Mrkva kupus rotkva - Susretit će se u sredini

srijeda , 19.12.2018.

Pruktor F1










Click here: Mrkva kupus rotkva






Gomolj može biti okruglog, ovalnog ili valjkastog oblika. Prekrivanjem usjeva u ranim proljetnim rokovima sjetve može se pospješiti berba rotkvice. Debeli, sočni listići, sjajne su zelene boje dok su stabljike crvenkaste.



mrkva kupus rotkva

U prvoj godini razvije hipokotolski gomolj, u donjem dijelu je korijen, a na vrhu vrlo skraćena stabiljka s rozetom izduženog lišća. Najbrže raste pri umjerenim temperaturama oko 17C.



mrkva kupus rotkva

Pruktor F1 - Vrlo dobro podnosi ekstenzivnu proizvodnju uz minimalna ulaganja. U području sjeverne Europe čest je proljetni uzgoj ovog povrća te se sjetvom tijekom ožujka i travnja ostvaruje berba zadebljalog hipokotila za 50 do 60 dana.



mrkva kupus rotkva

Tušt Portulaca oleracea L - sativa jednogodišnji je korov koji pripada porodici Tušnjeva i smatra se da je najrašireniji na svijetu. Zbog svog izvanrednog ljekovitog sastava, stoljećima je omiljen u kineskoj kuhinji, a u starim zapisima može se pronaći da su ga kao lijek koristili i stari Rimljani i Grci. Raste po vrtovima, livadama i kamenjarima te je jedna od onih ljekovitih biljčica koja je svima lako dostupna. Brati na čistim mjestima daleko od prometnica te zemljišnih površina gdje se koriste agrokemikalije. Debeli, sočni listići, sjajne su zelene boje dok su stabljike crvenkaste. Koriste se mladi, svježe ubrani izdanci u raznim salatama ili varivima. Cvjetovi tušta sitni su i žute su boje, a cvjeta od lipnja do kolovoza kada je moguće sakupiti i njegovo sjeme koje se može samljeti i koristiti kao začin. U Njemačkoj i Engleskoj tušt se tradicionalno koristi ukiseljen za zimnicu. Ljekoviti sastav: Sadrži i do 95 % vode, nešto bjelančevina, ugljikohidrata i masti, omega 3 kisel… Svakom organskom vrtlaru prioritet bi trebao biti upoznavanje tla kojega obrađuje, kako bi mogao poboljšati njegovu strukturu i povećati plodnost. Poznato je da rastresitom organskom masom poput vrtnog komposta, natrulog lišća, isjeckanih grančica preostalih od orezivanja ili pak stajskim gnojivom hranimo razna stvorenja koja žive u tlu, a ona izgrađuju strukturu i povećavaju plodnost tla. U mom povrtnjaku stoga nema nikakvog otpada, jer sve recikliram i ponovno vraćam zemlji u raznim oblicima kompost, malč, zelena gnojidba , ili razne ljekovite biljke koristim za pripravu gnojnica. Biljkama su za rast potrebne različite hranjive tvari tzv. Potrebni sastojci: 2,5 kg svježe ubrane cikle bez lista srednje velike glavice 1,2 lit. Ostavite preko noći u vodi u kojoj se kuhala da se ohladi. Sutradan ciklu ogulite rukama lako se guli , narežite na ploške debljine pola centimetra. Zakuhajte vodu, ocat, šećer, sol, kim i papar. Dodajte ciklu i kuhajte posve lagano još pet minuta. Punite vruću ciklu u sterilne vruće teglice. Sirup ponovno zakuhajte pa prelijte ciklu tako da je sirup preko cikle. Na vrh teglice stavite ….



Cabbage salad
U Njemačkoj i Engleskoj tušt se tradicionalno koristi ukiseljen za zimnicu. Optimalna temperatura za rast i razvoj iznosi 15-20C. Ima odličnu sposobnost čuvanja na polju a glavice zadržavaju svoju veličinu čak iako se zakasni sa berbom. Odlično se čuva u polju glave ne pucaju što obezbeđuje dovoljno dugačak period za berbu i prodaju. Njega tijekom vegetacije podrazumijeva redovito natapanje, plijevljenje i okopavanje usjeva kako bi se ostvario što bolji prinos. Boja hipokotila rotkve najčešće je crna, dok je unutrašnje tkivo bijele boje. Pomoću Android aplikacije stranice Glasa će biti brže, preglednije i lakše za čitanje, te će trošiti manje podatkovnog prometa.

[Trazim zenu za cuvanje djece|Besplatni mali oglasi mostar|Razgovori s bogom]






Oznake: Pruktor, F1

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.