Dečko koji obečava

ponedjeljak, 02.03.2009.

Ils (2006)

(r: David Moreau i Xavier Palud; engl. naslov: Them)

Photobucket
Drijem pred tvom..

Konačno da konačno pogledam ovaj hvaljeni francuski survival horror. Film je temeljen na stvarnim događajima, koji iako zvuče strašno ("Nisu se htjeli igrati s nama!"), ne iznenađuju me previše, no neću u detalje, ako netko još nije pogledao film.

Photobucket
Zatišje pred buru... Iako bi mi bolje sjela scena pod tušem....

Dakle mladi par živi u nekakvoj staroj velikoj kuću u sred šume negdje u Rumunjskoj, ženska predaje francuski jezik u školi, a tip je nekakav pisac s manjkom inspiracije. Jedne noći probudi ih nekakava buka ispred kuće, i onda kreće akcija. Na sam uvod se troši vrlo malo iovako kratke minutaže filma - jedva nekih 70 minuta! - fokus je na atmosferi i stvaranju napetosti, što redateljskom dvojcu većim dijelom i uspjeva: kamera iz ruke, dokukadrovi, krupni kadrovi lica likova da se prikaže što manje okoline, ne prikazivanje uljeza...
Gluma glavnih glumaca (Olivia Bonamy i Michaël Cohen) je odlična, pogotovu za horror standarde, likovi izgledaju živo i uvjerljivo, mada se kako rekoh i nije previše išlo u karakterizaciju.

Photobucket

Uglavnom, dakle, nešto slično prošlogodišnjem The Strangers (2008), samo puno bolje. Ipak film nije savršen i muče ga standardne boljke survival horrora, a najgore su reakcije likova, ok, znam da u stresnim situacijama ne možeš ostati hladne glave, ali ipak...
Još jedan minus mi je što nema krvavih scena, iako film u Americi ima oznaku "R" ("Rated R for some violence and terror."; op. u.).

Dakle, svakako pogledati, vrijedi na njega izgubiti sat i deset minuta.

Ocjena: 6,5/10




- 21:12 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker