Dečko koji obečava

utorak, 30.10.2007.

Masters Of Horror: Jenifer (2005)

(r: Dario Argento)

tip sa satarom
Šta ima?!

Konačno jedna dobra epizoda!
Jebote, od Argenta bi možda i zadnjeg očekivao jednu od vjerovatno najboljih epizoda prve sezone! Nisam neki njegov fan, i njegovi filmovi mi u biti i nisu ništa posebno, mada par najpoznatijih imaju ipak "ono nešto" i jako su zanimljivi vizualno. Jennifer je potpuno drugačije režiran, ipak odlično i Argento uspjeva stvoriti atmosferu koja je erotična i jeziva gotovo istovremeno. Stvarno jebeno dobro, te bi mirne duše ovu epizodu stavio kao jedan od najboljih horrora ikada.

guzi pa reži
Ajde names(t)ise pile moje malo

A o čemu se tu radi?
Policajac dok je na lunch breaku vidi tipa koji vuče zavezanu žensku, prati ga i u zadnji ga tren spriječi da ženskoj satarom odrubi glavu! Tip je stalno govorio "pusti me da je ubijem! ti ne znaš šta je ona!" a potom je pao pokošen metkom policajca. Koji će uskoro malo bolje upoznati Jennifer....
Ne želim vam previše otkrivati nego samo da vas upozorim da je ovo jedna od krvavijih.

ode maca
Kakva fleksibilnost udova!

Film je odličan do samog kraja, puno je truda uloženo, ima dosta sitnih detalja i redatelj se nije bojao prikazati scene seksa i one krvave. Jedino nisam bio zadovoljan samim krajem, koji je tako predvidljiv i rekao bih tipičan. Ipak nije katastrofalan.

cicike
Cicike

Uživajte!:-)

Ocjena: 9/10




- 23:01 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 29.10.2007.

Masters Of Horror: Dance of the Dead (2005)

(r: Tobe Hooper)

burn
Gore ne može

Ideja serije je bila odlična. Okupiti najpoznatije redatelje horrora i svakome dati (gotovo) slobodne ruke da napravi jednostanu epizodu. Problem je jedino što većina epizoda izgleda stilski poprilično slično. Kao da je riječ o istom redatelju. Rijetko koji "velikan" je uspio ostaviti "trag".

Priča ove epizode dobro počinje, ideja o nekakvom postapokaliptičnom svijetu nije ništa novo, ali je meni uvijek draga, ipak kasnije se priča ne razvija i stoji na mjestu. U biti vrti se oko neke rupe u kojoj mrtvi "plešu" debilan i dosadan ples dok su svi gledaju u ekstazi. Ima i neka ljubavna priča ali ni ona ne krene nigdje i onda epizoda završi s još jednim plesom mrtvih. Mrtvo.

Čini se da je redatelj samo htio prikazati što više scena kako polugole žene muče električnim palicama. Što je ok, ali nekako nije dovoljno da ispuni sat vremena. A i ono "drkanje" s kadrovima i svjetlima je jebeno iritantno.

vruće usne
Pušačica

Inače, Billy Corgan (Smashing Pumpkins i Zwan) je napravio dobar posao s glazbenom podlogom.

Ocjena: 4/10 (ekstra bodovi zbog sisa i scene kada mladi motoristi vade krv penzićima)



- 22:48 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 28.10.2007.

Masters Of Horror: Homecoming (2005)

(r: Joe Dante)

vojak
Oni se ponekad vraćaju... iz IRAKA!

Priča ove epizode zvuči kao dobar vic. Vojnici koji su umrli u Iraku ustaju iz svojih jeftinih metalnih vojnih sanduka i postaju vjerovatno najsamosvjesniji zombiji ikada prikazani na ekranu - naime idu glasovati protiv Predsjednika!
Problem je samo što je vic loše ispričan.
A i predug je.

Kritika američke vanjske politike je svakako aktualna i zadnjih godina sigurno dobro prolazi, ali kritika sama po sebi nije dovoljna da bi zadržala gledatelja zainteresiranim - mislim da izvan Amerike nema nikoga tko misli da je Bush normalan a ovakava jeftina i što je najgore mlaka kritika je svakako besmislena.

Image posveta
Očekivana posveta

Ocjena: 3/10


- 21:52 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 27.10.2007.

Masters Of Horror: Incident on and Off a Mountain Road (2005)

(r: Don Coscarelli)

Planirao sam ovaj serijal pogledati cijeli a onda redom posložiti i objaviti recenzije, prije svake napisati nešto kratko o redatelju epizode, ali već me prva epizoda poprilično razočarala: standardni slasher-deformirani hillbilly muči i ubija svakog tko zaluta u "njegovu šumu"+malo romantike (romantični slasher?! brrr).
Ok, ima par dobrih scena i fora, ali očekivao sam puno bolje otvaranje. Nakon nje sam s neta skinuo popis svih epizoda i onda počeo birati po redateljima i ocjenama...

U nastavku slijede recenzije epizoda koje sam pogledao u zadnjih pola godine. A za neke mi se nije dalo ni pisati recenzije koliko su glupe, no idemo redom...

Za prvu epizodu dakle:
Ocjena: 4/10 (bad guy je ok, i par scena mučenja, fora je dodatni manijak u flashbackovima!:-)



Don Coscarelli je inače poznat po kultnom Phantasm (1979) koji se meni baš i nije dojmio, ali snimio je i odlični Bubba Ho-tep (2002) koji je meni bio fenomenalan, te The Beastmaster (1982) koji mi je ostao u dragom sjećanju iz djetinjstva.. mada bi ga morao ponovno pogledati da vidim kako danas izgleda.



- 20:10 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 25.10.2007.

Kultura

Slika: Čovjek sa sjekirom

Izložba svinjskih papaka


Slikar Stanislav Prebjeg, nekada srpski danas hrvatski slikar


Knjiga:
Tajne sarme - mlada kuharica restorana "Bosna" u Puli napisala je ovu odličnu knjigu koja je mješavina kuharice i krimića s elementima satire. Uz knjigu dolazi i list kiselog kupusa kojeg možete naći na poleđini knjige.

Ukusno. I napeto.



Knjiga:
Palac gore!
Kratak izvadak: "Imao sam oko 9 godina kada sam si prvi puta gurnuo prst u šupak. Malo je boljelo, ali me iznenadilo koliko je bilo ugodno."



- 21:07 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 23.10.2007.

House II: The Second Story (1987)

(r: Ethan Wiley)

kauboj Mile

Prvi je bio dobar, ono, na zanimljiv način je iskoristio priču uklete kuće, ubacivši u prežvakani koncept dosta (i to dobrog) humora. Drugi dio je, očito ako ovako počinjem recenziju, nešto drugačije.
Odnosno potpuni promašaj.

Nastavci su uništili horror žanr.

House II je još jedan od glupavih nastavaka. Priča i scenarij su toliko glupi da je to neviđeno.
Gluma? Jadna isprika za istu.
U biti ništa mi u ovom filmu nema posebno zanimljivo i par puta sam morao posegnuti za fast foward tipkom.

Ima li išta pozitivno?
Pa, ima jedna scena u džungli kada dva glavna aktera moraju vratiti lubanju od steroidima nakljukanog barbara i način na koji je barbar najebo i scena kada dođe "električar i avanturist", u biti jedini dobar glumac (to je onaj priglupi poštar iz "Kafića uzdravlje"), on me je malo trgnuo iz drijemeža.

Pica na stolu

Zaključak: Šteta, uz malo truda mogao je ovo biti dobar film, osnovna ideja je mogla biti puno bolje iskorištena.

Navodno je treći dio dobar.
Vidićemo...


Ocjena: 2/10



- 21:16 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 20.10.2007.

Majnd d sajnd!

http://www.engrish.com

Ako ćete na wc pripazite se na koja vrata...

:-))


(from: http://www.engrish.com)


- 19:00 - Komentari (5) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.10.2007.

Moda

Florijan Grubomili, naš poznati modni kreator uskoro konačno očekuje dijete sa svojom dugogodišnja transvestitskom ljubavnicom Ivom Krutić, koja je rođena i krštena na ime Ivan.
Florijan je poznat po kreiranju haljina iz kojih lako ispadaju grudi, koje su jako popularne među našim zvijezdama u usponu i malo starijim posrnulim zvijezdama koje misle da još imaju nešto za pokazati.



- 16:18 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 16.10.2007.

Death Proof (2007)

(r: Quentin Tarantino)

seksi nogice
Ovo ja zovem početnom scenom.. Malo feet fetisha... Yeah BABY!

Kako sam napisao u prošloj recenziji Dead Proof sam pogledao prije Planet Terrora, nisam čitao recenzije prije gledanja, pa nisam znao ni najmanji djelić radnje... a tako je i najbolje.

vedri kadrovi

Odmah da kažem - ovo je fenomenalan film! Puno mi je bolji od Planet Terrora. Ima odličnu atmosferu i puno onih "tarantinovskih fora", od režije do dijaloga. Soundtrack oba filma sam nabavio dosta ranije, ali nijedan nisam mogao preslušati cijeli - pomislio sam: Tarantino je konačno prolupao! Ali nije! Te iste pjesme nekim čudom u filmu odlično zvuče i predivno su uklopljene - dobri stari Tarantino!:-) Toliko dobro da sam nakon filma opet bacio soundtrack na hard, ali i ponovno odustao.

pila
Auto

Ovdje mi nekako bolje sjedaju čak i "dlake na ekranu" i ostali naknadno dodani efekti s ciljem da poružne originalno savršenu fotografiju.

ples
Mešaj mala. Iako se nije nimalo ogolila ples je bio zanimljiv!

Zaključak
Jedan od najboljih filmova ove godine.
Početak malo uspavljujuć, ali onda fenomenalna promjena brzine radnje a tek luda završna jurnjava i kraj! Nevjerovatno, stvarno dugo nisam uživao u nekom filmu, a ne sjećam se kada sam zadnji put vidio dobru jurnjavu autima...

Obavezno pogledati.

Ocjena: 9,5/10

Grindhouse je u američkim kinima propao, jedva da je zaradio pola uloženih 50 mil. $, ali drago mi je da to nije previše pogodilo Tarantina koji okolo priča o Grindhousu 2 i svom segmentu: old schoool kung fu filmu na mandarinskom i titlovima + verzija s lošim engleskim dubom! Jedva čekam!:-)



- 23:57 - Komentari (4) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.10.2007.

Planet Terror (2007)

(r: Robert Rodriguez)

dekolte
Zbog ovakvih scena moraš voljeti explotation filmove...

Možda imam problema sa vidom, ali ja ovdje nisam vidio ništa toliko fenomenalno ili iznenađujuće dobro da bi ovaj film mogao prozvati remek djelom!

krv

Već sam bio pogledao Dead Prof (o njem kasnije!) a u međuvremenu sam pročitao recenziju oba na Žutom titlu, čitajući taj osvrt nisam mogao dočekati da konačno pogledam taj Planet Terror, to ČUDO.

pica puca
Ko li povlači okidač??

Na kraju sam ostao ravnodušan većinu filma. Je fora su efekti preko originalne fotografije i režija, ono pucanje vrpce i najbolja fora u filmu: "Beskoristan, kao kurac na Papi."!!:-), ali većina ostalog nije ništa posebno, niti puno bolja od sličnih scena u hrpi novijih boljih horrora. Sve je nekako natrpano na jednu hrpu bez nekog posebnog smisla i nakon nekog vremena je jednostavno previše - ali ne u pozitivnom smislu!

ubi me!

Jebiga filmu fali "ono nešto", nije me uspio prikovati za fotelju. Ne, nije loš, daleko od toga zabavan je, jedan od boljih novijih trashy horroraca, ali ništa bolji od jednog Slithera, ili Feasta na kojeg me nekako najviše podsjeća.

ubodi me!
Ok, i fora s inekcijama je ok.

Ocjena: 7/10 (bod za trud)


- 23:56 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 13.10.2007.

The Texas Chainsaw Massacre 2 (1986)

(r: Tobe Hooper)

Suvarak
Još je i dobro prošao - mogli su mu guliti kožu na živo!

Ovaj film sam gledao davno, i u sjećanju mi je ostala samo glavna glumica koja je nosila kožu nečijeg lica preko svog. Samo to. I evo konačno sam ga pogledao ponovno...

Početak nije baš obećavao, ali sam se na kraju ipak dobro zabavio.

Film je odličan trash.
Legenda Dennis Hopper ovdje izgleda kao da je na tripu, glavna glumica je očajna, ali upravo na onaj pravi način:-) Likovi koji glume obitelj s kanibalističkim sklonostima su zakon! Pogotovu se potrudio glumac koji glumi tipa s metalnom pločicom na glavi. Scena kad ga prvi put vidimo na radio postaji i kad krene s onim češanjem s metalnom vješalicom je jebeni zakon!

Ja i moja motorka
Ples s motornom pilom...

Šta se još nudi?
Paa... osim odličnih onelinera (npr. otac kanibalističke obitelji dobije motorkom po mudima, malo kasnije to komentira otprilike ovako: "Pa barem me je riješio hemića" - hemići=hemoroidi odmila:-), tu imamo futrole za motorke da ih se može potegnuti kao pištolje, impresivan dvoboj motornim pilama, peting motornom pilom (da, u ovom filmu ima PUNO motornih pila!:-), jelo koje pobjedi na lokalnom "gurmanskom" natjecanju je od ljudetine, tipa koji tek pola sata nakon što mu skinu kožu s lica, skalp i još par dijelova kože s tijela - oživi! - ali onda umre čim oslobodi glavnu junakinju...

Motorka gladi vruču pičku
Peting motorkom...

Nastavak je čak nadmašio original i svakako ga vrijedi pogledati.
Uživajte.

Ocjena: 7,5/10



- 22:32 - Komentari (4) - Isprintaj - #

petak, 12.10.2007.

Mašina za samoubojstvo

Bojite se da ćete se predomisliti u ključnom trenutku?
Vaša obitelj ne vjeruje da mislite ozbiljno?
Ne očajavajte!
Vašim brigama došao je kraj
jer tu je:
RELESAER 2000!

Dokažite vašim najmilijima da mislite ozbiljno!
Naručite još danas!

RELESAER 2000!
Jednostavan je za sastavljanje i korištenje!

RELESAER 2000 nudi vam preko 25 razrađenih načina samoubojstva, uključujuči tu i ugriz kraljevske kobre (kobra se naručuje posebno!), glasnim čitanjem djela Ivana Aralice (audio kazeta se naručuje posebno!), te vrlo popularnim raznošenjem ručnom bombom (ako naručite do kraja mjeseca bombu dobijete gratis!) te mnogim drugima.

I to nije sve!
Ako naručite danas uz RELESAER 2000 dobijete i ilustrirani priručnik "Kako se lijepo ubiti".
Naručite još danas!



- 19:39 - Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 10.10.2007.

Samoubice će bit strogo kažnjeni


http://www.engrish.com

- 19:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 08.10.2007.

Broken Flowers (2005)

(r: Jim Jarmusch)

Bill Muray u trenerki
Osjećam se haj, mozak baj baj...

Jarmush je odličan redatelj, jedan od mojih omiljenih. Volim ga jer su njegovi filmovi tako ... pa jednostavno laki za gledanje.

Broken Flowers je navodno smislio i napisao u tjedan dana. To me i ne čudi. Priča i nije nešto komplicirana, ali je tako jebeno divno snimljena. Navodno filma i ne bi bilo da Bill Muray nije pristao glumiti glavnu ulogu, jer je Jarmush ulogu pisao "imajući njega na umu". To me isto ne čudi, jer Muray i nosi ovaj film i teško bi ga bilo zamisliti bez njega (to je kao da je Stalone glumio Terminatora!:-).

Film je dakle, odličan, ima dosta "inteligentnog" humora, atmosferu i radnju koja se čini predvidljiva ali nikad dosadna. Užitak za oči. Pogledajte samo ovaj dragulj dolje!:-)

fina koka tek orutavila
Sjećate se Invazije? ... Mmm, slatka mala Kira ...

Pametnom dosta.

Ocjena: 9/10




- 21:26 - Komentari (3) - Isprintaj - #

petak, 05.10.2007.

House (1986)

(r: Steve Miner)

House party

Ah, davno je to bilo kada sam prvi puta pogledao "Kuću".
U sjećanju mi je ostao sam krupni marinac u stanju raspadanja i vijetnamska džungla umjesto dvorišnog travnjaka uklete kuće.

Image Hosted by ImageShack.us
Lega iz vojske

Znam i da je bilo i gomila nastavaka, kako to obično biva ali nijednog se ne sječam.

woha
Nešto je u kući

Kako danas "izgleda" Kuća?
Odlično! Ili barem prvi dio filma! Glumci su odlični, ima dosta humora, malo napetosti, priča se polako otkriva, a izbor glazbe je zakon!
Završnica je nekako spetljano napravljena (atmosfera filma opada od onog trenutka kad glavni lik nađe sina) i to definitivno upropaštava ukupni dojam filma, mada mi je sam kraj ok. Je, je sve se nekako baš poklopilo ali nema veze, dobro se uklapa u film.

Image Hosted by ImageShack.us
Riba izgleda baš uvjeriljivo:-)

Sve u svemu House je odlična zabava za ekipno gledanje ili barem u dvoje.


Ocjena: 7/10




- 22:48 - Komentari (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.10.2007.

Koliko su Kinezi ispred nas

http://www.engrish.com


- 19:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.10.2007.

Diskoteka Rasplesano Janje

Bila je to luda noć pred nama. Znao sam to već u sam sumrak kada je Votka iz gepeka svog Fijat Una počeo vaditi gajbe piva.
- Ajmo pičke, šokačke škrte! - dreknio je, Votka već u vidno pripitom stanju te nadodao istovremeno zubima otvarajući jednu bocu - Danas ja častim, jebo vas ja šokce škrte! Da vas jebo. - dodao je još i ispljunio čep. Mi smo se zgledali. Kako nitko od nas nije bio šokac, fala kurcu svetom, nismo si njegovu dernjavu primili srcu, a i pivo je zamirišalo.
- Jel ladno? - vikne Ladni, s očitom namjerom da podjebe Votku.
- Ladnije od mame tvojeAHAHAHAH! - Votka uzvraća udarac bolje od Imperije!
Mi svi u smijeh osim Ladnog, i brata mu Ljutog, koji se premišlja da li da izvadi leptira iz džepa. Ja mu stavljam ruku na rame i guram ga s komentarom:
- Ajde, Ljuti primi jednu gajbu jebogati. -
Uzeli smo svaki po jednu gajbu, odnosno svi osim Lepinje koji se opet žalio na trn u peti. Gori je od jebenog Ahileja s tom petom. Da ga jebla ona...
Bili smo kod mene na vikendici, malo van sela. Što je dobro jer je neljudsko režanje znalo plašiti starije žitelje našeg malog mista. Na kraju se proneo glas da su se u Slavoniji ponovno pojavili mrki medvjedi. Votka bi se uvijek smijao na te glasine jer znao je da je baš njegov krik uvijek najstrašniji. Rikali smo tako neko vrijeme dok nam nije dopizdilo ili dok se nije čuo pucanj iz lovačke puške sad nisam više siguran.
- Aaaa! - kriknuo je Votka, ali ne iz sveg glasa - večeras ima da JEBEEEM! - ovo zadnje je ipak dreknuo iz sveg glasa. Na to smo se mi ostali malo zamislili, ali smo malo odahnuli kada je Votka počeo da skakuće u krug i da pjeva svima nam znani hit: "Daj mi mala ajde nema kod mene `neću´ bolje meni nego gurat svijeću". Svi smo mu se pridružili na refrenu.
- To te ja pitam. - Ljuti će ozarena lica.
- Di ćemo večeras? - pitam ja.
- Idemo u disko... - Ladni počne.
- ...biće skliskoooo! - a Votka dovrši.
- To te ja pitam. - Ljuti će ozarena lica.
- Kolko još imamo piva? - pitam ja.
- 17 boca osim ovih što imate u ruci. - javi se netko iz mraka. Prvo pomislim da je moj pokojni stari ali onda neki daleki odbljesak obasja Lepinjino lice.
- Jebote Lepinja koji kurac radiš tamo u mraku? -
- Drka! - vikne Votka.
- Jebaču ti maaj-ku ako primjetim šta na košulji! -vikne mu Ljuti.
- Jebite se pederi jedni. Rekli ste da će biti i neke pičke. Ja đabe obuko novu potkošulju. - Lepinja će a mi u smijeh.
- A krv ti jebem, de nemoj Lepinja više, kruva ti! I ovako jedva zadržavam ovo pivo u sebi! - Ladni će.
- Ej, ajd stvarno da spizdimo ovo pivo. Evo saće pola jedan. - ja ću.
- Kolko? - Ladni će
- Pol jedan! - ja ću
- Nemoj me jebat?! Pola jedan već?! - Ladni
- Sereš? - Ljuti će iznenađeno
- Ne. Evo dvanajst i dvajstpet je jebo vas bog! - ja ću već pomalo smanjena strpljenja.
- Ajde svako po dva piva! - vikne Votka i otvori si dvije boce zaredom te ih krene eksirati zajedno.
- Nemoj Votka bog te jebo, pa ti voziš! - ja ću zabrinuto, ali ne za prave.
Bilo je jedan i deset kad smo se konačno nekako ugurali u Votkin Fijat Uno. Al onda smo morali čekati da Lepinja izađe i ispiša se. A kad smo izlazili iz vikendice reko je da ne mora. Jebeni narkoman! Votka daje gas i krene prema grmlju di Lepinja piša. Svi brzo skužimo pa se smijemo što glasnije možemo. Lepinja okreće glavu sa strahom u očima. Farovi Fijata ga zabljesnu i učini mu se da je bliži nego što stvarno je. Ili se možda nama učinilo da smo dalje nego što jesmo. Uglavnom Lepinja krene naprijed pa posrne i padne licem u grm koji je upravo popišao. Mi je smijemo ko kreteni, Ljuti riga kroz prozor, pa se nastavlja smijati. Votka potjera Una u rikvrec pa zatim uz dobar šlajdr naglo naprijed. Kroz prozor vikne Lepinji:
- Pičko jedna popišana nećeš mi taki u auto. Idi se kući presvuć pa dođi za nama biciklom! -
- Ahahahaha! - a mi svi u smijeh. Opet. A onda smo konačno na putu prema disku.




- 23:03 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker