Dečko koji obečava

nedjelja, 16.11.2008.

Eden Lake (2008)

(r: James Watkins)

Image Hosted by ImageShack.us
Meni samo jezero i ne izgleda baš "to die for" al ajd..

Sama priča filma nije nešto posebno originalno: sve počinje kada mladi zaljubljeni par odluči provesti romantični vikend pokraj jezera iz naslova, na putu do njega otkriju da je jezero zatvoreno i da je tu građevinsko mjesto. Ipak prolaze pokraj znakova upozorenja i odlaze na obalu predivnog jezera, ipak neće dugo uživati u prirodnim ljepotama jer tu je i grupa iritantnih glasnih klinaca. Imali su izbor: pokupiti stvari i otići ili se zakačiti s klincima kojima je već pomalo dosadilo mučiti samo male krznene životinje...

Image Hosted by ImageShack.us
Trebo je podijelit par šamara..

Redatelj, James Watkins je očito veliki fan grindhouse eksploatacijskih ekstrema poput Last House On The Left ili njemu posebno dragog I Spit On Your Grave, što ni sam ne skriva, u jednom interviju je izjavio da mu je sa Eden Lake i bio cilj napraviti modernu verziju spomenutih klasika žanra.

Image Hosted by ImageShack.us
Odreži, nareži, zareži, JE!

Image Hosted by ImageShack.us
Kojim putem krenutiii..?

Nekako mi se čini da nije bio siguran koliko će ostati u pravilima žanra a koliko će ići na realizam, jer su me neke scene iživcirale svojom nelogičnošću, kao i neke reakcije likova tipične za reakcije likova u spomenutom žanru, no ovo je ipak jedan od najboljih horrora ove godine. Neke scene su stvarno bile gadne za gledati, a i redatelj je uspio u svojoj namjeri, uspio je i mene isprovocirati i izazvati bijes prema nasilnim klincima. Ne sjećam se kada mi je zadnji put neki film izazavao tako jake reakcije! Ovo je unatoč pokojoj mani stvarno jako dobar film!


Ocjena: 7,5/10 (P.S.: I kraj je jebeno dobar!)

Image Hosted by ImageShack.us
Šta bi modni mačak rekao na ovo?!

BONUS:
Dobra vijest je i da James Watkins, redatelj ovog filma radi i na nastavku jednog od najboljih horrora ikada - The Descent. Film se jednostavno zove The Descent: Part 2 i u postprodukciji je, te vjerovatno izlazi početkom iduće godine.



- 21:31 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker