Dečko koji obečava

utorak, 24.04.2007.

The Day of The Beast (1995)

(r: Álex de la Iglesia; originalni naslov: El Día de la bestia)

križevi na tabanima
Ako vas srbe tabani...

Fenomenalan film!
Sjećam se da sam ga gledao davno na TVu i oduševio me je. Evo sad sam ga konačno ponovno pogledao. A sigurno ću ga pogledati još nekoliko puta. Od prvog do zadnjeg kadra film je odlično snimljen, odglumljen i ima fenomenalan soundtrack. Ako bi htio cjepidlačiti mogao bi reći da malo opada pred kraj, ali neću!;-) Ovo je prije svega odlična komedija i ne sjećam se kada sam se zadnji put tako slatko smijao kao gledajući ovaj film. Već uvodne scene su zakon! Kad svećenik (pardon, profesor teologije) dođe do onog umirućeg što je nastradao u nesreći i umjesto da mu da posljednju pomast, on mu ukrade novčanik i kaže mu "Nadam se da ćeš goriti u paklu."

šoping
Šta se trenutno sluša u sjemeništu...

A o čemu se tu radi?
Naime, već spomenuti profesor teologije uspije dešifrirati stari biblijski tekst koji govori o apokalipsi (Sudnjem danu, danu kada će Antikrist biti rođen, danu koji će označiti početak kraja) i uvjeren je da je riječ o jednom specifičnom datumu, točnom danu rođenja antikrista, a sad još treba saznati mjesto...

goli deda
Ništa do opuštanja uz večernji program u svojoj omiljenoj fotelji.

Film u sebi ima svega, socijološke drame, akcije, nešto malo horrora, a više od svega mnogo dobrog humora, ismijava se dosta toga ali ne na onaj pretjeran (forsiran) parodijski način, nego sve odlično uklopljeno u osnovnu priču filma. Nijedna fora nije forsirana toliko da bi razbila atmosferu filma. I tako jednom kad film krene jednstavno vas uvuče u svoj svijet i ne pušta vas do kraja. Ovo je stvarno jedan od najboljih filmova svih vremena. I točka.

Ocjena: 10/10 (ps Santiago "Torrente" Segura i ovdje rastura!)

Álex de la Iglesia je dvije godine kasnije režirao i mnogo poznatiji Perdita Durango (1997), koji je isto ok, ali ni blizu ovog remek-djela, a u svom redateljskom opusu se nalazi i biser pod nazivom Acción mutante (1993), koji po nazivu i prema nekim osvrtima zvuči dobro.



- 22:17 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker