Dečko koji obečava

nedjelja, 24.08.2008.

Broken (2006/III)

(r: Simon Boyes i Adam Mason)

Image Hosted by ImageShack.us

Kakve ideje! Film je navodno temeljen na istinitim događajima, ali isto tako i očito inspiriran Saw serijalom. Priča se satoji od manijaka koji u šumi i oko nje otima mlade cure, koje potom moraju broći njegov sadistički test preživljavanja, a ako se pokažu sposobne, on ih uzme kao svoje robinje. Sadizam je ovdje na visokom nivou tako da se testiranje cura sastoji od toga da im lik ugura žilet u rupu koju im prosječe na stomaku i zašije. Zatim ih stavi u sanduk i ostavi taku u šumi da se same izvuku, nakon toga iz objesi na drvo te one moraju granom ponovno otvoriti ranu na stomaku, izvaditi žilet i prerezati konopac koji ih guši, a sve to dok stoje na nestabilnom osloncu koji ako pukne ostanu obješene! Te scene su fenomenalno odrađene, gore je odličan, ispadaju crijeva, mljeckavi zvukovi, sve kako treba, glumice dobro glume agoniju, dobra izmjena kadrova, nema drkanja s kamerom... sve je kako treba, ali problem je što osim toga film nema ništa za ponuditi. Tako da izgleda kao demo nekog studija za specijalne efekte!

Image Hosted by ImageShack.us
Bad boy

Osnovna priča je dobra, mislim sasvim dovoljna, ali trebalo ju je malo razraditi. Izbor glumca koji glumi sadistu je nevjerovatno loš, lik izgleda kao jebeni propali Modni Mačak a ne stručnjak za preživljavanje u šumi i manijakalni ubojica. Ni redatelj se nije dobro snašao u tim scenama, jednostavno ne uspjeva pogoditi prave kadrove, čak i sama šuma izgleda lažno, mada nije! Nije uspio stvoriti napetu atmosferu, a kako se u biti skoro ništa ne dešava i sve se vrti oko 2 a kasnije 3 lika koji jedva da komuniciraju to lagano prelazi u dosadu, tako da mi se činilo da film traje više od 2 sata.

Image Hosted by ImageShack.us
Leš

Šteta bilo je tu nešto, da su barem scenaristi odlučili angažirati pravog redatelja, a ne išli sami režirati sve bi drugačije ispalo.

Ocjena: 4/10 (nekoliko bodova zbog ultra nasilja, ako ništa zbog tih scena vrijedi pogledati film!)



- 22:06 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker