Dečko koji obečava

utorak, 24.03.2009.

Promenons-Nous dans les Bois (2000)

(r: Lionel Delplanque)

Photobucket

Promenons-Nous dans les Bois, odnosno Deep in the Woods, kako glasi internacionalni engleski naslov filma je gledljiv francuski stajliš horror, gotovo art film, ali dobar art film.
Priča počinje kada glumačka skupina ide na udaljeni dvorac duboko u šumi, da bi izvela svoju verziju predstave Crvenkapica za traumatiziranog sina bogataša vlasnika dvorca. Istovremeno policija traga za serijskim ubojicom i silovateljem mladih cura, koji se mota tu negdje u šumi oko dvorca. Glumačka skupina na kraju ostane prespavati noć u dvorcu, što se i ne pokaže kao pametna ideja jer se uskoro počnu dešavati čudne stvari...

Photobucket
Malo drugačija izvedba Crvenkapice

Napisao sam da je film gotovo art jer je po meni samo u osnovi horror, ima spor tempo i bajkovitu dreamlike atmosferu, dok je sama priča u osnovi tipičan slasher s maskiranim ubojicom koji može biti bilo tko od likova, no opet za razliku od tipičnih horrora ovdje su se također autori zajebavali s pravilima žanra pa je otkrivanje ubojice poprilično iznenađenje. Ima tu i elemenata werewolf žanra, mada je u pitanju samo kostim vuka. A sam kraj je totalno sjeban, kao da ga je prepravljao David Lynch, čiji je uticaj vidljiv i u nekim scenama prije.
Još jedan plus je i izbor glavnih glumica i njihovo razgolićenje. Film odlično kombinira erotičnost i mističnost te stvara odličnu atmosferu...

Photobucket

Photobucket
Ljepotica i zver.

Uglavnom svakako ga vrijedi pogledati, definitivno je bolji od hrpe smeća što se prodaje pod horror. No naravno da će razočarati one koji očekuju slasher ili one kojima je još uvijek najbolji horror Noć vještica ili Petak 13i.


Ocjena: 6,5/10



- 21:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker