Dečko koji obečava

subota, 09.08.2008.

Wrong Turn 2: Dead End (2007) (V)

(r: Joe Lynch)

Evo nakon Condemned, pogledao sam i drugi noviji film koji osnovnu priču posuđuje iz kultnog Batle Royala.

Image Hosted by ImageShack.us

Wrong Turn, prvi dio mi je bio ugodno iznenađenje i jedan od najboljih novijih horrora, baš mi je onako fino sjeo. Drugi dio, da pričom ne bi bio identičan prvome - deformirani kanibali sadiste ubijaju mlade i bogate koji slučajno zalutaju u njihov dio šume - ima i "posvetu" već spomenutom Fukasakijevom Batle Royalu. Dakle, ovaj put ljudi koji najebu nisu tu slučajno, nego su tu da bi pobjedili u zgodno zamišljenom reality showu sličnom Survivalu.
Greška producenata je naravno što su izabrali baš šumu nastanjenu frikovima željnim ljudetine... no brzo će da plate cijenu..

Image Hosted by ImageShack.us

Naslov tako i nema baš smisla, ali nema veze. Ima dosta dobrih krvavih scena, npr: sjekira u glavu djevojci u trku, raznošenje ljudskog tijela dinamitom na strijeli, pravljenje polutki od zgodne plavuše, hranjenje žrtve gulašom od njezina suigrača, strijela u glavu, višestruki ubodi nožem te još dosta toga da sad ne nabrajam..;-)

Image Hosted by ImageShack.us

Glumci su također ok, a Henry Rollins je odličan po običaju.
Radnja i tempo filma su dobro pogođeni, mada ima pokoja scena koja je viška, akoje već trebalo popuniti minutažu mogli su ubaciti još koju sisu (prikazan ukupno jedan par!). Jedina zamjerka mi je redatelj, nekako mi se čini da je on najodgovorniji što većina scena ne igleda uvjerljivo unatoč odličnim maskama i film nema atmosfere, gledamo scenu za scenom, zabavno je, da, ali opet fali tu "ono nešto" da nas uvuče potpuno. A to nije baš mala zamjerka.

Zaključak:
Moram opet povuči usporedbu s The Condemned zbog slične priče, zanimljivo je da svaki od ova dva filma ima različite mane i kad bi ih se nekako uspjelo sklepati u jedan mislim da bi to bio jedan od najboljih novijih horrora. Ne ozbiljno. Ovdje nema patetike i patriotizma što je tamo jako smetalo, nema moraliziranja, a opet Condemned je imao malo bolju atmosferu. S druge strane Wrong Turn 2 ima i nešto dobrog humora. A i fora mi je što glavni autor reality showa nosi majcu na kojoj piše "Batle Royale".:-)

Eto, dakle još jedan od zabavnijih novih horrora koji bi svakako trebali pogledati.

Ocjena: 6,5/10



- 21:56 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker