NEPOBJEDIV

30.11.2005., srijeda

STOP MODERNOM NOGOMETU

Ako je ovaj tekst vec bio objavljen ispričavam se unaprijed...
Originalni naslov teksta glasi (Prigionieri di una fede-SS Lazio) sto bi značilo zatvorenici navijačke ljubavi tj.totalna predanost klubu kojeg voliš.
Ali sada mislim na sve nas, na navijače.Naravno, nikad neću moći skinuti navijačku "odoru". Uvijek ću gledati na svijet, ne samo na sport,očima osobe koja gleda utakmicu sa najgorega mjesta na stadionu. Očima osobe koja ne treba komfor za tisuće kilometara gostovanja. Ja sam ultras. Ne želim se objašnjavati ostalim navijačima, ali danas bi volio da imam njihov glas.
To je stvarnost, to je istina,mi smo zatvorenici.Nogomet se mijenja, korak po korak u nešto drugo. I ne možemo napraviti ništa protiv toga. Nevidljive zatvorske šipke iz budućnosti nas drže na mjestu na kojem volimo biti. Ili bi trebali govoriti u prošlom vremenu?GDJE SMO VOLJELI BITI?
Kad je nogomet rodjen, i godinama nakon toga, drugi sportovi su bili u modi, tenis, ragbi, kriket, boks, biciklizam, oni su punili stranice novina. Nogometaši i pogotovo gledatelji na stadionima promatrani su kao slijepo crijevo društva,radnici, mangupi, budale,ekipa iz lošeg kvarta itd.
Kao sport priznajem nogomet nije strašna stvar, previše ljudi natjerava jednu loptu, a premalo završetaka tog zajedničkog truda. Takodjer traje dva sata...I onda, u čemu je tajna??? Kako je postao "kralj sportova"???Jednostavno i bolno,NAVIJAČI.Ljudi.Zašto bolno?Zato jer će i iz istog razloga i umrijeti. Danas svi(bankari,dobri momci,obiteljski ljudi,žene,djeca,nerodjena djeca)žele ići na show.Poludim kada čujem "show".Nisu li cirkus, kazalište,opera,odbojka, košarka,F1,disneyland itd.dovoljni?
Zašto nam želite uzeti zadnje zadovoljstvo?Posljednje mjesto gdje možeš doći i osjećati se slobodnim? Slobodnim psovati,pljuvati,derati,piti sa prijateljima,živjeti gostovanja.
Mora li sve biti po vašem? Sjediti u fotelji, prekrižiti ruke i možda mirisati pravim parfemom. Ne moći se derati zbog 9-godišnjkinje pored tebe. Ne moći psovati zbog dame u visokim potpeticama koja ne podnosi bezobrazluk. Moram li prodati imanje ili ne daj Bože organe da bi mogao prisustovati svjetskom prvenstvu? Ulaznica za nogomet je postala toliko važna da moraju na nju napisati svoje ime i rodbinu do petog koljena, morati sjesti na ugrijanu stolicu, piti pepsi i jesti hot dog. Je li moguće pobrkati unutrašnjost stadiona sa unutrašnjošću prodajnog centra?
GDJE JE NOGOMET?
Jesu li to navijači? Zubari i doktori biologije sa primanjima preko 5000 eura. Što oni razumiju od riječi kao nada, čast, strast. Ovi likovi su tužan rezultat sustava baziranog na ekonomiji. Oni kupuju adidasove krpice, majice na kojima su službene kuje:Figo, Vieri,Beckham itd.
Dok se ove klaunove prikazuje na tv i drugim medijima, naš trud nije vrijedan pažnje. Što novinari misle kad non-stop objavljuju njihove glupave sličicekakav nam to užitak donosi?Veliki masni tipovi sa smiješnim šeširom, debela žena obojenog lica. Glupi klaunovi sa maskama i perikama koji jedva čekaju da se lopta približi aut ili korner liniji da mogu mahati i biti vidjeni od obitelji na tv. Mešetarstvo je dotaklo svaku poru tog fenomena, nogometa, pogledajte nogometne lopte, postale su grozne, kao da su iz loših sf filmova sa vanzemaljcima. One su srebrne, brončane sa čudnim dizajnom kao da je sve na playstationu a ne na travnjaku.
FIFA UEFA što reći? Njihovo stalno prepiranje oko moći i preuzimanja prihoda. Njihovo zadnje umjetničko djelo:svjetski kup z klubove. Još jedno natjecanje za bogate klubove, grozan mehanizam za tiskanje medalja i novca. Kakvu čast, tradiciju ima klub kao Real Madrid? Kakva je spona izmedju galaksije i grada sa starogradskim utvrdama. Gdje je lokal patriotizam? Legende rodjene i odgojene u duhu tradicije, regije.Svi su oni spremni prodati svoju dušu za povećanje plaće sa 4 na 5 mil. Profesionalizam u nogometu danas znači samo jedno NOVAC.
Postoji organizirano djelovanje da se ultra pokret izuzme iz sporta. Visoke cijne, nemogućnost kupnje ulaznice, pogotovo na gostovanjima. Posebni zakoni pokriće za oduzimanje ljudskih prava. Ovo se odvija u suradnji sa medijima, koji je uvijek gladan incidenata. Fotografiranje i pričanje o stvarima za koje se ispostavi da su malene. Naravno velike priče uvijek su neispričane, dokaz njihovog profesionalizma. Ali ti službenici su totalno ludi. Ne shvaćaju da izuzimanjem pokreta organiziranih navijača iz sporta gube ikakvu kontrolu. Najbolji primjer je naravno svijet huligna.Englezi,Nizozemci,Nijemci i noviji Poljaci ili Rusi nemaju ništa sa samim sportom. Sukobljavaju se u poštenim tučama i ubijaju se. Bez policije, na izoliranim mjestima...Očito je da žele američki model u sprtu, u areni mir i hot dog,a vani oružane bande narko ovisnika i ludjaka. Naravno bilo bi previše tražiti gospodu da misle na duže staze, o socialnom aspektu o tome da zanemare glad za prihodima. Novac, koliko je god moguće, izuzeti što prije to bolje.
Da ne zaboravim o žestokom zlostavljanju organa reda. Zabrana gostovanja, zabarana baklji, zabrana 100% legalnih poruka.....
Osjećamo se kao dinosauri pregaženi izboličenim sustavom, jeli koga briga? Obilježeni smo kao kriminalci? Odjednom utihne eter mediji, nema pravde, nema zakona???
Pedofili, teroristi, serijske ubojice neka i dalje šetaju slobodno jer glavni problem su navijači!!

- 14:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

  studeni, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
seks,droga,rock,punk,oi,nogomet,huligani,politika je kurva,priče iz dubine želudca...
za muriju
A.C.A.B.