< rujan, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Srpanj 2010 (1)
Lipanj 2010 (2)
Kolovoz 2009 (7)
Srpanj 2009 (2)
Studeni 2008 (4)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (5)
Kolovoz 2008 (14)
Srpanj 2008 (28)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

by Lolypop Design

Opis Bloga

OvDjE MoZeTe PrOnAcI sWe O SwOjIm IdOLiMa I sAzNaTi sTO sWe IgRa U KiNiMa ,Te PrOcItATi RaSpOrEd PrOjEkCijA Za kInA "Cinestar" i "MoviePlex"!
20 KoMmOvA I ULaZiS u LiNkOvE !

Linkichi

Billov@ M@l@fino
LeNcYnut
Ruby Designgreedy
LolyPop Designnjami




četvrtak, 25.09.2008.

Lauren Lane



Laura Lane je rodom iz Texasa, rođena je 2. veljače 1961. u Oklahoma Cityju. Diplomirala je na sveučilištu Arlington u Texasu, pohađala glumačku akademiju u San Franciscu, te se specijalizirala za kazališne uloge. Laura započinje svoje prve korake u kazalištu glumeći u klasicima poput 'Uncle Vania', 'Hypochondriac', 'Burn this' i 'No end of blame'. Laura Lane je rodom i

film "Positive I.D."film "Interface" Svoju filmsku karijeru započinje sa filmom “Interface” iz 1984, redatelja Andyja Andersona, koji će joj tri godine kasnije ponuditi ulogu i u filmu “Positive I.D.” Njena angažiranost u ta dva filma samo potvrđuje njen talent, budući da se tada još nije bila poznata ni priznata glumica. Nakon te dvije uloge, napušta Texas i odlazi na glumačku akademiju American Conservatory Theatre, gdje tijekom sezone 1989/1990, glumi u 'Judevine', inspiriranu radom Davida Budbilla.

serija "Hunter"Tamo Laura mijenja svoje ime u Lauren, jer je već postojala glumica sa istim imenom i prezimenom. Uz ime promjenila je i izgled, mijenja svoju prirodno smeđu boju kose u plavo. Plavoj boji kose je ostala vjerna do dana današnjega. Tijekom 1991. godine pojavila se u dvije uspješne televizijske serije - “Zakon u L.A.” i “Hunter”, gdje glumi policajku Chris Novak. Nakratko se pojavljuje i u filmu “Nervous Ticks” iz 1992. Lau

C.C. Babcock i NilesSljedeće godine dobiva svoju najpoznatiju ulogu u seriji “Dadilja”. Iako nikad nije dosegnula slavu svoje kolegice iz serije, Fran Drescher, uloga C.C. Babcock učinila ju je poznatom i cjenjenom od publike. Više o liku C.C. možete naći ovdje. Paralelno sa snimanjem serije “Dadilja”, pojavljuje se i u drugim televizijskim serijalima kao što su “South Beach” i “Perry Mason”, te u "L’homme a la rolls" iz 1995. godine. Također nije zanemarila svoju kazališnu karijeru, pa postaje član The Actor's Ganga, eksperimentalne kazališne družine koju vodi glumac Tim Robbins i koja stvara samostalne teatarske produkcije. Pojavljuje se u predstavi “Blood! Love! Madness!” 1993. godine i “Electra” 1994. godine. Zbog svoje specifične boje glasa često je posuđivala glas u crtićima, kao što su “Duckman” 1996. godine i “Gen 13” 1998. godine.

Lauren i kćer KateLauren u petoj sezoni "Dadilje" Od 1997-1999 godine bila je u braku sa Davidom Wilkinsom, s kojim dobiva kćer Kate, rođenu 28. veljače 1998. Njena trudnoća bila je vidljiva tijekom pete sezone “Dadilje”, a kćer Fran Fine u seriji bila je nazvana prema malenoj Kate.



“The Cutting Room”Nakon završetka “Dadilje” pojavljuje se u seriji “Partners” 1999. godine i u kratkom filmu “The Cutting Room” iz 2001. godine. Film se može pogledati na ovoj stranici. Lauren je glumila u predstavi “Dinner with Friends”, a zatim započine svoju učiteljsku karijeru. Lauren je trenutno profesorica glume na fakultetu. Citat iz jednog članka glasi: "Ms. Lane is currently a professor of acting studies at Texas State University. She has also taught as visiting lecturer at The University of Texas at Austin. Her teaching involves rigorously exploring the maps that are inside each one of us that lead us to ever deeper levels of creativity and expression". Njeni studenti joj i dan danas znaju prepricavati epizode "Dadilje" koje su gledali.

"The Nanny Reunion""The Vagina Monologues"Prošle godine se pridružila starim kolegama iz serije “Dadilja” u snimanju posebne epizode “The Nanny Reunion: A Nosh To Remember”, a nedavno je glumila u predstavi "The Vagina Monologues", u poznatoj ulozi Eve Ensler, za koju je dobila odlične kritike. Citat iz članka: "Lane has the timing of a standup comic, improvising her way through the audience's inevitable laughter to draw it out as long as possible. But she also, for my money, has the softest touch of the show. She gets that the script, funny as it is, also is sad. We're laughing only because the facts at hand are too outrageous to avoid it. Watch her during her cast mates "funny" pieces. There's the slightest twinge of pain in her slow smiles."



| Celebrity Stars (5) | ...x... | ...x... |

<< Arhiva >>