsprintaj - #