Nemam nista sa tim

20.04.2006., četvrtak

Djeca kao prepreka vjecitom orgazmu

Nesto sam se raspravljao na forumu. Pa mi je zapelo za oko i generalno vec kako to ide po ovim velikim korporacijskim mjestima boravka tj. tamo gdje radimo.
- 07:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.04.2006., srijeda

nema mi sefova

headbangI mogao bih da pisem sta hocu i koliko hocu.

A nista mi ne pada na pamet. burninmad
- 04:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.04.2006., ponedjeljak

pusti ponovo Gipsy-ije za moju dusu

Za vikend sam naletio na neku kompilaciju Gipsy Kings-a.
Nisam is slusao pa ima desetak godina. Ali mi je to pokrenulo lavinu sjecanja.

Negdje pred novu godinu 1989 odnosno za docek nove 1989 ili 90, ne sjecam se vise. Isli smo docekati Novu u Dubrovnik kod nekog prijatelja koji je tamo studirao pa cemo se kao svi potrpati u taj podstanarski stancic i proslaviti.
I docek je krenuo onako kako treba, sa hranom, picem, djevojkama. I nas domacin je nam je u neka doba pustio na kazetofon neku jako dobru, kako on rece, muziku, dobio je od nekog mornara.

I gruhnuse, one gitare i spanski ritmovi i sve to nekako pjevljivo (laj lo laaaaa) i super.
Nama je se to svidjelo istog momenta i do nove godine i ranog jutra smo slusali gipsy-ije. Problem je bio sada kako presnimiti tu kazetu. Hajde ti sada nadzi gdje da kupis praznu kazetu u Dubrovniku Prvog Januara? Na kraju sam zrtvovao jednu kazetu Springsteena i presnimio sebi.

Kada smo dosli kuci nastavili smo da slusamo Gipsy-ije i ko je god dosao kod mene uvijek je se to okrenulo u festu i divili smo se onim skalama koje su ovi izvlacili na akusticnoj gitari. I bilo je to nesto super, nesto samo za moje drustvo, nesto egzoticno, nesto nepoznato....

Tri mjeseca poslije ti isti Gipsy-iji su trestali iz svakog kafica, auta, restorana, radio postaje, televizora. Nestalo je one egzoticnosti i specijalnosti, nestalo je do te mjere da su mi se ogadili. Nasa Pop i Folk estrada je uveliko pozajmljivala od njih pa je ono Laj loooo Laaaa postao skoro pa i folklorni uzvik.

Poslije su ih svakako uzeli ameri pod svoje i upropastili i ono malo specificnosti sto im je ostalo. Tako su im ubacivali orgulje, latino ritmove i gudace i ritam masine.

Ipak ona prva dva albuma su ono sto ih je izbacilo u svjetsku orbitu a meni ostaje osjecaj specijalnosti jer sam se odvaljivao na njih kada niko nije.

Eto desetak godina poslije, kada sam ih ponovo slusao sem tih sjecanja ostalo je ono prazno Laj looo laaa.



PS: Gipsy-iji su ponudili svoj materijal da snime plocu u PGPRTB i ovi su odbili jer nisu vidjeli nista vrijedno snimanja u njihovom materijalu.

- 04:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< travanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi