Dečko koji obečava

četvrtak, 23.10.2008.

Hard Candy (2005)

(r: David Slade)

Image Hosted by ImageShack.us

Rijetko su filmovi koji uspiju održati napetost iako se cijela radnja događa u jednoj kući i uključuje samo dva lika. David Slade je sa Hard Candy napravio fenomenalan posao. Režija je odlična a lošije su snimljene jedino rijetke "akcijske" scene, zato mi je nevjerovatno da su baš njega izabrali da režira 30 Days of Night (2007), akcijski horror s vampirima na Aljasci koji izgledaju kao ruski mafijaši, al ajd.

Image Hosted by ImageShack.us
Spot a pedophile for 100 $!

Uglavnom, Hard Candy je jedan od najboljih home invasion filmova, jedan od najboljih filmova o pedofiliji, rame uz rame s Happiness (1998) i Mysterious Skin (2004). Ellen Page (Juno (2007)) i Patrick Wilson (Little Children (2006)) su odlično odradili svoje uloge. Film ima atmosferu, napetost koja traje do samog kraja. Ok, neki twistovi su možda očekivani i ne tako iznenađujući ali svejedno film od početka do kraja ne gubi nit. Sviđa mi se što dosta toga sam gledatelj mora povezati. Filmu u biti nemam što prigovoriti osim možda malo navučenog kraja, mislim neću sada iću u detalje ali mislim da nema šanse da bi lik onako završio, no opet, nikad ne znaš...

Uglavnom Hard Candy je vrlo zanimljiv film kojeg svakako treba pogledati. To je jedan od onih filmova koji se mogu pogledati samo jednom, jer se priča polako otkriva kako se film bliži kraju, nije nešto posebno kompleksna, tako da kad film konačno završi teško da bi itko imao volje ili potrebe da ga pogleda još jednom.

Ocjena: 7,5/10


- 21:56 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker