Dečko koji obečava

četvrtak, 14.08.2008.

The Woods (2006)

(r: Lucky McKee)

Image Hosted by ImageShack.us

Pravo je osvježenje u moru modernih horrora koji su 99% slasheri vidjeti i jedan ovako lijepi atmosferični psihološki horror.

Image Hosted by ImageShack.us
Legenda

O priči ne bi puno da ne pokvarim užitak. Uglavnom curu koja je pokušala zapaliti kuću roditelji odluče smjestiti u jednu cijenjenu školu na osami - u šumi punoj drveća... a drveće gori, zar ne? Uglavnom ubrzo djevojka počne svaćati da nešto nije u redu sa školom, a i šuma koja je okružuje je čudna, uskoro počne čuti i glasove koji joj govore "Oslobodi nas..."

Iako u filmu glumi i legenda Bruce Campbell, film nije nimalo trashy niti cilja na fanove Evil Deada - mada ima par scena koje podsječaju na taj kultni horror (vrlo elastične grane drveća...).

Image Hosted by ImageShack.us

Atmosfera u filmu je odlična, čemu možda i najviše doprinosi odlična glazba. Gluma je dobra i likovi su uvjerljivi. Jedina mi je zamjerka "akcijski" kraj, to totalno uništava atmosferu filma. Šteta. Ipak, film je definitivno vrijedan gledanja, čak i onima koji nisu horror fanovi, jer nema nelogičnosti niti previše krvi.

Ocjena: 6,5/10


Inače, redatelj, za kojeg sumljam da mu je Lucky McKee pravo ime, je redatelj i odličnog May (2002).




- 21:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker