Dečko koji obečava

nedjelja, 12.10.2008.

The Midnight Meat Train (2008)

(r: Ryuhei Kitamura)

Image Hosted by ImageShack.us
It`s HAMMER TIME!

E baš mi je nešto ovako trebalo!
Nisam još uspio pogledati nijedan Kitamurin film, mada svakako planiram Versus (2000/II) i Azumi (2003), a i Alive (2002/I) mi se čini zanimljiv. Uglavnom, nisam znao kakav je redatelj i da li će dobro na film prenijeti Clive Barkerovu opsesiju mesom i mrcvarenjem istoga. Nije me razočarao. Odlična režija, ne moram ni spominjati da nema drkanja s kamerom, a ima čak i par odličnih akcijskih scena, ma pravi užitak za oči.

Image Hosted by ImageShack.us
Bijelo meso... Me like!:-)

Scene ubijanja su odlično napravljene, kao live manga! Vinnie Jones je odličan kao i uvijek, odličan izbor. U biti jedini problem filma mi je casting ostalih uloga. Glavni glumac, Bradley Cooper, je iritantan i definitivno je jedan od onih tv glumaca koji jednostavno moraju ostati na malim ekranima, ako i tamo.

Image Hosted by ImageShack.us

Kako je nevjerovatno neuvjerljiva scena kada tri tipa na stepenicama podzemne pokušavaju silovati neku curu, jedan lik ima i fakin nož, svi izgledaju kao gangsta reperi, a ovaj lik vikne: "Hej!" i ovi je puste!? Alias mu je vjerovatno vrhunac karijere. Isto vrijedi i za Leslie Bibb, mada je njezin lik i lošije napisan, odnosno vjerovatno su joj jedine smjernice bile - ti si slijepo zaljubljena u glavnog lika i nećeš ga ostaviti ma šta on napravio.

Image Hosted by ImageShack.us
Odjedom Susan kao pohotna umjetnica koja se pali na fotografije nasilja? Što bi reko Axel Foley: he-he-he...

Ali dobro sad da ne davim s time, ionako ovo i nije inteligentna drama o ljudskim odnosima ovo je zabavna priča o ljudskom mesu. Koje visi na kukama. U vlaku.

Image Hosted by ImageShack.us
Nemoj glavu gu-bi-ti!

Zaključak
The Midnight Meat Train je jedna luda vožnja!:-)

Ocjena: 7,5/10 (da je barem fokus više prebačen na lika Vinnie Jonesa!)




- 21:57 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker