08.04.2006., subota

Škola

Tek sada sam primjetio da ovaj post iz ne znam kojeg razloga fali, pa ga evo sada:
U anketi rekoste da biste željeli čuti i nešto o čemu do sada nisam pisao... pa evo...
Ta škola... tako je iscrpljujuća... :(
Umara me tih 6 sati pasivnog sjedanja u klupi...
Od nas se traži da tamo izgubimo četvrtinu dana, dok tamo korisno provedemo maksimalno 3 sata.
I toliko predmeta... u gimnaziji od 14 - 19 predmeta. Pa to bi se stvarno trebalo srezati, kao i broj sati dnevno. Malo se popravilo sada kada imamo većinom dnevno blokove, ali prije kada smo imali 7 različitih sati, to je bio živi užas. Ali i ovako normalan čovjek ne može imati jednaku koncentraciju svih 6 sati. Imam sreću da ove godine imam razmjerno tolerantne profesore, pa nas ne ispituju i ne pišemo ispite kad zadnja dva školska sata. A ni ujutro lako, mislim buditi se u 7 (putnicima i u 6) nije najnormalnije. Pogotovo ne u zimi u mrkli mrak. Ljeti je još dobro jer bude vruće. Škola bi trebala trajati maksimalno 5 sati, s tim da imamo maksimalno 3 predmeta u danu. I tjelesni se ne bi trebao ocjenjivati.
A i na drugi način bi se trebalo predavati, zainteresirati učenike za rad, a ne da 90% razreda bulji u profesora i jedva čeka kraj sata.
Ne može to tako. Ta škola ubija! Nekad sam bio puno kreativniji, bolje sam se osjećao (imao sam manje sati). Što sada? Konstantno sam umoran, ne mogu sam od sebe biti kreativan, pa visim po cijele dane na tom kompjuteru. Da barem nešto korisno radim... a samo se igram... Gdje je nestalo ono veselje, koje je zamijenila ova patetika? GDJE? Želim tamo otići! Tamo gdje čovjek može biti veseo! Nemojte mi sada govoriti da tako treba živjeti na ovome svijetu i da će tako biti i kasnije!!! MOŽE I DRUGAČIJE!!! MORA DRUGAČIJE!!! Ako ne može odoh ja... Zašto živjeti na svijetu bez sreće!!! Mora postojati drugi način življenja, a ne ovo ropstvo!!! MORA!!! Poludit ću inače!!! Pitate se zašto se toliko mladih drogira puši i pije? Pa evo sam odgovor; ŠKOLA UNIŠTAVA VESELJE!!! I kao ćete ga onda naći sami? Teško u ovome društvu!!!
I ja moram još dvije i pol godine ovo trpjeti??? A onda još i faks.... Ako ne poludim onda se nadam da se neću pretvoriti u roba ove civilizacije.

Kako je sve ovo zbrkano....
Kad sam došao nabrijan od škole....
E, da; danas su u WC pušili travu... baš je škola mjesto "dobrog" odgoja djece....
Jebeš školu....
Vidimo se u nekom boljem raspoloženju.... :<

- 17:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

< travanj, 2006  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Moje maštarije i ideje o novom i boljem svijetu.
Kako do toga doći i slično.
O duhovnosti.
Ma nemam ni ja pojma.
Već ću o nečemu pisati.

AKO ŽELITE BOLJE RAZUMJETI OVAJ BLOG, ČITAJTE GA OD POČETKA.

e-mail
neomondo369@gmail.com


brojač

Koliko je ljudi posjetilo blog:

Free Web Counter

Koliko je puta blog posjećen:

Free Web Counter


anketa






zabava